Стало питання продажі нерухомості, під час перевірки документів виявив помилку в акті на право власності, не правильно вказано прізвище господаря! акт на право власності робився із записів свідоцтва про народження ( воно на рос.мові) ,получається ,що не правильно переклали прізвище. Коли господарь отримував паспорт то вказали правильно прізвище, вийшло, що в паспорті і акті на право власності два різних прізвища. Куди звертатися за усуненням помилки?! Та який процес цього всього дійства?! Дякую!
Nianaro_ua 25.10.2016 13:03 пишет: Стало питання продажі нерухомості, під час перевірки документів виявив помилку в акті на право власності, не правильно вказано прізвище господаря! акт на право власності робився із записів свідоцтва про народження ( воно на рос.мові) ,получається ,що не правильно переклали прізвище. Коли господарь отримував паспорт то вказали правильно прізвище, вийшло, що в паспорті і акті на право власності два різних прізвища. Куди звертатися за усуненням помилки?! Та який процес цього всього дійства?! Дякую!
в старому акті, думаю, зараз не виправлять помилку а на Кадастровій карті є ця ділянка?
поспілкуйтесь з нотаріусом, у якого плануєте оформлювати купівлю-продаж, але думаю, що відправить Вас до суду, отримати рішення, що документи належать одній й тій само особі
Можно попробовать для начала обратиться в ту организацию, которая выдала документ с ошибкой, чтобы исправили. Не знаю, поможет ли в этом случае, но помогло в аналогичной ситуации с ошибкой в свидетельстве о праве на наследство, выданном госнотариусом лет 20 назад.
интересно, а какая фамилия в реестре недвижимого имущества (если там есть эта квартира)? и в остальных доках на квартиру, ну там платежки и прочее - правильная? я к чему веду...может опять же попробовать потерять и получить новый дубликат? только нужно быть уверенным, что в новом напишут правильно. что же касается органа, в который нужно обращаться, то сейчас вопросы по свидетельствами о праве собственности, которые были получены в результате приватизации гос имущества занимаются в Киеве разрешительные центры при рай администрациях