Вітаю! Поділіться, будь-ласка, чи виникали, в останній рік, питання, при використанні відеореєстратора? Зняв у 2022, після конфлікту на блок пості. При цьому, була вимога / рекомендація від військової адміністрації, не використовувати відеореєстратори. Зараз дивлюсь - багато хто використовує. Ось і цікавлюсь - чи виникали питання / претензії по використанню? Мова про переміщення по Києву та області. Зрозуміло, що здоровий глузд не планую відключати. Військову техніку і т.д., не планую фільмувати. У разі посилення контролю - буду відключати реєстратор.
наскільки мені відомо, в нас немає законодавчої заборони на реєстратори. в нас є заборона ПОШИРЮВАТИ відео та фото віськових і військової техніки/споруд
По Києву з реєстратором їзжу, але мене ще не зупиняли. Я так розумію, що головне не "не знімати", а "не викладати".
По ОКцентр відміни наказу про використання реєстраторів не було. Тому якщо не цікавляться - то це тільки через тиловий раслабон та халатність.
меня как-то по дороге в Карпаты на бп тормознули а регик у меня в зеркале заднего вида и объектив торчит грят мне - а ни-ни грю им - там карточки нету
Вітаю! Поділіться, будь-ласка, чи виникали, в останній рік, питання, при використанні відеореєстратора? Зняв у 2022, після конфлікту на блок пості. При цьому, була вимога / рекомендація від військової адміністрації, не використовувати відеореєстратори. Зараз дивлюсь - багато хто використовує. Ось і цікавлюсь - чи виникали питання / претензії по використанню? Мова про переміщення по Києву та області. Зрозуміло, що здоровий глузд не планую відключати. Військову техніку і т.д., не планую фільмувати. У разі посилення контролю - буду відключати реєстратор.
Вообще не снимал, так и работает. Но у меня скрытого монтажа, камер не видно. Блок в бардачке лежит.
Вообще не снимал, так и работает. Но у меня скрытого монтажа, камер не видно. Блок в бардачке лежит.
Якщо знайдуть - не дивуйся запрошенню проїхати до контори. За скриті - зараз дуже сильно можна отримати. Шановні - наказ діє. Якщо когось не зачепили, то то не означає що про це забули. Нашо вам ті неприємності.
Якщо знайдуть - не дивуйся запрошенню проїхати до контори. За скриті - зараз дуже сильно можна отримати. Шановні - наказ діє. Якщо когось не зачепили, то то не означає що про це забули. Нашо вам ті неприємності.
Проблема в руйнуванні апарату держуправління. Наказ може й є, але ким він виданий і для кого... І чи діє він на простих пересічних цей наказ.
Проблема в руйнуванні апарату держуправління. Наказ може й є, але ким він виданий і для кого... І чи діє він на простих пересічних цей наказ.
Мені якось це по. Приймуть - потім розповіси. Для кого, ким... Я просто проінформував, що заборона є.
Мені якось це по. Приймуть - потім розповіси. Для кого, ким... Я просто проінформував, що заборона є.
а заборона та законна? чи як все зараз, щоб зручно було владі, за потреби використати проти населення? бо закону ж нема про це, а говорити багато що говорять
...
а заборона та законна? чи як все зараз, щоб зручно було владі, за потреби використати проти населення? бо закону ж нема про це, а говорити багато що говорять
Наказ віськово-цівільної адміністрації, командування війсковиїх округів під час воєнного стану має пріорітет над цівільними законами. Чи ви забули що в країні віїна? Двіжуху на дискотеці фільмувати не дають? Я попередив, що наказ про заборону не відмінений. Запакують та арештують авто - потім будете з адвокатом розповідати в суді про законність або незаконність. Робіть що хочете - це ваші проблеми які мені не цікаві. ТС спитав яке відношення - я відповів що наказ діє. Якщо хтось дивиться скрізь пальці, то проблема командування.
Але є наказ по гарнізону, якшо на посту помічена машина з ввімкненим будь яким приладом відеофіксації, то її треба затримати та викликати опергрупу СБУ. Удачі! Бажання посперечатися та доказувати правоту на посту в когось бажання є? Якщо так, то знайте - законно можно витягти вас з машини та покласти на землю поряд під прицілом зброї.
наказ діє
А пруф є? Там заборона на ЩО? Використання на дорогах загального користування? Чи на відеофіксацію укріплень, блокпостів, а також розташування, зосередження чи переміщення військових?
В транспорті досі розповідають, що треба зберігати режим світломаскування, за це який штраф зараз?
Ви вважаєте що хтось викладе наказ для військових? Все це публікувалось. Гугл допоможе.
Питання було як реагують військові. Я військовий якого залучають і на блокпости. Я написав як я я ПОВИНЕН реагувати згідно наказів мені під час несення служби. Я повинен згідно наказу затримати та передати СБУ. У разі спротиву маю право застосувати зброю згідно інструкції. Звісно ці документи не підлягають розголошенню. Скільки можна - я сказав. Що ще не ясно? Кінець питання. А от виконувати або порушити це ваш особистий геморой. Мене він точно не цікавить. Я відповів на питання ТС як реагуть. Реагують значно неправильніше як це потребують обов'язки. Хтось несе службу "для галочки", а можете попасти і на такого контуженого як я.
Також зауважте що 10 років тому вже точно була відмінена норма про попереджувальний постріл у разі використання собаки або автомобіля для нападу. У цих випадках дозволено одразу відкривати огонь на ураження по власнику собаки / водію. Собака або автомобіль класифікуються як зброя.
А насправді всі дуже поразслабили булки. Це знов погано скінчиться
В транспорті досі розповідають, що треба зберігати режим світломаскування, за це який штраф зараз?
Це теж не відміняли. Особисто в мене зрозуміло не 100% маскування, але ввечері всі вікна закриті внутрішніми завісами, які все-ж таки не дають змогу помічати світло з великої відстані.
Упереджуючи ( вже весна скоро) - і розводити багаття і пиляти дерева під час тривоги теж заборонено. Як швидко всі забули як у 22-му всирались від кожного шороху.
З 22 року тільки 1 раз, ще під час активних бойових дій в київській області, в Києві на БП мене запитали про регік, показав, що вимкнений лежить в бардачку. Якщо їду в темну пору доби, за межами Києва/області, при наближенні до БП просто вимикаю регік витягнувши кабель живлення, бо індикатор якраз на ліву сторону і вночі його гарно видно. Це, так би мовити, від гріха подалі. Зрозуміло, рухаючись в прифронтових районах, чи місцях скупчення військових, я б реєстратор взагалі не використовував.
А де можно той не відомий наказ почитати? І як наказ може розповсюджуватись на цивільних. В Україні діє лише відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси, зокрема про їх переміщення територією України, згідно зі статтею 114-2 Кримінального кодексу. А що таке поширення? Пошукайте в гООглі, там все є (с).
Ви вважаєте що хтось викладе наказ для військових? Все це публікувалось. Гугл допоможе.
Да. Масса наказів, для військових публікуються на сайті ВР України. Так має бути. Окрім бойових та таємних, а Вами згаданий наказ до них не відноситься.
Питання було як реагують військові. Я військовий якого залучають і на блокпости. Я написав як я я ПОВИНЕН реагувати згідно наказів мені під час несення служби. Я повинен згідно наказу затримати та передати СБУ. У разі спротиву маю право застосувати зброю згідно інструкції. Звісно ці документи не підлягають розголошенню. Скільки можна - я сказав. Що ще не ясно?
Ви би почитали, порядок використання зброї, який не в інструкції зазначений, а в Статутах ЗСУ. Тому не пишить дурниць, про застосування зброї, якщо не знаєте порядок її використання.
А насправді всі дуже поразслабили булки. Це знов погано скінчиться
А насправді, деяки дуже багато на себе беруть.
Наказ віськово-цівільної адміністрації, командування війсковиїх округів під час воєнного стану має пріорітет над цівільними законами.
Щоб було так, то потрібно було б вводити "стан війни", якщо я не помиляюсь. І тоді б керували військові. А наша влада цього побоялась. Тому ніякого пріоритету над Законами розпорядження ВЦА не мають. Не треба вводити людей в оману.
Звісно ці документи не підлягають розголошенню.
а це тоді що?
У мене стаціонарний, просто так не вимкнеш. Виймаю карту і заклеюю камеру.