brenda 19.12.2011 12:19 пишет: ну немає в нас в країні регулюючих органів. Через це в деяких випадках люди мусять самі виступати в ролі цих органів. Якщо не робити зауваження то хто зробить ? міліція ? чи в нас є пропаганда велодоріжок ? хто має це робити ? аналогічно з тим як смітять - хто має пояснювати що смітити собі під ноги не можна ? є якісь в нас контролюючі органи які справляються з своїми обовязками ? а нема. тому от приходиться велосипедисту таке робити. Не функціонує в нас система. Взагалі.
а при чем тут регулирующие органы. или вы хотите жить в полицейском государстве. ИМХО если у людей нет самосознания то ниче не поможет.
а при чем тут регулирующие органы. или вы хотите жить в полицейском государстве. ИМХО если у людей нет самосознания то ниче не поможет.
я не про те. Має бути пропаганда велодоріжок, мають бути люди які слідкують за цим. У розвинутих країнах за перехід в невстановленому місці можна згребти штраф. І люди не переходять через дорогу де заманеться не через те що вони самосвідомі, а через те що дійсно можна згребти штраф і нічого не допоможе. Саме так мають працювати контролюючі органи. Аналогічно з громадським транспортом який їздить напів розвалений, бо ніхто не контролює це. і так далі. Ось що я маю на увазі під контролюючими органами.
я не про те. Має бути пропаганда велодоріжок, мають бути люди які слідкують за цим. У розвинутих країнах за перехід в невстановленому місці можна згребти штраф. І люди не переходять через дорогу де заманеться не через те що вони самосвідомі, а через те що дійсно можна згребти штраф і нічого не допоможе. Саме так мають працювати контролюючі органи. Аналогічно з громадським транспортом який їздить напів розвалений, бо ніхто не контролює це. і так далі. Ось що я маю на увазі під контролюючими органами.
У нас законы через одно место написаны. Что с пешика возьмёшь? А надо так - гуляешь по велодорожке - заплати 255 грн. Нету 255 грн? забираем тебя в участок, сидишь там и хай друзья/родственники выкупают тебя за 2550 грн. Или отсиживаешь все 15 суток и свободен. Думаю, сразу у людей появятся эти самые 255 грн прям на месте, и моментально исчезнет желание гулять по дорожкам. А менты, которым настолько просто станет взятки лупить - будут за каждым пешиком тенью ходить и контролировать, уж поверьте
так і не зрозумів, чому велосипедист - олень? він їхав по велодоріжці (ох, хоч побачив як вони виглядають), він їхав до 30-ти км/год (суб"єктивне враження), і дівчину, до речі, він не вдарив (це помітно, якщо уважно дивитись відео). велосипедисти взагалі у нас в програшному становищі: автомобілісти майже не пропускають при переїзді пішоходних переходів, виїзд на проїзжу частину смертельно небезпечний, на тротуарах ми безправні учасники руху(ще й до того ж - порушники) - основна маса пішоходів навмисне перешкоджають прямолінійному руху велосипедиста, змушуючи виконувати різкі маневри... Ось, нарешті, велодоріжка - і тут пішоходи, і тут - олень.
p.s. тут про наїзд на 2-метрового амбала хтось казав - так от, в сутичці з пішоходом велосипедист має купу переваг(легко"ємний велонасос, шолом на голові, часто спецвзуття з фіксаторами і тд, на крайній випадок можна і велосипед в агресивного пішохода кинути:))), і якщо амбал не дурень - обмежиться словесним випадом
Thumbs_Up_Guy 19.12.2011 13:40 пишет: так і не зрозумів, чому велосипедист - олень?
Хамит ярко. Быдлодетектед
Thumbs_Up_Guy 19.12.2011 13:40 пишет: він їхав по велодоріжці (ох, хоч побачив як вони виглядають), він їхав до 30-ти км/год (суб"єктивне враження), і дівчину, до речі, він не вдарив (це помітно, якщо уважно дивитись відео). велосипедисти взагалі у нас в програшному становищі: автомобілісти майже не пропускають при переїзді пішоходних переходів, виїзд на проїзжу частину смертельно небезпечний, на тротуарах ми безправні учасники руху(ще й до того ж - порушники) - основна маса пішоходів навмисне перешкоджають прямолінійному руху велосипедиста, змушуючи виконувати різкі маневри... Ось, нарешті, велодоріжка - і тут пішоходи, і тут - олень.
Для начала - 1 из 10 при переходе через ПП везет велосипед рядом - остальные или тупо вылетают на него, или кое как виляя из за недостаточной скорости медленно перекатываются, чуть не падая. Это к слову о ПДД
2. велосипедисты никак не не пытаются себя обозначить световыми сигналами. Один у меня такой мотался в мертвой зоне справа в тянучке. Я был уверен, что в зеркале мелькают столбы, и слава Б. все таки оглянулся, прежде чем перестроится. Уж слишком часто "столбы" мелькали, как мне показалось.
3. Ну а наши "кегли" вообще не читают ПДД. Вопрос к властям - может стоило бы какие нибудь текстовые таблички поставить, нарисовать разметку на дорожке итп. От пешеходов, тем более Ж и пенсионеров, сложно ожидать что они поймут "белый лисапед в синем кружочке"
В ответ на: автомобілісти майже не пропускають при переїзді пішоходних переходів
Це тому, що згідно з ПДР - велосипедіст повинен переходити дорогу пішоходним переходом, а не переїжджати.
В ответ на: виїзд на проїзжу частину смертельно небезпечний
Авжеж, якщо вистрибувати на проїжджу частину з тротуару.
В ответ на: основна маса пішоходів навмисне перешкоджають прямолінійному руху велосипедиста, змушуючи виконувати різкі маневри...
Велосіпедисту не місце на тротуарі - зкинь ідіота з вела.
В ответ на: Ось, нарешті, велодоріжка - і тут пішоходи, і тут - олень.
Пішоходи - дауни, а велосіпедист - олень. В'їжджати в пішоходів не можна (хоча іноді дуже кортить).
В ответ на: p.s. тут про наїзд на 2-метрового амбала хтось казав - так от, в сутичці з пішоходом велосипедист має купу переваг(легко"ємний велонасос, шолом на голові, часто спецвзуття з фіксаторами і тд, на крайній випадок можна і велосипед в агресивного пішохода кинути:))),
Тут варто розрахувати, чи не опиниться раптово велонасос у велосіпедіста там, де йму би не хотілося, чи не варто було би шолома пом'якше купити, чи зручно надягати спецвзуття на зламані ноги, та чи не варто було кинути вела відразу з мосту в Дніпро.
brenda 19.12.2011 12:27 пишет: я не про те. Має бути пропаганда велодоріжок, мають бути люди які слідкують за цим. У розвинутих країнах за перехід в невстановленому місці можна згребти штраф. І люди не переходять через дорогу де заманеться не через те що вони самосвідомі, а через те що дійсно можна згребти штраф і нічого не допоможе. Саме так мають працювати контролюючі органи. Аналогічно з громадським транспортом який їздить напів розвалений, бо ніхто не контролює це. і так далі. Ось що я маю на увазі під контролюючими органами.
да? и там можно наезжать и материть людей которые мешают?
вот если бы это вело-тело вызвало ментов, и наказало бы пешеходов на штраф - респект и уважуха.
и насчет контролирующих органов - насколько я знаю за бугром просто не терпят. там уровень терпимости населения понижен. они с улыбкой вас заложат ментам, в чем и будут правы.
в принципе у этого оленя тоже уровень терпимости понижен, только вот учит он как то не так.
да и вот лично к вам вопрос. как вы все таки относитесь к велосипедистам на обычных тротуарах? согласны ли вы по примеру данного велооленя снимать их битой с вела? ведь по аналогии велосипедист может причинить гораздо больший ущерб пешеходу чем обратно.
OMG, я приблизно таку реакцію і очікував роблячи допис на авто форумі. не пропускають при переїзді\переході по пішохідці - з велосипедом під боком це критично, оскільки, в порівнянні з пішоходом, можливість різкого маневру кардинально менша. І я помітив, що, коли під боком велосипед - водії тупо ігнорують мене на переході, саме це я мав на увазі. проїзд по тротуару - вимушений компроміс, адже певний час катав по проїжжій частині, і вирішив - з мене досить. до речі, я правила читав достатньо ретельно, і спостереження з їх дотримання паньством автомобілістами спонукало мене пересуватись тротуаром...
говорити можна багато. завершальне слово, враховуючи специфіку форума - так, велосипедист олень, шкода що там не було 2-во метрового амбала, який би запхав велосипедисту насос в одне місце, або, на крайній випадок, велосипедиста міг би протаранити чотириколісний бох (хрустік,же ж)- і також був би правий.
Ладно клумбы, но к газонам такое отношение совком попахивает. Это у нас везде были таблички "по газонам не ходить". Опять-таки признак зажатости - шаг вправо, шаг влево с дорожки... Я прекрасно помню, как, попав в студенческие годы в Англию, удивлялся, что местные преспокойно на газонах даже загорают, в том числе и в парках в самом центре Лондона... И ни у кого это не вызывало неприятия.
В ответ на: и насчет контролирующих органов - насколько я знаю за бугром просто не терпят. там уровень терпимости населения понижен. они с улыбкой вас заложат ментам, в чем и будут правы.
Даже если опустить разницу между закладыванием тамошним ментам и нашим... Тут и закладывать не надо, менты стоят рядом, на ролике это видно. И что? И ноль внимания. И толку от них?
Я даже представляю себе этого дебила-проффесора-бугая, есть такой тип людей. Но лучше б он в спину дядьке какому въехал . А то в "девок" каждое хамло может въехать.
В ответ на: Хотя формально он прав, но стыкатся с людьми - тоже не вариант.
формально он прав на 100% но в чем прикол ездить на вело по смрадному, туманному городу (вместо выехать за город, на свежий воздух и простор) вдоль загазованного Бажана, наверное я так никогда и не пойму
пысы: ...и зря он матом девок кроет, когда нить муж или отец какой-нить голову свернет набок, и скажет шо так было
да? и там можно наезжать и материть людей которые мешают?
звичайно що ні
Ali(UA) 19.12.2011 15:16 пишет:
вот если бы это вело-тело вызвало ментов, и наказало бы пешеходов на штраф - респект и уважуха.
дійсно респект. Але не йому а ментам які б зреагували на таке звернення.
и насчет контролирующих органов - насколько я знаю за бугром просто не терпят. там уровень терпимости населения понижен. они с улыбкой вас заложат ментам, в чем и будут правы.
бо вони знають що існують органи які виконують свою роботу.
в принципе у этого оленя тоже уровень терпимости понижен, только вот учит он как то не так.
ми не можемо знати. Можливо він там перепробував вже всі методи і залишився тільки крайній метод ?
да и вот лично к вам вопрос. как вы все таки относитесь к велосипедистам на обычных тротуарах? согласны ли вы по примеру данного велооленя снимать их битой с вела? ведь по аналогии велосипедист может причинить гораздо больший ущерб пешеходу чем обратно.
якби сотні велосипедистів мішали мені ходити по тротуару і я б змушений був ходити по проїжджій частині з інтенсивним рухом, то я б перепробував всі методи, і якщо вони б не спрацювали, то одного прекрасного дня мене б аналогічно лошили як лошать цього велосипедиста зараз.
ацкій вєлогонщік там по нормальному треба переробить ту доріжку.,велодоріжка повинна бути якомога ближче до основної автодороги а пішоходна доріжна якнайдалі віддалена від дорожної магістралі для безпеки пішоходів. але нашим людям тяжко це мозком зрозуміти,тому і будують таку по.єбень дорожку,як ми бачим
В ответ на: там по нормальному треба переробить ту доріжку.,велодоріжка повинна бути якомога ближче до основної автодороги а пішоходна доріжна якнайдалі віддалена від дорожної магістралі для безпеки пішоходів.
Тагда по вєлодоріжкам будут єздіть успєшниєтм на ВЧЖтм.