От виникло таке питання. Малому 16 років і зі спортом все как би норм. Спортзал і таке інше. Але, він ніколи, чи майже ніколи не бився. І от тут в мене виникає думка. А може відправити його до тренера, хай трохи навчить. Що таке "двоечка" Чи в сучасному світі це вже не треба? Коротше питання, кто що думає - є резон навчити дитину битися, чи не треба і це тількі проблем наробить?
Roksimama 15.09.2022 23:08 пишет: Я думаю в 16 він вже ніби сам може вирішити треба це йому чи ні.
+1 В 16 лет це вже не зовсим дытына Нужно по человеку смотреть - если не хочет, не надо посылать Если захочет - моя рекомендация - только на бокс. Вот я ходил на кучу единоборств в том нежном возрасте, ну мне там поставили удары ногами, да, один раз помогло на улице - но теперь ближе к 50-ти я понимаю что любой такой удар грозит мне разрывом связок т.к. растяжка куда то делась А хук и аперкот будут всегда с тобой. Но есть и обратная сторона - в боксе будут бить по голове, если цель например "уйти в айти" - могут быть противоречия. Короче все индивидуально.
vit_lik 15.09.2022 22:16 пишет: От виникло таке питання. Малому 16 років і зі спортом все как би норм. Спортзал і таке інше. Але, він ніколи, чи майже ніколи не бився. І от тут в мене виникає думка. А може відправити його до тренера, хай трохи навчить. Що таке "двоечка" Чи в сучасному світі це вже не треба? Коротше питання, кто що думає - є резон навчити дитину битися, чи не треба і це тількі проблем наробить?
Де ж твій син жив останні 10 років що ніколи не бився? По своєму 11-и річному бачу, що б'ється набагато рідше, аніж я у його роки, але мінімум раз на місяць або у школі, або на тренуванні із кимось да почубиться. Щодо доцільності у 16 років походити на якесь умовне карате. Шкоди не буде, хоча у такому віці він вже мало чому реально навчиться. Все одно краще аніж на компі в якісь ігри грати.
Roksimama 15.09.2022 23:08 пишет: Я думаю в 16 він вже ніби сам може вирішити треба це йому чи ні.
Може і так. Але можно щось порадить. Про що він, наприклад, не думав. І от робити цю підказку чи ні, от в чому питання. Звісно вирішувати він буде сам, надо чи не надо.
Може і так. Але можно щось порадить. Про що він, наприклад, не думав. І от робити цю підказку чи ні, от в чому питання. Звісно вирішувати він буде сам, надо чи не надо.
Краще дзю-до для вулиці. Потім вже ото ваше всьо зі спробаму влупити когосьз усією пролетарською двієчкою. Але в 16....важкувато буде втягнутися.
vit_lik 15.09.2022 22:16 пишет: От виникло таке питання. Малому 16 років і зі спортом все как би норм. Спортзал і таке інше. Але, він ніколи, чи майже ніколи не бився. І от тут в мене виникає думка. А може відправити його до тренера, хай трохи навчить. Що таке "двоечка" Чи в сучасному світі це вже не треба? Коротше питання, кто що думає - є резон навчити дитину битися, чи не треба і це тількі проблем наробить?
Де ж твій син жив останні 10 років що ніколи не бився? По своєму 11-и річному бачу, що б'ється набагато рідше, аніж я у його роки, але мінімум раз на місяць або у школі, або на тренуванні із кимось да почубиться. Щодо доцільності у 16 років походити на якесь умовне карате. Шкоди не буде, хоча у такому віці він вже мало чому реально навчиться. Все одно краще аніж на компі в якісь ігри грати.
Якось так вийшло В ліцеї у них це якось не прийнято. З друзями також якось нема бійок. По подворотням як батько колись, він не лазить. Тренування у нього з тренером в качалці, там всі дорослі люди і якось тоже не до бійок. Та і я в роздумах не про секцію картате умовного. На картате він ходив з 7 до 13 років. Покі тренер не поїхав з міста. З іншим тренером не зайшло йому. А я саме про практичні заняття з персональним тренером. Суто прикладні речі, щоб підтягнуть. І от тут в мене ще нема рішення. А просто запропонувать йому, так це і буде поштовх до думки про це. Коротше я ще не вирішив.
Краще дзю-до для вулиці. Потім вже ото ваше всьо зі спробаму влупити когосьз усією пролетарською двієчкою. Але в 16....важкувато буде втягнутися.
для вулиці краще біг Дзюдо як на мене вже запізно починати. Його треба було десь років 7, а краще з 5 напевно.
для вулиці краще біг Дзюдо як на мене вже запізно починати. Його треба було десь років 7, а краще з 5 напевно.
Якщо "для себе" то ні.Не запізно. Для досягненнь у спорті-так...7-8 норм.
Посмотрите на боевое самбо или рукопашный бой или кикбоксинг. Если только с тренером заниматься, то технику за 3—6 месяцев поставит, если в группе, то до 2—х лет. После освоения базы, пусть принимает решение продолжать или нет.
тю блін я думав там реально про дитину)) якщо шо, мій сін в 5 пішов на ашихару карате майже рік ходив дисципліну дало трохи, не боявся "отримати", захист, удари і тп
6 років. Перший клас, бійки через день. Ніде не ходить і не проявляє поки бажання. Послухаю куди краще агітувати його. Не для спортивних досягнень, для себе.
Потребує підготовки і не є панацеєю "на вулиці" в разі виникнення конфлікту більш ніж з одною особою,з огляду на специфіку виду спорту
Andrey_big 16.09.2022 16:42 пишет: рукопашный бой
Дієво для вулиці,але без підготовки тривалої-не піде. На тренуваннях дасть тільки оманливу впевненість у своїх здібностях
В ответ на: ...
Потребує підготовки і не є панацеєю "на вулиці" в разі виникнення конфлікту більш ніж з одною особою,з огляду на специфіку виду спорту
Andrey_big 16.09.2022 16:42 пишет: рукопашный бой
Дієво для вулиці,але без підготовки тривалої-не піде. На тренуваннях дасть тільки оманливу впевненість у своїх здібностях
Andrey_big 16.09.2022 16:42 пишет: кикбоксинг.
Це за гранню вже. Хочаб муай-тай.
Нужна база. Правильная стойка. Правильно вкладываться в удар. Движение ног. Кикбоксинг как и бокс всему этому учит и довольно быстро. Мне после бокса очень зашёл кикбоксинг. Удары ногами, позволяют удержать противника на длинной дистанции.
З 4х до 8ми - акробатика...далі- будь який майже вид спорту до вподоби (окрім специфічних...плавання,шахи,етс.) Дитина буквально за 3 місяці дожене однолітків шо 2-3 роки займаються.
Кикбоксинг как и бокс всему этому учит и довольно быстро. Мне после бокса очень зашёл кикбоксинг. Удары ногами, позволяют удержать противника на длинной дистанции.
Ох,шо ти з боксом будеш робити ,коли навіть замахнутися місця нема..не то шо відскочити і втратити час на прийняття стійки? А за цей час мона й без наслідства лишитися до речі. Мені завжди такі персонажі подобалися.
Кикбоксинг как и бокс всему этому учит и довольно быстро. Мне после бокса очень зашёл кикбоксинг. Удары ногами, позволяют удержать противника на длинной дистанции.
Ох,шо ти з боксом будеш робити ,коли навіть замахнутися місця нема..не то шо відскочити і втратити час на прийняття стійки? А за цей час мона й без наслідства лишитися до речі. Мені завжди такі персонажі подобалися.
Мы сферического коня в вакууме обсуждаем или драку подростков? Ещё раз, если тебя бьют сзади трубой по голове, то чем бы ты не занимался - шансы минимальны. Или всё-таки у нас обычная драка, которая начинается с «а поговорить» и заканчивается уже самим поединком. Вот в момент разговора и принимаешь удобную позицию для удара или отхода. Бить желательно без замаха потому что противник может увидеть момент начала удара и увернуться. Для того чтобы не лишиться наследства, обычно учат ставить блоки.