Комради сильно не пинайте, якщо вже була тема - то ткніть носом
є у мене мотоцикл, точніше був (із профіля) в неділю приїхали подивитись із Києва бусом подивились, сподобалось - заплатили і забрали так як неділя - вихідний, то я віддав техпаспорт і домовились, що приїду в Київ на тижні і оформив продажу
а тепер питання - переоформляти із зніманням з обліку - чи можливо якусь гендовіренність оформить ? - хто платить зазвичай за оформлення? - чи встигну я справитись за день ? - що потрібно для цього ?
сам ще не продавав техніку і не купував бу ніколи
(новому власнику впринципі по... на доки, а я боюсь, щоб якщо що то до мене не було претензій )
а тепер питання - переоформляти із зніманням з обліку - чи можливо якусь гендовіренність оформить ? по грошах +/- однаково - хто платить зазвичай за оформлення? як домовитесь, зазвичай кожен за своє - чи встигну я справитись за день ? як попре - що потрібно для цього ? доки на ТЗ + паспорт+інн
новий власник забив на офрмлення, каже що йому доки особо і непотрібні
хто як вважає, що робити :
- нехай собі катається (з його слів - у карпатах у лісах поліція неводиться ) - їхати у київ і самостійно знімати з обліку так самому стрьомно, + техпаспот я поїду - думаю візьму а от сам мотик до мрео - по Києву їхати - для мне неваріант (і + новий власник не буде ставить на облік - чи не буде у мене з цим проблем ?)
знаю що сам натупив, потрібно було зразу вирішувати дані питання
Sanya2502 04.10.2016 16:23 пишет: а тепер диспозиція міняється
новий власник забив на офрмлення, але як кажуть перший блін комом
поговори з новим "власником" спочатку по хорошому. а потім, якщо він не захоче нотаріально завірити ваші відносини, скажи що подаси у мрео за крадіжку. пс: тобі треба хоча би бамагу від нотаріуса(договір купівлі-продажу), що ти йому його і за скільки продав, і що далі то його вже проблеми.хоча це не так насправді.
Vazovod 04.10.2016 16:36 пишет: тобі треба хоча би бамагу від нотаріуса(договір купівлі-продажу), що ти йому його і за скільки продав, і що далі то його вже проблеми.хоча це не так насправді.
Нотариус потребует экспертную оценку для оформления сделки (стоит гривен 400-500) и за свои услуги ещё возьмёт от 500 грн, проще уже покупателю и продавцу встретится в СЦ ГАИ и там заверить ДКП (бесплатно) и заодно переоформить мотик, по памяти около 300 гривен выйдет.
Alex_I 04.10.2016 17:36 пишет: Нотариус потребует экспертную оценку для оформления сделки (стоит гривен 400-500) и за свои услуги ещё возьмёт от 500 грн, проще уже покупателю и продавцу встретится в СЦ ГАИ и там заверить ДКП (бесплатно) и заодно переоформить мотик, по памяти около 300 гривен выйдет.
Э-э-э, какой такой оценка-наценка? Сделайте у нотариуса доверенность, больше ничего не надо. Доверенность может быть хоть на пол-года,если за больше платить не охота, но пусть копия у вас лежит. Это самый быстрый и дешевый вариант. Мот не нужен, ехать никуда не нужно..мало того - со стороны покупателя достаточно документов, личное присутствие обязательно только владельца,то есть вас.
Alex_I 04.10.2016 17:36 пишет: Нотариус потребует экспертную оценку для оформления сделки (стоит гривен 400-500) и за свои услуги ещё возьмёт от 500 грн, проще уже покупателю и продавцу встретится в СЦ ГАИ и там заверить ДКП (бесплатно) и заодно переоформить мотик, по памяти около 300 гривен выйдет.
Э-э-э, какой такой оценка-наценка?
Для оформления ДКП нотариус потребует сертифицированную оценку.
Nicholas 04.10.2016 19:57 пишет: Сделайте у нотариуса доверенность, больше ничего не надо. Доверенность может быть хоть на пол-года,если за больше платить не охота, но пусть копия у вас лежит.
Какой смысл в доверенности, если во-первых - она стоит дороже, чем полностью переоформить мотик на нового владельца и во-вторых доверка не даст право собственности покупателю, собственником мотика по-прежнему останется продавец.
Какой смысл в доверенности, если во-первых - она стоит дороже, чем полностью переоформить мотик на нового владельца и во-вторых доверка не даст право собственности покупателю, собственником мотика по-прежнему останется продавец.
Доверка дороже, чем ДКП с оценкой и налогами? Это с каких пор?
Смысл с том, что если мот попадет в ДТП или криминал - у влядельца будет нотариально заверенная копия доверки с номером паспорта и данными покупателя, следователю этого должно хватить.
Доверка дороже, чем ДКП с оценкой и налогами? Это с каких пор?
Заверение ДКП в СЦ ГАИ - ноль грн, оценка при оформлении ДКП в СЦ ГАИ не нужна, НДФЛ ноль (при условии первой продажи ТС за календарный год). По деньгам регистрация на нового собственника вместе с ТП и новыми ГРЗ - 390 грн (услуга регистрации - 150 грн, стоимость бланка ТП - 201 грн, ГРЗ - 39 грн). Доверку у нотариуса последний раз делал года 4 назад и обошлась она мне тогда в 500 грн, не думаю что с тех пор эта услуга подешевела.