Потрібно зробити прибудову в Хрущі, перший поверх. Здавайте перевірені контакти Дякую
Потрібно зробити прибудову в Хрущі, перший поверх. Здавайте перевірені контакти Дякую
Як вдалося приватизувати землю під балкон?
Буквально пару місяців назад у нас на першому поверсі одні хитро новосьоли вирішили розширити свою житлову площу. Встигли навіть вирізати шмат стіни і встановити балконний блок, сам балкон не встигли почати городити. Один дзвінок начальнику ЖЕКу і через пару годин фасад будинку було повернуто практично в первозданний вигляд. Це я так, для загальної інформації.
В процесі...
Буквально пару місяців назад у нас на першому поверсі одні хитро новосьоли вирішили розширити свою житлову площу. Встигли навіть вирізати шмат стіни і встановити балконний блок, сам балкон не встигли почати городити. Один дзвінок начальнику ЖЕКу і через пару годин фасад будинку було повернуто практично в первозданний вигляд. Це я так, для загальної інформації.
Ви пишаєтеся?
Ви пишаєтеся?
В даному випадку так.
Ви пишаєтеся?
А ти збираєшся робити прибудову не погодивши це із співласниками будинку (внесення змін у фасад) й прибудинкової території (а з тим ще складніше, бо скоріше за все є й досі комунальною власнітю міста)? Так можна було робити десь до середини 2000х без погоджень й потім легалізувати, потім - хіба що з надією, що всім буде пофігу (але це марна надія як на мене). Хіба що навесний - там землю не треба, але навіть так - якщо погодження від 50%+ власників в ЖЕО не буде, то все припишуть демонтувати.
вот так пристроят, выведут батареи и весь стояк мерзнет
Ви пишаєтеся?
А ви?
Ви пишаєтеся?
А ти збираєшся робити прибудову не погодивши це із співласниками будинку (внесення змін у фасад) й прибудинкової території (а з тим ще складніше, бо скоріше за все є й досі комунальною власнітю міста)? Так можна було робити десь до середини 2000х без погоджень й потім легалізувати, потім - хіба що з надією, що всім буде пофігу (але це марна надія як на мене). Хіба що навесний - там землю не треба, але навіть так - якщо погодження від 50%+ власників в ЖЕО не буде, то все припишуть демонтувати.
З навісним ще гірше - там іде ненормативне навантаження на стіну, тому до карної справи генії добудови можуть дострибатися. Знаю один випадок, добудовника вжучили на ремонт усього фасаду, і повішали на нього усі тріщини. Там нормас, мало не на лям гривень влетів кльовий чувачок.
З навісним ще гірше - там іде ненормативне навантаження на стіну, тому до карної справи генії добудови можуть дострибатися.
Тому проект треба (у обох випадках до речі, навісний / не навісний). Але до проекта на дійде, отримати 50+% згоди на це малоймовірно. Гадаю що є ті, хто робить під ключ (із проектом, погодженнями й т.ін.), але дозвіл від сусідів - то проблема замовника.
В процесі...
От цікаво, ти дійсно такий, наївний чи не дуже розумний далекоглядний? "Процес"... може тривати довго...й навіть, коли здається, що всьо порішав, то є дуже оманливим результатом, бо навіть узаконити винос існуючого балкону на 20-30 см, неможливо та нереально.
бо навіть узаконити винос існуючого балкону на 20-30 см, неможливо та нереально.
Там є нюанс, що якщо фасад вже давно спотворено великою кількістю таких балконів - ніхто й не помітить черговий винос на загальному фоні (але ризик звичайно невеличкий є)
бо навіть узаконити винос існуючого балкону на 20-30 см, неможливо та нереально.
Там є нюанс, що якщо фасад вже давно спотворено великою кількістю таких балконів - ніхто й не помітить черговий винос на загальному фоні (але ризик звичайно невеличкий є)
Та звісно, ніхто не помітить. Я ж, саме узаконення мав на увазі. Зробити - жодних проблем, а от продати, або навіть оформити спадщину квартири з таким виносом, на сьогодні, не реально.
В процесі...
От цікаво, ти дійсно такий, наївний чи не дуже розумний далекоглядний? "Процес"... може тривати довго...й навіть, коли здається, що всьо порішав, то є дуже оманливим результатом, бо навіть узаконити винос існуючого балкону на 20-30 см, неможливо та нереально.
я спорить не буду, но что то я сомневаюсь, что такое надо узаканивать. с таким же успехом можно сказать, что надо узаканивать любое застекление балкона, дом то сдавался без оного...
В процесі...
я спорить не буду, но что то я сомневаюсь, что такое надо узаканивать. с таким же успехом можно сказать, что надо узаканивать любое застекление балкона, дом то сдавался без оного...
Багато років тому в ЖК Чайка був штраф на 1 млн грн за звичайне скління балкону та вимога по повернення все як було.
ПРо соседа сверху не спросили. Он согласен? Звук от крыши, голуби и вонь помета. Еще минус в моем случае - можно залезть в мою квартиру. Я б не согласился.
...
Багато років тому в ЖК Чайка був штраф на 1 млн грн за звичайне скління балкону та вимога по повернення все як було.
Было такое. Там дедушка-застройшик-основатель одно время лютовал.
Можно было застеклять только стояками, мол договаривайтесь все и шо б було красиво и одинаково. И наверное это правильно.
А упомянутый случай там чел быковал и или выносы выварил , или ещё что...ну и застройщик , имея куда больший ресурс, чем житель квартиры, показал ему его место. Чем закончилось я хз.
Но года четыре назад мы ставили там балконы, не стояками, а уже выборочно. Все было ок.
Но года четыре назад мы ставили там балконы, не стояками, а уже выборочно.
А там були зміни щодо енергоефективності по законодавству, де дозволили скління без погодження, якщо будинок не є пам'ятником архітектури. Як й встановлювати лічильники тепла та регулятори на батареї.
Но года четыре назад мы ставили там балконы, не стояками, а уже выборочно.
А там були зміни щодо енергоефективності по законодавству, де дозволили скління без погодження, якщо будинок не є пам'ятником архітектури. Як й встановлювати лічильники тепла та регулятори на батареї.
все проще, "хозяин" ЖК захотел и не давал стеклить. Юридические аспекты думаю изначально им скорее всего, учтены.
Можешь взять взять все , что есть зміни щодо енергоефективності и попробовать в "Новопечерские липки" привезти стекло пакеты не со стеклом "титан" ( оттенок пакета определенный). Не пустят и не дадут ставить. Жалуйся кому хочешь. Но некоторые провозят или в машинах типа Т4, шо б не видно и быстренько заносят , под покровом ночи:)) или же печатают наклейку , где написано "титан" и прорываются через охрану ( но тут как повезет).