Поясніть мені, будь ласка, що це за нові варіації слів з'явилися? По СТБ в новинах почув такі слова: "пілотка", "прокурорка", "психологиня"? Хіба назви цих професій змінюються на жіночий рід? Наскільки я пам'ятаю уроки зі школи - то є пілот Надія Савченко, а не "пілотка" Надія Савченко. Те ж саме стосується і прокурорів та психологів. Чи не так?
Пілотка гвинтокрилу чи гелікоптеру?
На вікіпедії є стаття - харківський правопис. Шукайте там.
СТБ таким розважається вже багато років.
Да, но пилотка это круто! Членкиня, похоже, бита.
О, я про це не чув.
невдало тролять?
угу. міліціянти
Вже не міліціанти, а поліціанти.
Вже не міліціанти, а поліціанти.
не поліціАнти, а поліціЯнти
угу. міліціянти
І дофіга іншого
Поясніть мені, будь ласка, що це за нові варіації слів з'явилися?
Це зветься фемінітів - і процес створення фемінінтівів притаманний не лише українській мові.
Наскільки я пам'ятаю уроки зі школи
Чувак, Плутон - вже не планета, а ти про словоутворення і школу.
такое впечатление, что СТБ стебается с укр. языка. может так Пинчуку весело:)
Поясніть мені, будь ласка, що це за нові варіації слів з'явилися? По СТБ в новинах почув такі слова: "пілотка", "прокурорка", "психологиня"? Хіба назви цих професій змінюються на жіночий рід? Наскільки я пам'ятаю уроки зі школи - то є пілот Надія Савченко, а не "пілотка" Надія Савченко. Те ж саме стосується і прокурорів та психологів. Чи не так?
пілотка - це така шапка, ні?
в новинах на "СТБ" почалось це все десь у 2011, там чи змінився редактор у службі новин, чи ще щось на "плюсах" теж у нічних випусках "ТСН" проскакувала Тетяна Коваленко, потім якось сама зникла"розсмокталась" з ефіру
в новинах на "СТБ" почалось це все десь у 2011
Значно раніше
Автівка, першачки, дітлахи, Евро? а не Євро, міліціянти, літовище. ... выдумывание новых слов, типа, достижение, показатель проделанной работы ...
Дітлахи, насколько помню, вполне украинское слово. Остальные же варианты - жесть...
Ще для знавців підкину: жінка - балерина, а чоловік? жінка - медична сестра, а чоловік?
Ще для знавців підкину: жінка - балерина, а чоловік? жінка - медична сестра, а чоловік?
А это не стб, это или плюсы или иств мочили, не запомнил, телек фоном идет