Traktop 31.07.2024 21:03 пишет: Китайска пилка працювала на дачі 7 років. Прийшов їй кінець. Стало питання вибору. Крім Штілей за 10к щось побюджетніше є нормальне?
В цьому році теж була така ситуація. Купив Al-Ko. Чому - та хз. Як то кажуть, обрав серцем. Ну і стару потім відремонтував. Китайці зазвичай всі однакові і запчастини є. А ще в мене дуже батато та гарно на дачі працює висоторіз. Без нього - ніяк. Але це для дерев, які великі.
Traktop 01.08.2024 11:29 пишет: Яка модель Аl-Ko і як враження? Що до ремонту- думаю вона свої гроші відробили. Ресурс також. Одне зараз відремонтують, друге вилізе...
Модель AL-KO EKS 2000/35. Обирав навмання. Єдиний критерій був розташування двигуна поперечно. Бо на попередній було розташування вздовж і весь час летіла конусна шестерня. Враження? Як пишуть, година роботи - пальот нормальний. Тобто ні про що. Пиляє. Я пиляв нею максимум годину-дві. Одне дерево навесні, і одне зараз.
Traktop 31.07.2024 21:03 пишет: Китайска пилка працювала на дачі 7 років. Прийшов їй кінець. Стало питання вибору. Крім Штілей за 10к щось побюджетніше є нормальне?
Років 5 назад купив Форесту на розпродажі. На сьогодні працює без проблем, використовувалась часто.
nickka 23.02.2025 12:59 пишет: Старі теми не знайшов, але якщо ще хто хоче міні пилку то ось непоганий варіант під макіту 18в навіть якщо її вистачить на один раз обрізати сад.
Я отримую таку розсилку зі знижками від одного телеграмканалу, не пишу якого аби не сказали реклама, але поділитися можу. Думаю що він такий не один.
маю таку. пару тижнів тому добив моторчик - він там щітковий і дико стрьомний, замість щіток - просто підпружинені мідні смужки. за ціною пилки як в пості взяв безщітковий моторчик. він встав на місце рідного без питань, ну і контакти під посадкове місце акума перепаяв. То тепер пилка зажила новим життям - бо ріже краще ніж з оригінальним мотором. Рік тому брав свою з акумом десь за 13-15 баксів. тож 9 доларів за тушку - шара.
nickka 23.02.2025 12:59 пишет: Старі теми не знайшов, але якщо ще хто хоче міні пилку то ось непоганий варіант під макіту 18в навіть якщо її вистачить на один раз обрізати сад.
Я отримую таку розсилку зі знижками від одного телеграмканалу, не пишу якого аби не сказали реклама, але поділитися можу. Думаю що він такий не один.
Потужність 3000 Вт, нею можна грядки зорати, неважкі грунти?
Sergio225 23.02.2025 13:30 пишет: за ціною пилки як в пості взяв безщітковий моторчик. він встав на місце рідного без питань,
а можеш посилання кинути на моторчик який підходить?
брав отакий - він не найдешевший, але норм відгуків вже. бо траплялися і дешевші.
p.s. мені потім почало підтягувати в додатку "комплектуючі" по типу пластику зі щітками до старого, оригінального моторчика. а також сам моторчик. то різниці в ціні - мізер.
вже нема,розгрібли, з твоєї подачі
nickka 23.02.2025 12:59 пишет:
поділися, будь ласка, якщо знаєш такі ж толкові, як алі-за1-цент.
вже нема,розгрібли, з твоєї подачі
на ранок, вже знов є в наявності, хоча й трохи дорожче
доповню відгук по такій пилці. Кріплення-гвинт, до якого шина і зовнішній кожух кріпляться, сьогодні просто вийшла погуляти( заклеїв поки, не знаю на скільки вистачить.
ну і щодо безщіткового двигуна - то це як колись порівнювали мерседес і жигулі))) де Мерс - це безщітковий двигун. Я зрозумів що то не акуми слабкі були, а сам моторчик - бо сьогодні зайшов на вишневий ряд, і десь 15-16см діаметр гілки відчахнувся за пару секунд. Пилка зажила новим життям, одним словом. І після 10 хвилин різу без перерв(тільки змастити ланцюг) спробував мотор - а звідти лед відчутне тепло іде. Бо "оригінал" нещадно грівся і в якийсь момент просто згорів, остаточно.
Ну і щодо посту в тг каналах(алі за 1 цент я не дуже слідкую, бо там нічого цікавого нема мені, але ж той адмін копіює з інших джерел), брати таку ж пилку я б певно не став - а шукав би трошки масивнішу і все ж з подачею мастила - бо трохи кумарить його додавати вручну постійно. Хоча якщо дивитися за інструментом і не нищити його навмисне(і не позичати активним діячам, які ласі до чужого інструменту), то може вистачити надовго.
p.s.сорі за лонгрід, просто на хвилі емоцій від оновленої пилки)))
Sergio225 24.02.2025 12:50 пишет: доповню відгук по такій пилці. Кріплення-гвинт, до якого шина і зовнішній кожух кріпляться, сьогодні просто вийшла погуляти( заклеїв поки, не знаю на скільки вистачить.
ну і щодо безщіткового двигуна - то це як колись порівнювали мерседес і жигулі))) де Мерс - це безщітковий двигун. Я зрозумів що то не акуми слабкі були, а сам моторчик - бо сьогодні зайшов на вишневий ряд, і десь 15-16см діаметр гілки відчахнувся за пару секунд. Пилка зажила новим життям, одним словом. І після 10 хвилин різу без перерв(тільки змастити ланцюг) спробував мотор - а звідти лед відчутне тепло іде. Бо "оригінал" нещадно грівся і в якийсь момент просто згорів, остаточно.
Ну і щодо посту в тг каналах(алі за 1 цент я не дуже слідкую, бо там нічого цікавого нема мені, але ж той адмін копіює з інших джерел), брати таку ж пилку я б певно не став - а шукав би трошки масивнішу і все ж з подачею мастила - бо трохи кумарить його додавати вручну постійно. Хоча якщо дивитися за інструментом і не нищити його навмисне(і не позичати активним діячам, які ласі до чужого інструменту), то може вистачити надовго.
p.s.сорі за лонгрід, просто на хвилі емоцій від оновленої пилки)))
Дякую за докладний, як на мене не такий вже й лонг , відгук А можна, будь ласка, список(думаю він не дуже довгий) тих каналів, що цікавіші за а-1цент? Бо я на той 1цент саме з Вашої подачі, трохи присів, а інші подібні, якось не зайшли...
Sergio225 24.02.2025 12:50 пишет: а шукав би трошки масивнішу і все ж з подачею мастила - бо трохи кумарить його додавати вручну постійно.
а як його просто з маслянки лити на ланцюг? Як часто? Як багато? Мені вже ось-ось має прийти, написано в аеропорту вашої країни, ще встигну пару дерев чикнути.
Sergio225 24.02.2025 12:50 пишет: а шукав би трошки масивнішу і все ж з подачею мастила - бо трохи кумарить його додавати вручну постійно.
а як його просто з маслянки лити на ланцюг? Як часто? Як багато? Мені вже ось-ось має прийти, написано в аеропорту вашої країни, ще встигну пару дерев чикнути.
в мене для цієї мети дозатор що брав на кухню з алі для олії))) то якраз пару мл і видавлюю з обох боків, прокручую цеп, ще трошки змащую. А далі по кількості різів приблизно орієнтуюся - якщо 3-4см гілки то і десяток разів запроста, а товстіші гілки - то разів 4-5 і змащую. видно просто коли ланцюг стає чистий від мастила p.s. статус аеропорт - це ще огого запас часу доки приїде)
То не нашої, в нас вони не працюють. То скоріш за все одна з країн Балтії. А там ще дві митниці. Хоча, до мене морем з 5 грудня з Китаю плила пускозарядка, строк був 20 лютого. 20 написали що в транзитній країні. 22 забрав на Укрпошті :-)