щойно помітив, загрозливе скупчення ос на стику даху та навісу терасного, залазять у розщілину й думаю, будуть там розмножуватися та не дадуть нам спокою ...порадьте, будь ласка, чим ефективно відлякати цих гадів?
щойно помітив, загрозливе скупчення ос на стику даху та навісу терасного, залазять у розщілину й думаю, будуть там розмножуватися та не дадуть нам спокою ...порадьте, будь ласка, чим ефективно відлякати цих гадів?
Raid від мурах та інших комах вбиває їх ефективно, але він там скоріш за все не допоможе, бо о цій порі в них вони розмножились, там може бути величезне кубло і ти бачиш лише малу частину мешканців гнізда. Кажуть що треба робити для них поїлки з солодким та борною кислотою, яку вони занесуть у гніздо, тоді вимруть усі в ньому.
Якщо гніздо видно, то ВВЕЧЕРІ коли вони вже сплять - ДИХЛОВОСУ, а потім монтажною піною - підсихало і в костер.
Якщо гніздо видно, то ВВЕЧЕРІ коли вони вже сплять - ДИХЛОВОСУ, а потім монтажною піною - підсихало і в костер.
гарний рецепт для орди
Оця штука мегаефективна: https://www.leroymerlin.ua/p/11211235_PimStd_Product Оці гнізда паперових ос травить на ура. І пшикати треба небагато, бо я від страху заливав великоюкількістю. Але виявилось що вистачить і пшика. Колись травив гніздо шершнів, але виявилось що засобу у балоні майже нен залишилось, хватило тільки на один пшик. Але через день шерні зникли, а гніздо поступово зруйнувалось.
Оця штука мегаефективна: https://www.leroymerlin.ua/p/11211235_PimStd_Product Оці гнізда паперових ос травить на ура. І пшикати треба небагато, бо я від страху заливав великоюкількістю. Але виявилось що вистачить і пшика. Колись травив гніздо шершнів, але виявилось що засобу у балоні майже нен залишилось, хватило тільки на один пшик. Але через день шерні зникли, а гніздо поступово зруйнувалось.
мабуть, дійсно дуже ефективний, бо все розібрали, немає в наявності(
Колись в сараї викурив ос сірчаною шашкою, ті що від кротів. Поставив металеву миску під гніздо, в неї кинув запалену шашку й закрив двері. Назавтра зрізав вже порожнє гніздо. Сірка викурює будь яку живність.
а також роз'їдає все з чим контактує...
сірчаний газ + волога з повітря = сірчана кислота
мабуть, дійсно дуже ефективний, бо все розібрали, немає в наявності(
Що є схоже на дихлофос чи засоби проти комарів - кліщів, тим наляпати і допоможе. У мене в дитинстві в селі оси робили гнізда на горищі, то займався екстримальним видом спорту - палкою розбивав гніздо і тікав швидко як міг, теж допомагало.
WD-40 Без жартів. Біля гаража в електричній розподільчій коробці завелися. Попшикав рясно десь рік тому, то досі не прилітають.
Вчора питав у товариша то каже теж давно було кубло під дахом то вивів очисником для карбюратора, ну і там як раз довга трубка то легше буде задути в середину кубла
Вчора питав у товариша то каже теж давно було кубло під дахом то вивів очисником для карбюратора, ну і там як раз довга трубка то легше буде задути в середину кубла
було кубло під дахом то вивів очисником для карбюратора
головне, щоб не трапилися інжекторні оси
Та пофіг чим задувати, написав же вище, що навіть нічим не задути це вже добре. Залити водою і мокру тряпку накинути теж допоможе. Це зараз в людей проблеми що б оце задути в гніздо, купа різних хімікатів навіть незрозуміло що вибрати бо можливо і нема такого на якому написано що воно спеціально для осячого гнізда.
так, на нашому базарі оце рекомендують і bros. брос взагалі класний і проти мурашок засоби, посолив мурашник і давайдосвидания. Думаю їх засоби і проти ос ефективні. я купляв оце бо воно дешевше.
так, на нашому базарі оце рекомендують і bros. брос взагалі класний і проти мурашок засоби, посолив мурашник і давайдосвидания. Думаю їх засоби і проти ос ефективні. я купляв оце бо воно дешевше.
Та того протиосиного балону хватає десь на 15 осиних кубел. Тож може він дорожчий, але мені вистачає на два сезони. Особливо коли зрозумів що на осине гніздо вистачає одного пшику. І ще добре що після того те гніздо залишається отруйним для ос. Ті що прилітають також дохнуть.
Та пофіг чим задувати, написав же вище, що навіть нічим не задути це вже добре. Залити водою і мокру тряпку накинути теж допоможе. Це зараз в людей проблеми що б оце задути в гніздо, купа різних хімікатів навіть незрозуміло що вибрати бо можливо і нема такого на якому написано що воно спеціально для осячого гнізда.
Любимая забава производителей инсектицидов - позиционировать их типа "вот только для этих насекомых" и запустить такую гамму разных, но в принципе одинаковых рецептур. Данный препарат Bros нормальный неплохой. Там смесь пиретроидов с синергистом (т.е. усилителем действия) пиперонилбутоксидом. Короче, годный, практически безвредный (ну если в лицо себе не пшикать) для человека препарат. Других насекомых он тоже прибьет.