Rucha 25.04.2025 15:57 пишет: Можна подумати, що місяць туди сюди щось там "зіграє". То-ж до червня можна залишати зимову гуму - не дай боже сніг ще піде!
мав досвід їзди в червні на зимовій гумі: весь травень температура в ужогороді була вищою за 20. в день виїзду у Київ +13. на перевалі +3. під Києвом знову вище 20. от на перевалі бус розвернуло мені на зустріч. от цікаво що у нього з гумою було. або з головою. бо свист коліс я почув раніше, ніж побачив його. а так не перестану казати, що влітку зимова краще, ніж літня на холоді.
хотів сказати дещо за ШМ. Придбав нову літню гуму на шини диски, та й одразу вирішив у них перевзутися. Наче за спокусливою ціною 960 грн все було б чудово, але є але. Мені сказали що всі диски криві і треба рівняти. Ну треба то треба. Врешті, заплатив 960 за перевзування, ще по 350 за кожен диск та ще, наче по 50 за утилізацію кожної старої гуми. Але вчора виїхав на трасу і здивувася, досить приємно. На 130 жодного биття в кермо. При цьому рази 4 точно перевзувався на ТТС і там жодного разу не сказали про криві диски. Не розумію їх політику, але більше до них не поїду.
та ще багато машин на зимовій гумі їздить якщо придивитися, то день туди день сюди ролі не зіграють
Взагалі-то зараз правильно зранку їздити на зимовій, а десь о 9 годині перекидати колеса на літню. Це якщо ти відповідальний водій.
не так - вночі зимова, вранці літня, вдень спорт, ввечорі олроад імхо, найоптимальніше
я навесні 2013 перевзувся найпізніше за весь час "перевзування" авто - влітку, очікував що на європейських перевалах в першій половині травня ще буде на зимовій ок, але по факту вийшло що більшість пробігу все одно була автобанами і їхати 120-130 було не комфортно, повернувся в Київ і першочергово поїхав на шиномонтаж