Сторожовий пес, як контраргумент на відлякування! Якщо дикі (нікому не належать), переловити та випустити за кілька км від подвір'я. Популяція в вашому р-ні зменшиться, а користь в новому збільшиться, принаймі мишей та добрих людей, що підкормлять, вистача всюди.
Та же проблема. Вред им не хочется причинять. И нехай бы срали в огороде и бегали где хотят, но они тварюки гадят на газон и иногда рыгают на дорожки. Это очень раздражает.
Живая собака не вариант. Когда сделают нормальную собаку-робота то куплю.
Ніж чекати на роботів, реальніше встановити інфрачервоні бар'єри та додаткові "ревуни" в потрібних місцях - додатковий захист-контроль подвір'я від небажаних гостей/тварин.
M_A_N 14.04.2017 01:59 пишет: Ніж чекати на роботів, реальніше встановити інфрачервоні бар'єри та додаткові "ревуни" в потрібних місцях - додатковий захист-контроль подвір'я від небажаних гостей/тварин.
А оно соседей не отпугнет? Если на каждого кота ревун будет включать? Или я не понял принцип действия?
Залежить від тривалості виставленного таймера на звукове сповіщення ревуна. Достатньо від кількох секунд до хвилини. У тварин чутливий слух, а ~ 120Дб дуже переконливо діють.
M_A_N 14.04.2017 09:49 пишет: Залежить від тривалості виставленного таймера на звукове сповіщення ревуна. Достатньо від кількох секунд до хвилини. У тварин чутливий слух, а ~ 120Дб дуже переконливо діють.
Да я против этого не возвражаю, но, если ночью эта штука решит кота отпугнуть, а соседи спят уже?
Просторова уява різна - маються на увазі Ревуни або світло-звукові прилади малого радіусу дії.
Чи відганяти котів або пташок матюками з порогу більш ефективніше?
Взагалі на приватній ділянці завжди є потреба захищатись від всякої "живності", принаймі кроти - більш небажані "гості" для газонів та дорогих насаджень, від яких є теж потреба захищатися ультразвуковими пристроями. Чим більш все автоматизовано на ділянці та в будинку - тим менші витрати власного часу для обслуговування = профіт!
самый лучший способ отвадить чужих котов-это завести своего кота. Хозяйские коты охраняют свою территорию от других котов, и если соседские коты будут знать что у Вас живёт кот, то они будут бояться приходить.
strelez70 14.04.2017 15:04 пишет: самый лучший способ отвадить чужих котов-это завести своего кота. Хозяйские коты охраняют свою территорию от других котов, и если соседские коты будут знать что у Вас живёт кот, то они будут бояться приходить.
Ну не совсем так. Сначала они все по очереди придут выяснять отношения. И вот если он их всех отметелит, тогда да, будут бояться. Хотя один особо наглый рыжий приходил нескоко раз, все реванша хотел.
strelez70 14.04.2017 15:04 пишет: самый лучший способ отвадить чужих котов-это завести своего кота. Хозяйские коты охраняют свою территорию от других котов, и если соседские коты будут знать что у Вас живёт кот, то они будут бояться приходить.
В мене 2 кота. Гуляють. "Гості" заходять не дуже переймаючись цим фактом. Нюхають один одного, трохи напружені пози приймають, але без "боксу". "Гостів" доволі багато, обоїх статєй. Віддам належне, до мене вони більше ходять в пошуках щось з'їсти, ніж нагадити. Може тому, що я їх трохи підгодовую, особливо взимку? Порада завести пса мені сподобалася. Замісь акуратно закопаних десь котячих "витворів" отримати величезні кучі лайна на самих видних місцях, гавкіт як в середені, так і зовні, у періоди "весіль" та ще багато-багато суто собачачих "радощів".
gleb71 14.04.2017 21:42 пишет: Посадите цитрусовые - они не любят запах. Друг апельсиновым маслом отвадил кошку гадить в корридоре.
Ага, моя кошка от мандаринок тащится, если давать - дольками ест А по сути, в квартире, да концентрированное средство - это одно, а на свежем воздухе и просто растение, которое скорее всего даже плодоносить не будет - это совершенно другое. В общем, я бы не надеялся на успех. Я бы смотрел в сторону ультразвуковых отпугивателей, оно хотя бы работает, по крайней мере на собак