Живив я інвертором побутові прилади через переноску і подумав, чому б не заживити квартиру. Вимкнув все з розеток (окрім ел плити, далеко лізти), вимкнув "автомати", зробив дріт "вилка-вилка" і... не запрацювало. Інвертор йде в захист і все. Не можу зрозуміти, чим глобально може відрізнятись мережа в стінах від набору подовжувачів?
Десь щось залишилось під'єднане. Зарядка при цьому вимкнена ? Ввідний автомат теж в квартирі і вимкнений ?
Живив я інвертором побутові прилади через переноску і подумав, чому б не заживити квартиру. Вимкнув все з розеток (окрім ел плити, далеко лізти), вимкнув "автомати", зробив дріт "вилка-вилка" і... не запрацювало. Інвертор йде в захист і все. Не можу зрозуміти, чим глобально може відрізнятись мережа в стінах від набору подовжувачів?
Тут критично фазу та нуль підключати саме туди, де вони в настінній розетці
підтримую, спробувати вилку перевернути
Тут критично фазу та нуль підключати саме туди, де вони в настінній розетці підтримую, спробувати вилку перевернути
Пробував. Увімкненими залишались тільки зарядки для телефонів (але без телефонів). Автомат вхідний теж вимикав.
Може "присосався" хтось?
підтримую, спробувати вилку перевернути
Просто воткнув в себе в розетку вихід від інвертора і все. Якщо перевернути - теж працює. Може розетка (або всі розетки) на окремому автоматі, який теж вимкнутий?
Пробував. Увімкненими залишались тільки зарядки для телефонів (але без телефонів). Автомат вхідний теж вимикав. Може "присосався" хтось?
Інопланетяни, не інакше. Спробуйте виміряти опір в розетці, між фазою та нулем. Можливо, все ж, знайдеться, що якийсь прилад увімкнено. Ну, і для чистоти експерименту - зарядки варто теж витягнути (і не варто їх там лишати).
Ну чому? Особисто бачив ситуацію, коли розетки, розміщені на суміжній стіні двох квартир були під'єднані разом. Лень було електрикам, очевидно, тягнути дві лінії в одну, згрубша, точку
Можна заглянути в розетки на суміжних з сусідами стінах, щоб виключити цей варіант.
Десь сусіди підключені на цю ж мережу. Бо цей самий трюк із заживленням квартири дротом "вилка-вилка" від інвертора я щодня повторюю. Працює. А ось на щитку сусіди таки були заживлені від мене на одну лінію. Виявив коли наводив лад у щитку. Причому заживили так працівники нашого обленерго, коли замінювали лічильники
А автомат разрывает и фазу и ноль или только фазу?
Нуль на вводі рветься? разом с фазою? Якщо ні -будь-яке діфреле скаже асталавіста Та і без нього -також
Нуль на вводі рветься? разом с фазою? Якщо ні -будь-яке діфреле скаже асталавіста Та і без нього -також
не знаю як, але в мене працювало при: фаза - з інвертора, 0 - з мережі. є інвертор, є група автоматів, що з нього живиться (фаза + 0) захотілось добавити туди ще 1 автомат. просто кинув на нього фазу з інвертора, зовсім забувши, що 0 у цього споживача - з мережі. а воно робіт. лише пізніше згадав, що варто було б і 0 відповідний перекинути на групу з інвертора.
та й з приводу "рвати нуль" - різні думки: хтось за, хтось категорично проти (небезпечно) особливо в темах про генератори.
Все, що зможе зробити діфрелє - розірвати ввід мережі у хату (тобто те, що ТС й намагається зробити із самого початку, вимкнувши автомати) Ніякого перенавантаження інвертора, від якого він йде у захист, при цьому не повинно бути
Автомат ноль разрывает, или только фазу?
Все, що зможе зробити діфрелє - розірвати ввід мережі у хату (тобто те, що ТС й намагається зробити із самого початку, вимкнувши автомати) Ніякого перенавантаження інвертора, від якого він йде у захист, при цьому не повинно бути
А у самого інвертора не може бути типу діфреле якогось? Типу по різниці струмів фаза/нуль вимикає?
Я б шукав причину так: 1. Перевірити сам кабель (потрібен тестер) та розетку: А. Може зібраний неякісно і через те в ньому замикання Б. Може замикання в самому кабелі. В. Замикання в розетці? 2. Шукати споживача: А. Вхідний автомат на квартиру точно вимкнений? Б. Освітлення вимкнене? Може воно потужне? В. Все, що залишилось в розетках, точно тягне інвертор, якщо включити одночасно його через подовжувач? Бойлер? Два холодильника? Може плиту таки виключити?
только фазу
только фазу
Ну вот когда разорвешь и ноль - должно заработать.
А у самого інвертора не може бути типу діфреле якогось? Типу по різниці струмів фаза/нуль вимикає?
Чесно кажучи, я про таку фічу у інвертора ніколи не чув. І не бачив Свій інвертор вмикав й при відключенному нулі, й при підключенному (намагався зхрестити газовий котел з генератором, але невдало, а потім забув нуль відімкнути) - різниці ніякої немає.