В дешовом сегменте возможно можно и отдавать ключи риэлтору и не ходить, в более дорогих там чуть все по другому работает
100% у більш дорогих(від 400-500 негрн./міс), більший ризик недооцінки (коли здається дешевше ніж може здатися), а відповідно й збитки від "недооцінки" можуть бути відчутнішими. То ж, краще ніж сам, ніякий ріелтор не здасть ... Також фактор, кому саме (склад наймачів/їх соц.статус/з тваринами або ні) здати, більш вагомий у дорожчому сегменті.
1000%, вот пару примеров из моего опыта сдачи,такие были потенц аренд 1 - кулинарная блогер 2 - олнифанс- вебкам
и все это было выяснено во время общения, а риэлтору который их привел совершенно что там будет потом в квартире, ему главное комиссию свою забрать и быстро убежать
Абсолютно так само. І мене ніхто не турбує дзвінками, а зараз можу приїхати, не хочете на здавайте, а вот даю стільки - це-ж вам потрібно і т.д.
Це все дуже шикарно, коли за послугу, надану вам, платить покупець/орендар
Ти так обурюєшся, ніби це з тебе гроші знімають Просто це ринок продавців. Принаймні зараз. Тому дивно казати ріелтору: "А давайте я Вам заплачу замість орендаря"
1000%, вот пару примеров из моего опыта сдачи,такие были потенц аренд 1 - кулинарная блогер 2 - олнифанс- вебкам и все это было выяснено во время общения, а риэлтору который их привел совершенно что там будет потом в квартире, ему главное комиссию свою забрать и быстро убежать
Це залежить виключно від особи ріелтора. Людський фактор. Я не дуже давно здавала нерухомість своєї родички. Це бюджетний сегмент, хоч вулиця недалеко від центру. Хотіла зняти дівчина - вчителька музики для того, щоб туди приходили діти навчатися. Так ріелтор не тільки все з'ясував, але ще й пройшовся з нею по сусідах, позапитував, чи не буде їм заважати музичний інструмент з 10 до 17. Всі сусіди погодились, і я здала їй. Задоволена.
- Доброго дня, цікавить квартира по об'яві ... - Залиште телефон і вас набере спеціаліст, відповідальний за цю квартиру
Набирає "спеціаліст"
- доброго дня. Ви цікавилась квартирою.. Маю попередити, що по ній у нас фіксована комісія в $3000 - Ви розкажіть про неї трохи більше, які точна адреса, що це за жк. Прошу також надати більше фото - ой, ви знаєте, я там не була. Зараз уточню і попрошу фото ... Вказує адресу і швидкий пошук в інтернет дає багато негативних відгуків про проблеми з документами, комунікаціями
- Я бачу, що це проблемний ЖК - ну нічого, люди заселяються
Ось таке спілкування з "фахівцем", який хоче нажухати клієнта за його ж гроші
Ріелтори з покупки житла мені були корисні і реально допомагали. Ріелтори з оренди це дуже неприємні спогади, одні недолугі наче другий день на роботі, інші пропадають після першого дзвінка, треті починають парити трохи далі але трохи дорожче. Зараз часто доводиться мотатися в інше місто то може б і зняв на термін до року але так не хочу з ними зв'язуватися що простіше кататися і жити в готелях.
Traveler 17.03.2025 11:40 пишет: Ще раз повторю про свій власний досвід
В ответ на: З чим я зустрічався особисто
- Доброго дня, цікавить квартира по об'яві ... - Залиште телефон і вас набере спеціаліст, відповідальний за цю квартиру
Набирає "спеціаліст"
- доброго дня. Ви цікавилась квартирою.. Маю попередити, що по ній у нас фіксована комісія в $3000 - Ви розкажіть про неї трохи більше, які точна адреса, що це за жк. Прошу також надати більше фото - ой, ви знаєте, я там не була. Зараз уточню і попрошу фото ... Вказує адресу і швидкий пошук в інтернет дає багато негативних відгуків про проблеми з документами, комунікаціями
- Я бачу, що це проблемний ЖК - ну нічого, люди заселяються
Ось таке спілкування з "фахівцем", який хоче нажухати клієнта за його ж гроші
Ще раз повторюю. Ми тут про здачу в оренду за допомогою ріелтора. До чого тут цей твій досвід? Що у нього спільного з вищезгаданим ТЗ? Ти власник нерухомості, яку треба здати, і у тебе негатив? Чи просто хейтиш всіх ріелторів?
Ще раз повторюю. Ми тут про здачу в оренду за допомогою ріелтора. До чого тут цей твій досвід? Що у нього спільного з вищезгаданим ТЗ? Ти власник нерухомості, яку треба здати, і у тебе негатив? Чи просто хейтиш всіх ріелторів?
Якщо мова про здачу/винаймання житла у Києві, то основну проблему становлять саме ріелтори. Вони крадуть об'яви власників, виставляють від себе і роблять усе можливе, щоб потенційні орендодавець та орендар не могли сконтактувати напряму. Якщо запровадити нехай мінімальну адміністративну відповідальність за виставлення оголошень без згоди власника (або виставлення фейкових об'яв) то кількість об'яв про здачу житла в оренду скоротиться принаймні на порядок і пошук житла для потенційних орендарів істотно спроститься. Хто захоче - скористається послугами ріелторів, але більшості вони банально не потрібні.
Якщо мова про здачу/винаймання житла у Києві, то основну проблему становлять саме ріелтори. Вони крадуть об'яви власників, виставляють від себе і роблять усе можливе, щоб потенційні орендодавець та орендар не могли сконтактувати напряму. Якщо запровадити нехай мінімальну адміністративну відповідальність за виставлення оголошень без згоди власника (або виставлення фейкових об'яв) то кількість об'яв про здачу житла в оренду скоротиться принаймні на порядок і пошук житла для потенційних орендарів істотно спроститься. Хто захоче - скористається послугами ріелторів, але більшості вони банально не потрібні.
перших орендарів знайшов сам у групі на ФБ (ріелтори-зло), скинув їм опис і фото, приїхали, домовились, прожили там років 5, поки не придбали своє.
наступних шукав у тій же групі, вже опублікував фото і опис - і, щоб відсіяти неадекватів - попросив писати в особисті. дуже допомогло . з другого перегляду здав.
після початку війни вже перші орендарі запропонували своїх родичів, яким без проблем здали на дуже лояльних умовах.
мені тієї групи вистачило на 100%, і дуже радий, що ніде не викладав телефон
jollyroger 17.03.2025 17:20 пишет: колись здавав свою 2к.
перших орендарів знайшов сам у групі на ФБ (ріелтори-зло), скинув їм опис і фото, приїхали, домовились, прожили там років 5, поки не придбали своє.
наступних шукав у тій же групі, вже опублікував фото і опис - і, щоб відсіяти неадекватів - попросив писати в особисті. дуже допомогло . з другого перегляду здав.
після початку війни вже перші орендарі запропонували своїх родичів, яким без проблем здали на дуже лояльних умовах.
мені тієї групи вистачило на 100%, і дуже радий, що ніде не викладав телефон
У "моіх друзів" також у попередні роки був позитивний досвід здачі житла через цю групу, але зараз складається враження, що там залишилися лише орендарі-злидні, а запити на більш менш пристойне житло за 25 + тис. на місяць є фейковим , які генерять самі адміни групи, що прикриваються ніком ліза котова. Тобто усі подібні запити знаходять приводи щоб не зняти житло, яке їм пропонують за названу ними ж суму. А от запити типу: зніму кімнату на борщазі - ці реальні.
opexkiev 17.03.2025 11:46 пишет: Ріелтори з покупки житла мені були корисні і реально допомагали. Ріелтори з оренди це дуже неприємні спогади, одні недолугі наче другий день на роботі, інші пропадають після першого дзвінка, треті починають парити трохи далі але трохи дорожче. Зараз часто доводиться мотатися в інше місто то може б і зняв на термін до року але так не хочу з ними зв'язуватися що простіше кататися і жити в готелях.
тема дійсно перетворилась на обгворення ріелерів. двічі стикався з ріелтерами, 1. одна контора допомогла купити ту квартиру де зараз живемо. це було літо 2006 року і ціни росли по годинах, так собі придумав - ми з наявнмим на тоді коштами вскачили в останні двері останнього вагона останнього потягу! ще тиждень і за наявні гроші вже не було би прийнятних варіантів. 2, ще одна ріелтерша у тих же нульвих запросила 600 долл. за те, що ми її повеземо, а вона покаже котлован новобудови, де забудовник заявляє невеликі ціни! 600 за те, що назве забудовника і місце і я своєю машиною повезу її туди!! от же яка важка робота ріелтера! 7 орендарів було на одній квартирі, з них 2 через автоюа, а інших сам знайшов за допомогою оголошень(одного з низ через ФБ "ріелтери-зло"). було спілкування з ріелтерами. мені вони самі зателефонували із пропозицією здавати мою квартиру. не захотів мати з ними справ, сам знайшов чудових людей, тобто, вони знайшли моє оголошення. і після єдиної зустрічі і огляду наприцінці 2021 живуть там досі. тьфу3рази. так що суб'єктивне моє ставлення до ріелтерів скоріш нейтральне з деяким ужилом в бік негативного.
я тут в цій темі вже відписав, що орендар знайшовся, але у нього виникли деяки обставини сімейні (не пов'язані з фінансами та вимогами до квартири), тому орендувати не получилось у терміни, що планували, і поки що не можна спрогнозувати, коли. тому, оскільки у нас не було з ним ніяких "залізних" зобов'язань, я можу пропонувати оренду будь-кому. до всього сказаного у цій темі можу додати, що пралку та диван, та що там ще буде потрібно поставлю швидко, інтернет оптічний вже заведений. ціна 11 тис.грн. фото, які маю, вишлю в приват, хто буде реально зацікавлений, а ще краще домовимось, та зустрінемось "на об'єкті", особисто подивитись та обговорити все. локація: https://maps.app.goo.gl/N42nixTBki8BjcPg6 по профільних сайтах оголошення ще не запускав. контакт О93 29О 3б 9І або тут через приват.
це дуже даремно(так само, як й сподіватися на "домовленість"(без підписаного договору) з якимось випадково знайденим орендарем)! тут, ви можливо й знайдете "свого" орендаря, але ймовірність...ну, дуже мала, не гайте часу та не втрачайте гроші, що недоотримуєте поки квартира простоює. Треба трохи напружитися, щоби знайти багато орендарів та обрати з них найкращого...та потім на півроку/рік заспокоїтись та отримувати орендну плату.
Ford-Noks 17.04.2025 12:52 пишет: я тут в цій темі вже відписав, що орендар знайшовся, але у нього виникли деяки обставини сімейні (не пов'язані з фінансами та вимогами до квартири), тому орендувати не получилось у терміни, що планували, і поки що не можна спрогнозувати, коли. тому, оскільки у нас не було з ним ніяких "залізних" зобов'язань, я можу пропонувати оренду будь-кому. до всього сказаного у цій темі можу додати, що пралку та диван, та що там ще буде потрібно поставлю швидко, інтернет оптічний вже заведений. ціна 11 тис.грн. фото, які маю, вишлю в приват, хто буде реально зацікавлений, а ще краще домовимось, та зустрінемось "на об'єкті", особисто подивитись та обговорити все. локація: https://maps.app.goo.gl/N42nixTBki8BjcPg6 по профільних сайтах оголошення ще не запускав. контакт О93 29О 3б 9І або тут через приват.
Ну ось і дивись, наскільки твоя стратегія ефективна. З моменту публікації пройшло майже два місяці, а ти все ще in mental preparation і в очікувані якихось міфічних орендарів Замість того, щоб за тиждень максимум купити і встановити все необхідне для здачі і здавати за тією ціною, яку вкаже ринок. Принаймні, ти не втрачатимеш гроші як зараз В 11 тисяч за однушку поза Києвом з суттєвими недоліками особисто я не вірю, але це не має значення.
це дуже даремно(так само, як й сподіватися на "домовленість"(без підписаного договору) з якимось випадково знайденим орендарем)! тут, ви можливо й знайдете "свого" орендаря, але ймовірність...ну, дуже мала, не гайте часу та не втрачайте гроші, що недоотримуєте поки квартира простоює. Треба трохи напружитися, щоби знайти багато орендарів та обрати з них найкращого...та потім на півроку/рік заспокоїтись та отримувати орендну плату.
немає ніякої стратегії (про яку згадала Джульєт постом нижче). на сайти звісно, дам оголешення(тим більше, що я не знайшов на профільних сайтах сходих оголошень!). деякий досвід здачі маю. на квартирі матері вже сьомі орендарі, в т.ч. було двоє автоюашників, на гаражний бокс теж вже третій. по квартирі взагалі були цікаві орендарі. одному треба ибув саме той район (багато друзів поруч) і він рукастий, сам робив деякі дрібні і не дуже ремонти, залишив деякі побутові речі, сам колись запропонував платити більше, коли ціни стрибали, ще одному були пофіг розписані мною у оголошенні "плюси", в тому числі близькість метро пішки, у нього там робота у 5 хвилинах хотьби! так що і досвід деякий маю, і людей різних зустрічав, всі дуже добропорядні! чого і всім бажаю! тож і тут якось буде, добре буде, складеться. і цей період, як й ця тема залишаться у минулому!