В ответ на: Про Чоп я чув, що там завжди черги. Це так?
Не завжди. Двічі їхав до Угорщини через Чоп. Двічі недільного ранку на в'їзд до угорських сусідів не було жодного авто. На обидва кордони - хвилин 10-15.
В ответ на: Про Чоп я чув, що там завжди черги. Це так?
Не завжди. Двічі їхав до Угорщини через Чоп. Двічі недільного ранку на в'їзд до угорських сусідів не було жодного авто. На обидва кордони - хвилин 10-15.
У мене, за розрахунками, перетин кордонів буде десь у суботу надвечір. Не хочеться попасти у довгу чергу. Я-то нічого, але мала дитина...
До речі, там щось платити при перетині кордону треба?
При наличии ребенка, тем более маленького, пограничники пропускают без очереди и без денег(проверено в Чопе несколько раз). Надо только не ехать внаглую сразу мимо очереди, а став в очередь подойти к погранцам у шлагбаума и объяснить ситуацию. Как правило они идут навстречу.
В ответ на: При наличии ребенка, тем более маленького, пограничники пропускают без очереди и без денег(проверено в Чопе несколько раз). Надо только не ехать внаглую сразу мимо очереди, а став в очередь подойти к погранцам у шлагбаума и объяснить ситуацию. Как правило они идут навстречу.
Та я, чесно кажучи, начитавшись відгуків, вирішив їхати через Берегова. Дорога, наскільки я можу це оцінити, практично така сама, а перехід значно менш проблемний і передбачуваний (знов-таки, за відгуками).
В ответ на: Я мав на увазі які-небудь митні збори або ще щось на зразок цього.
Я теж. Нічого такого там немає. Так само як і у поляків. Хоча й у Зосині іноді ходить такий собі дядьку-пшек та збирає по злотому з грошиками з людини на покращення побуту славетної гміни Хородло. Іноді платив, іноді проїжджав прямо, коли черги у поляків не було.
В ответ на: До речі, там щось платити при перетині кордону треба?
Нічого не треба. Це ж Європа!
+1 Из личного опыта: на переходах Украина-Польша, Польша-Украина, Украина-Венгрия, Венгрия-Румыния, Румыния-Молдавия-Молдавия-Украина платил только молдаванам, 3$ за мытьё колёс Причём, получил сдачу в 2$, с пятёрки