Був у мене такий (ну власне і є у колишньої). Дуже милі, розумні, компанійські коти. Без придурів. Мінус - бувають із здоров'ям проблеми. Стану дідом - заведу собі на старість
opexkiev 22.07.2025 14:02 пишет: Був у мене такий (ну власне і є у колишньої). Дуже милі, розумні, компанійські коти. Без придурів. Мінус - бувають із здоров'ям проблеми. Стану дідом - заведу собі на старість
У мене протягом всього життя були в квартирі коти різних порід і безпородні. От, після того як мій 19 з половиною річний перс помер, вирішили взяти нового кота незвіданої у нас породи - регдолл. Тепер взагалі ніяких інших котів не бажаю тримати вдома. Це геть інший звір за складом характеру і поведінкою (хоча і зовнішність надзвичайна). Якщо наважишся завести кота то раджу - спробуй. Не пошкодуєш. Кіт взагалі без недоліків, як для утримання саме у квартирі.
opexkiev 22.07.2025 14:02 пишет: Був у мене такий (ну власне і є у колишньої). Дуже милі, розумні, компанійські коти. Без придурів. Мінус - бувають із здоров'ям проблеми. Стану дідом - заведу собі на старість
У мене протягом всього життя були в квартирі коти різних порід і безпородні. От, після того як мій 19 з половиною річний перс помер, вирішили взяти нового кота незвіданої у нас породи - регдолл. Тепер взагалі ніяких інших котів не бажаю тримати вдома. Це геть інший звір за складом характеру і поведінкою (хоча і зовнішність надзвичайна). Якщо наважишся завести кота то раджу - спробуй. Не пошкодуєш. Кіт взагалі без недоліків, як для утримання саме у квартирі.
Дякую тобі Костя, Нажаль такий не подобається, може він і класний але це ж не тільки мені
harald67 22.07.2025 11:44 пишет: Собі підбираєш? Британці як правило неактивні і не бажають лежати на руках чи щоб їх тискали/гладили.
собі, бо вчора наш рудий безпорадний Персик помер, то плануємо завести нового, то всім подобається оці британці, ну а може і безпорадного якогось ще не вирішили, але наприклад якщо британця то де краще шукати? Бо дивився олх то ціни від 6900 і до 25000 наприклад
egorka 22.07.2025 15:01 пишет: Дякую тобі Костя, Нажаль такий не подобається, може він і класний але це ж не тільки мені
Справа не у зовнішності. Регдолл саме поведінкою відрізняється істотно від звичайного домашнього кота. Він дуже неквапливий - "кіт який ніколи нікуди не поспішає". Він практично не бігає хатою - лише ходить (біжить лише з переляку). Він погано стрибає, тому не лазить по столах та шафах. Він абсолютно неагресивний, не кусається і не дряпається - навіть коли грається, то бьє лапою з невипущеними пазурами. Він практично не вміє нявкати - лише тихо пищить як мале кошеня. По ночах спить і не влаштовує тигидик. Не захищається від людини - я беру його на руки і обрізаю кігті - йому це не подобається, але він нічого не робить на свій захист. І це не мій окремий кіт - це типові ознаки саме цієї породи. На людитну не сичить і не ричить. Ну і звісно весь час ходить за господарем та тихо вимагає уваги та ласки.
egorka 22.07.2025 15:01 пишет: Дякую тобі Костя, Нажаль такий не подобається, може він і класний але це ж не тільки мені
Справа не у зовнішності. Регдолл саме поведінкою відрізняється істотно від звичайного домашнього кота. Він дуже неквапливий - "кіт який ніколи нікуди не поспішає". Він практично не бігає хатою - лише ходить (біжить лише з переляку). Він погано стрибає, тому не лазить по столах та шафах. Він абсолютно неагресивний, не кусається і не дряпається - навіть коли грається, то бьє лапою з невипущеними пазурами. Він практично не вміє нявкати - лише тихо пищить як мале кошеня. По ночах спить і не влаштовує тигидик. Не захищається від людини - я беру його на руки і обрізаю кігті - йому це не подобається, але він нічого не робить на свій захист. І це не мій окремий кіт - це типові ознаки саме цієї породи. На людитну не сичить і не ричить. Ну і звісно весь час ходить за господарем та тихо вимагає уваги та ласки.
harald67 22.07.2025 11:44 пишет: Собі підбираєш? Британці як правило неактивні і не бажають лежати на руках чи щоб їх тискали/гладили.
собі, бо вчора наш рудий безпорадний Персик помер, то плануємо завести нового, то всім подобається оці британці, ну а може і безпорадного якогось ще не вирішили, але наприклад якщо британця то де краще шукати? Бо дивився олх то ціни від 6900 і до 25000 наприклад
Краще мабуть на котячій виставці. Має бути десь у серпні у виставковому центрі на лівому березі. Або шукати у гуглі сайти (саме сайти, а не об'яви на олх) розплідників саме рудих британців. Але те що я бачив на виставці, то такі еталонні кошенята рудих британців (як на фото) коштували дорожче за мого на цій же виставці, щось в районі 1000 Є. Це вже із щепленнями, кастровані, привчені до лотка, із доками і чиповані. І їх раніше 3-х місчяного віку не віддають.
Краще мабуть на котячій виставці. Має бути десь у серпні у виставковому центрі на лівому березі. Або шукати у гуглі сайти (саме сайти, а не об'яви на олх) розплідників саме рудих британців. Але те що я бачив на виставці, то такі еталонні кошенята рудих британців (як на фото) коштували дорожче за мого на цій же виставці, щось в районі 1000 Є. Це вже із щепленнями, кастровані, привчені до лотка, із доками і чиповані. І їх раніше 3-х місчяного віку не віддають.
дякую за такий розгорнутий погляд, треба буде подивитися сайти , 1000 то вже мабуть супер елітні, доречі фото як раз з олх і ціна 6900 мабуть не дуже елітні
коло тебе вднг. там регулярно відбуваються адопт дні, на яких притулки вивозять котів для прилаштування. Підіть подивіться, потримайте в руках, порозпитуйте. там є малі, дорослі, породисті і не дуже і їх багато, бо коли ти їдеш до конкретного заводчика він тобі розкаже. На вднг безкоштовно. Оглянуті ветеринарами, проглистовані і стерилізовані вже. Британець буде постійно з вами в кімнаті, але принципово сяде до вас, на руки не піде і взагалі буде всіляко демонструвати свою незалежність. Майте на увазі, що кішки - британки виглядають не так ефектно як коти.
Британець буде постійно з вами в кімнаті, але принципово сяде до вас, на руки не піде і взагалі буде всіляко демонструвати свою незалежність.
Приблизно так само характеризують котів цієї породи усі мої знайомі, у яких є або були справжні британськй коти (а не просто сірі короткошорстні коти з найближчого смітника/притулку).
дякую, а які саме проблеми і як часто?
Про них багато в інеті, а у нашого найбільша біда - зуби, носили до вет-стоматолога, щось видаляли, і дуже тендітний ШКТ - раптом щось не так, корм не зайшов - ригає, чухається. При тому на апетит якраз не жаліється, хаває все як останній безпородний, тільки і стримуй аби не розжирів.
дякую, а які саме проблеми і як часто?
Про них багато в інеті, а у нашого найбільша біда - зуби, носили до вет-стоматолога, щось видаляли, і дуже тендітний ШКТ - раптом щось не так, корм не зайшов - ригає, чухається. При тому на апетит якраз не жаліється, хаває все як останній безпородний, тільки і стримуй аби не розжирів.
Дякую, ще у одного питав , в нього кіт 5 років, каже головне правильне харчування та якісь там пасти давати і ще щось але каже багато підробок то ті бувають боліють а якщо орігінал то все добре, але думаю це як повезе у виборі кота
Є такий красень майже 2-ва роки йому. Так на руках не дуже полюбляє, це прям не його. Але він завжди буде біля тебе, шкоди мінімум, де б ти не знаходився завжди буде знаходитись (або спати) біля тебе. Змалку була проблема, господарів двоє, ніяк не вирішить до в першу чергу треба бігти). Двіжує лише з ранку та ближче до вечора, вночі та вдень спить. З приводу їди - перш ніж налягати на м'ясо спочатку треба з'їсти половину капусти, кабачка чи буряка - це найбільш улюблені овочі.
tolik86 23.07.2025 13:18 пишет: Є такий красень майже 2-ва роки йому. Так на руках не дуже полюбляє, це прям не його. Але він завжди буде біля тебе, шкоди мінімум, де б ти не знаходився завжди буде знаходитись (або спати) біля тебе. Змалку була проблема, господарів двоє, ніяк не вирішить до в першу чергу треба бігти). Двіжує лише з ранку та ближче до вечора, вночі та вдень спить. З приводу їди - перш ніж налягати на м'ясо спочатку треба з'їсти половину капусти, кабачка чи буряка - це найбільш улюблені овочі.
дякую Вам а зі здоровʼям як? Все добре? А можна фото красеня вашого
Зі здоров'ям зараз все норм, був лише один епізод коли в 5-6 місяців залишили на неділю на родичів, то він настільки перенервувався, що чуть дуба не дав, в клініці капали, схуднув на 1кг, після важко масу набирав. Будь які переїзди важко переносить. На фоні інших, наш доволі активний, полюбляє гратися за вудкою, в хованки, нишпорити по по всім коробкам тощо 3+ місяці та 20 місяців відповідно
tolik86 23.07.2025 15:59 пишет: Зі здоров'ям зараз все норм, був лише один епізод коли в 5-6 місяців залишили на неділю на родичів, то він настільки перенервувався, що чуть дуба не дав, в клініці капали, схуднув на 1кг, після важко масу набирав. Будь які переїзди важко переносить. На фоні інших, наш доволі активний, полюбляє гратися за вудкою, в хованки, нишпорити по по всім коробкам тощо 3+ місяці та 20 місяців відповідно
Дякую Вам за таку розгорнуту відповідь. От ще дивлюся на ціну від 5000 тис грн до 2000 тис доларів просять за таких кошенят , може ті що по 5 то мабуть свої кошенята від кішки а ті мабуть вже супер пупер елітні то чи можна наприклад собі брати за 5000 тис грн чи ні
Вредний Хряк писав що собівартість британського кошеняти 100 чи 200 баксів, я вже забув. Все інше це прибуток заводчика, вартість документів всяких хведерацій (якщо хочеться потім брати участь у виставках та брати грубі гроші за в'язки і кошенят). Вони навіть на виставках так кажуть без документів одна ціна, з документами інша.