Скористався Вашими послугами, зломилася пральня машинка, подзвонив сюди 0634363210, сказали передзвонять , через 10 хвилин передзвонили з іншого телефона, майстер Олександр приїхав через 30 хвилин, розібрав пралку забрав плату ( бо проблема електроніка) через два дні привід все поставив на місце, все робить, також давав його контакт ще людини то теж задоволена швидким ремонтом і не дорого
Скористався Вашими послугами, зломилася пральня машинка, подзвонив сюди 0634363210, сказали передзвонять , через 10 хвилин передзвонили з іншого телефона, майстер Олександр приїхав через 30 хвилин, розібрав пралку забрав плату ( бо проблема електроніка) через два дні привід все поставив на місце, все робить, також давав його контакт ще людини то теж задоволена швидким ремонтом і не дорого
Доброго.. Потрібна чистка Atlantis 80л. Яка цінв питання в особисті?
Ремонт, чистка, сервісне обслуговування бойлерів. Якісні запчастини, досвідчений майстер. 0955486058 Сергій
Пардон что сразу забыл написать, исправляюсь
Спасибище
Очень рекомендую вашу организацию
дякую за оперативність!
рекомендую
Ремонт, чистка бойлерів. Запчастини до них- тени, аноди, електроніка. 0955486058
Потрібен бойлер. Сухий ТЕН. 60-80 л Обмеження по габаритах глибина37 см макс, ширина 46 см, вигота135 см. Ну і з встановленням
Електронна плата, блок живлення бойлера Електролюкс 1500 грн, бойлера BOSH 1800 грн, бойлера Термекс 2000 грн. Ремонт , чистка бойлера. Ремонт пралок , посудомийок Оболонський, Вишгород 0955486058
Трохи дивне питання... Маю три бойлери, всі Атлантики на 80Л. Київ - Vertigo Steatit WiFi 100, йому вже 5 років. Село - Два Steatite VM 080л одному три другому два+ роки. Всі три - сухий ТЕН. Київському вже двічи робили профілактику, сільским вчора зробив вперше. Суть питання: кожного разу бачу цілі аноди, якщо на Київському ще іноді хоч якійсь каверни виникають, то сільські взагалі здивували - жодної каверни, покриті якимось чорним налітом. В баках емаль не пошкоджена, на гільзах тримається, але на фото видно що перегріта і стала коричневою, але ще тримається. Якщо у київському за два роки є трохи пластівців накипу, то от у сільсіх лише наліт/осад іржи, який з тряпокою легко видаляється, тверді частки були лише поряд з кільцем ущільнювача. всі бойлери НЕ заземлені, мініралізація води в Києві 250ppm, в селі 270ppm, склад не відомий, але у селі (полтавщина) трохи заліза є. Що трохи здивувало: В селі обидва бойлери однакові, але аноди різні, на фото верхній анод з молодшого, середній (ще не откручений) з старішего. Знизу новий. У молодшому тен (кераміка) з сегментів і сегменти тримаються лише за рахунок спіралі, у старшому кераміка цільний конструктив. Чи варто переживати з приводу ціліх анодів? Розумію, що бойлери краще заземлити, але у Киеєві це взагалі проблема - навіть не уявляю як/звідки протягнути землю, в селі теоретично можу вбити якісь штирі та протягнути землю, але це теж гемор.
Ситуація з відсутністью зносу анодів трохи бентежить, принаймні це каже про те, що не виникає потенціалу між анодом та баком
Розчинення аноду прямо залежить від якості баку. Гарний бак - мінімальний знос аноду. Єдине, треба гарний електричний контакт аноду та баку. Ще може впливати кількість кисню у воді. Зі скважини, можливо, кількість кисню менша, ніж у річкової води. Заземлення - це перш за все безпека. Можливість, що з'явиться потенціал на корпусі, є.
Розчинення аноду прямо залежить від якості баку. Гарний бак - мінімальний знос аноду.
Отут трохи не згоден. Як на мене знос аноду більще залежить від того, на скільки у баку "електролит", тобто якщо вода дисцільована - от тоді і зносу не має бути. Але у воді мініралізація досить присутня, склад присутніх мінералів невідомий, тому оцінювати електролитичність... Єдине що можу сказати впевнено: залізо у селі присутнє. Також може впливати лужність/кіслотність електроліту, але от у випадку змінного струму як на мене - байдуже, може помиляюся, бо не копав як саме працює у бойлері "анод".
Єдине, треба гарний електричний контакт аноду та баку. Ще може впливати кількість кисню у воді. Зі скважини, можливо, кількість кисню менша, ніж у річкової води.
Анод кріпиться до стакану з теном, стакан кріпиться у бак на шість шпилек М6, там не може бути поганого контакту, до ревізії все фактично заводська сборка. Але і отут в мене питання, бо я дійсно не розумію як воно працює: Маємо залізний бак із фланцем під залізну гільзу сухого тену, гільза залізна, зверху на неї різьба М8 під анод. 6шт шпилек забезпечують надійний електричний контакт між гільзою з анодом та баком. Алеж як на мене для електрохімічної реакції має відбуватися електроліз, а електролізу не винекне, якщо між анодом та баком не буде різниці потенціалів... Де я помиляюся?
Заземлення - це перш за все безпека. Можливість, що з'явиться потенціал на корпусі, є.
Тобто заземлення на знос аноду не впливає?
Розчинення аноду прямо залежить від якості баку. Гарний бак - мінімальний знос аноду.
Отут трохи не згоден. Як на мене знос аноду більще залежить від того, на скільки у баку "електролит", тобто якщо вода дисцільована - от тоді і зносу не має бути. Але у воді мініралізація досить присутня, склад присутніх мінералів невідомий, тому оцінювати електролитичність... Єдине що можу сказати впевнено: залізо у селі присутнє. Також може впливати лужність/кіслотність електроліту, але от у випадку змінного струму як на мене - байдуже, може помиляюся, бо не копав як саме працює у бойлері "анод".
Єдине, треба гарний електричний контакт аноду та баку. Ще може впливати кількість кисню у воді. Зі скважини, можливо, кількість кисню менша, ніж у річкової води.
Анод кріпиться до стакану з теном, стакан кріпиться у бак на шість шпилек М6, там не може бути поганого контакту, до ревізії все фактично заводська сборка. Але і отут в мене питання, бо я дійсно не розумію як воно працює: Маємо залізний бак із фланцем під залізну гільзу сухого тену, гільза залізна, зверху на неї різьба М8 під анод. 6шт шпилек забезпечують надійний електричний контакт між гільзою з анодом та баком. Алеж як на мене для електрохімічної реакції має відбуватися електроліз, а електролізу не винекне, якщо між анодом та баком не буде різниці потенціалів... Де я помиляюся?
...
Заземлення - це перш за все безпека. Можливість, що з'явиться потенціал на корпусі, є.
Тобто заземлення на знос аноду не впливає?
фізика процесу - катодний захист від корозії. Вода, звісно, впливає. Яле якість баку теж. Якісна емаль мінімізує площу контакту вода/метал. Що таке змінний струм? Це з 220? Це тут ні до чого. Там все крутиться на різниці потенциалів вода/метал, який виникає "не з розетки". Щодо заземлення та корозії - я хз. Але, імхо, заземлення тут майже ні до чого. Ось катодний захист використоють на кораблях. Куди його, той корабль, заземляти?
фізика процесу - катодний захист від корозії. Вода, звісно, впливає. Яле якість баку теж. Якісна емаль мінімізує площу контакту вода/метал.
Та от мені і не зрозуміла фізика процесу.
Там все крутиться на різниці потенциалів вода/метал, який виникає "не з розетки".
Тобто ти хочеш сказати, що електролізна пара виникає анод-вода (бак/вода)? Хм... Ну... Мабуть мікротоки, але досить імовірно, бо там і не повинно бути навіть мікроампер...
Куди його, той корабль, заземляти?
Ой, не будемо цю думку розвивати, бо в мене одна асоціація з відомим крейсером та терміном "заднищувати"!
Та от мені і не зрозуміла фізика процесу. Тобто ти хочеш сказати, що електролізна пара виникає анод-вода (бак/вода)? Хм... Ну... Мабуть мікротоки, але досить імовірно, бо там і не повинно бути навіть мікроампер...
а ніхто і не каже про ампери. Тому і контакт анод/бак повинен бути гарним Бачив десь, що анод просто вішали "на верьовочці" в бойлер. Вважали, що він розчиняється як "цукор" і захищає бойлер. Взашалі з цим анодом багато хибних думок. Є люди, які вважають, що він від накипу. Але то таке. По фізиці треба гуглити "електрохімічна корозія" та "катодний захист від корозії". До речі, з фізики процесу випливає відповідь на питання, чи зливати воду з бойлера при простої.