Якось все частіше помічаю, що народ при поворотах перестає займати крайнє положення. І якщо в ситуації, коли крайня смуга розмічена під парковку я ще можу зрозуміти певну логіку дій, хоч вона і помилкова, то при повороті з односторонньої вулиці ліворуч чого б не рухатися максимально вліво? Вже пару раз дуже легко об'їздив таких їздунів, за що отримував невдоволене фа-фа в бочину, але що в головах у таких людей? За тобою авто, які їдуть прямо чи праворуч, а ти їдеш по центру проїзної частини, не даючи дорогу іншим водіям, щоб шо?
hugo-smk 30.07.2025 01:58 пишет: чого б не рухатися максимально вліво?
Що значить рухатися максимально вліво? Якщо немає знаків руху по полосам, то повертати наліво можна з крайньої лівої полоси в будь-яку полосу дороги, куди повертаєш. А якщо є знак по полосам, то взагалі не зрозуміло
maksym 30.07.2025 10:27 пишет: давай реальний приклад перехрестя (геолокацію) Може там ширина дороги невелика і наявність двох смуг неочевидна
це жарт такий чи що? що значить очевидна чи неочевидна? якщо ліворуч тебе проїзджає транспортний засіб (а ТС вказав, що декілька раз проїзджав), то ти не зайняв крайнє ліве положення перед поворотом.
maksym 30.07.2025 10:27 пишет: давай реальний приклад перехрестя (геолокацію) Може там ширина дороги невелика і наявність двох смуг неочевидна
Будь ласка. Звісно зараз такого вільного проїзду нема, але безпосередньо перед перехрестям все ж частіше вільно. Рух можливий в 3 напрямках. І моє питання - чого всі рухаються по траекторії чорного Ланоса аж до середини перехрестя?
hugo-smk 30.07.2025 01:58 пишет: чого б не рухатися максимально вліво?
Що значить рухатися максимально вліво? Якщо немає знаків руху по полосам, то повертати наліво можна з крайньої лівої полоси в будь-яку полосу дороги, куди повертаєш. А якщо є знак по полосам, то взагалі не зрозуміло
Повертати з крайньої лівої полоси, чи крайнього лівого положення?