останнім часом приходиться приймати їжу в не обладнаних місцях. проблемкою став ніж, - ковбаску, сир, хліб порізати. Щоб складався і жив у городському рюкзаку... Начитався, надивився, - обрав Opinel №8 з нержавійки (радять всякі там Ютуби для моїх цілей). але, подивився, ціна, умовно кажучи, плаває від 500 грн до 800 - якась таємниця може є... чи може взяти ржавійку, чи інший ніж... не можу особисто вирішити. Прошу допомогти, оскільки ніколи раніше не стикався
Для таких цілей - такий складний Victorinox - це найкраще що може бути. Переваги: - можна мити повністю - форма лезо крім нарізки ковбаси/хліба дозволяє зручно намазувати масло
згоден. Є малий вікторінокс, - сталюка гарна, заточку тримає. буду мати на увазі. Але жаба придушує (я вже стараюсь її перемогти)
mora companion mg
просто поделюсь что знакомый делает для ребят на передке может кого заинтересует, потом про цены спрошу
mora companion mg
ну, складається погано Повногабаритний в щоденному рюкзаку, - поки не сильно згоден... так ті Опінелі не сайті хтось юзає?
останнім часом приходиться приймати їжу в не обладнаних місцях. проблемкою став ніж, - ковбаску, сир, хліб порізати. Щоб складався і жив у городському рюкзаку... Начитався, надивився, - обрав Opinel №8 з нержавійки (радять всякі там Ютуби для моїх цілей). але, подивився, ціна, умовно кажучи, плаває від 500 грн до 800 - якась таємниця може є... чи може взяти ржавійку, чи інший ніж... не можу особисто вирішити. Прошу допомогти, оскільки ніколи раніше не стикався
Бери той ,який вдало ляже в руку і буде зручним ДЛЯ ТЕБЕ. Особистий ніж це особисте - тільки те що тобі зручно. В мене їх декілька. Вікторинокс на замовлення бундесвера ( досить універсальний і років 10 служить вже) - подарований побратимами "мисливський" ручної роботи від відомого майстра, якісна китайска поробка на тему "ніж нквс", невелике мачете та багато ще ріщних. Лежать у снарязі, машині, карманах... За приблизно 20+ років використання ножів у походах, кемпінгах, бойових умовах - жодного одного не виокремив
обрав Opinel №8 з нержавійки
Саме такий ношу завжди у кишені штанів біля щиколотки вже років 10. Легкий, зручний та дешевий.
Опінель гарний вибір. Мабуть, краще співвідношення якості різу і ціни. Єдине, я б радив обрати нержавіючу в розмірі 10, 8-ка замала. Також раджу руків'я просочити льняною олією.
Шукаєш складний з товщиною леза 2-2,5м та не найгіршою сталюкою. Про опінель вище 8 також згоден. У мене є 7 - виключно для продуктів.
Якщо не складний - Мора.
Масними пальцями вийняти лезо Опiнельки - ще той квест. Бiльше того. Дерев'яна ручка збирає всю органiку а потiм смердить.
Для мене ковбасний нiж - це металева ручка, що добре промивається. Лезо - американьский танто. Передня частина використовується для вiдкриття консерв, задня - дуже гостра.
Opinel №2 дешевше. З 8-ої хвилини міні огляд на нього.
та він ну дуже маленький, в мене ще кітаець з 7 км вже багато років лежить в сумці то досі ще працює і ріже не точив ні разу правда використовую не часто