Интересует кто какими противотуманками пользуется, на сколько хорошо они светят и стоит ли их вообще устанавливать??? Поиском по форуму я много чего накопал, но однозначного вывода я из этого не сделал, да и обсуждались, в основном, всякие крутые ПТФ (типа hella или piaa ), а меня интересует и чтобы цена была не выше 80грв за все и чтобы был какой-то положительный результат, а не только для красоты
На рынке есть маленькие ПТФ за 50-60грв - эти, на сколько я понял по отзывам, вообще нет смысла ставить, видел еще какие-то польские квадратные размером побольше (вроде как 3 размера и 3 цвета у них есть) самые маленькие из которых (но в несколько раз больше чем те что за 50-60) стоят 80грв за пару. Говорят что светят они довольно не плохо. Правда к ним еще отдельно нужно лампочки покупать, а с теми за 50грв они в комплекте. К стати, лампочки там какие - галогенки?? Эти польские ПТФ ИМНО что-то типа того что NetGuy ставил ( http://www.autoua.net/auto_f/showthreaded.php?Cat=&Board=autoua&Number=51021&page=&view=&sb=&o=&vc=1 ). И еще вопрос: на сколько я знаю, противотуманки должны быть ТОЛЬКО желтыми, а NetGuy белые ставил и на базаре говорят что белые (и даже синие) это тоже противотуманки, хотя ИМНО все что не желтое то дополнительный свет просто.
К стати, еще видел где-то гривней за 70 ПТФ типа этих польских только там стекло фары белое, а перед ним при желании можно опустить желтое (желтое подымается/опускается вверх (или вниз) ) - может это и есть оптимальный вариант.
Я взял себе вот такие польские, за 60, кстати, пару, а не за 80. Поставил туда чешские галогенки (валялись в запасе), фары закрепил под бампером. Эффект безусловно есть, отрегулировал чуть ниже ближнего света, так когда включаются вместе с ближним - освещенность дороги визуально значительно возрастает. Кроме того, зона шире, действительно хорошо видно обочину и дорогу при повороте. Верхняя граница пучка света - достаточно резкая. Фары - белые, но это противотуманки. Совсем недавно читал статью в "За рулем" - тест противотуманок. Так там писалось, что могут быть и белые, и желтые, и голубые, вопрос не с этом, а в том, как они светят (форма луча). Так вот эти фары - не идеал, но очень близки к требованиям. Кроме того, хороши они тем, что герметизированы почти идеально, не много весят, легко крепятся и регулируются при установке в трех плоскостях. Ставил их через отдельное реле и предохранитель, включаются штатной кнопкой противотуманок вместе с задними, но сделал так, чтобы включались не только с ближним светом, но и с габаритами.
Quote: ПТФ типа этих польских только там стекло фары белое, а перед ним при желании можно опустить желтое (желтое подымается/опускается вверх
Вот именно такие и стоЯт. Честно говоря, это желтое доп. стекло (из оргстекла, кстати, в отличие от основного) баловался-поднимал/опускал только поначалу, последние годы - ни разу, - все время желтое стоИт перед прозрачным (зато защищает от камешков и водяных брызг). А то, что два стекла рассеивают световой поток сильнее, чем одно, так для противотуманки это не страшно, ибо её предназначение как раз - светить широким углом. В принципе, доволен. Светят широким углом, хорошо видно обочину. При этом никогда никто из встречных не моргал,- значит, не слепят Скока стОили, не помню, уж года 4 прошло, но лампочки (маленькие такие галогеночки) покупал отдельно.
На Таврі давно ставив, штатні Камазівські білі - фари просто супер. Великі, квадратні, причепив на бампері нижче основних фар. На Славуту поставив після першої-ж поїздки в дощ - якесь китайське чудо овальної форми, розсіювач трохи з голубизною. Брав їх тому що пасували до кольору машинки Теж в принципі нічого, трохи гірше ніж попередні - але в дощ чи туман пішкохолів на дорозі видно добре. особливо тих що вискакують зліва на право. Так що довго не думай - річ корисна. З того що доступне у нас, їмхо совєцкі найкращі. Колір особливого значення не має, але мені більше до вподоби прозорі - в жовтих імхо частина світла втрачається в фільтрі. Ставити їх потрібно якнвйнижче і не далі 40 см від центру основних фар (чи 40 см від краю бампера - не пам"ятаю точно). І обов"язкове через реле з запобіжником.
Їх мінус - дещо присутнє паразитне розсіяння світла. Їх безумовний плюс - широкий кут. В парі з основними відчуваєш себе як в мерседесі. Маленькому такому мерседесі По затратах вийшло 99 грн (50 самі фари, по 13 лампочки, брав Narva, ну і кнопка, релюшка). Колір ніякої ролі не відіграє. Тобто, жовтий чи білий. Є протитуманки обох кольорів. Але оскільки я ставив їх не тільки для використання в туман, але і, скажімо, в дощ, як додаткові фари, то тому і зупинився на прозорому склі. Ну і взагалі я не переварюю ніякого кольору фар, крім природнього білого...
На скільки я зрозумів зі всього сказаного вище так те що хоч одні ПТФ кращі, а інші гірші, то все одно навіть з гіршими ПТФ все ж краще чим без них?? А то я думав що від "якесь китайське чудо овальної форми" ніякої користі не буде Я також думаю не тільки в туман їх використовувати так що, напевно, дійсно краще білі брати, а то я думав що на базарі лапшу вішають що білі це також ПТФ, а не просто додаткові фари. До речі, бувають ще синього кольору і теж говорять що це ПТФ. Ще бачив ПТФ зі звичайнім склом, а не таким як звичайно на фари ставлять (так би мовити з багатьма призмочками). Підключати, думаю, краще на додаткову кнопку, а не ту де задні ПТФ вмикаються щоб можна було вмикати коли потрібно чи підключати на штатну кнопку да не морочити голову. Ще я бачив такі двосекційні фари. Напевно там одна секція як ПТФ використовується, а інша як доп.світло. Якщо так і ціна їх не дуже висока, то теж ІМНО непоганий варіант. А лампочки там використовуються такі ж як і в фарах, чи якісь спеціальні. Якщо такі само, то може є зміст поставити в ПТФ лампочки з фар, а в фари поставити щось типу філіпс блу віжин, чи якийсь зенон?? Встановлювати ПТФ ІМНО оптимальний варіант під бампером по краям вирізу для обдуву радіатора. Вони там і радіатор затуляти не будуть.
Перед тим як брати попроси щоб ввімкнули і подивись як вони світять - повинна бути тонка широка пляма світла на стіні. В дирки бампера ставити не варто - тоді ПФ стоять занадто близько одна до одної і занадто далеко від краю авто, постав всеж-таки на бампер під фарами - так від них більше толку. Лампочки в ПФ йдуть специфічні і зовсім не схожі на ті що в фарах, так що халяви не буде
Не зовсім зрозумів: ти їх що в бампер врізав??? Дирки в бампері вирізав?? Не думаю що це добре скажеться на міцності бампера. ІМНО все ж найкраще в дирки бампера. Там дирки закінчуються на рівні закінчення фар.
Дякую за ссилку. Все ж получається що в дирках бампера ставити можна - від краю там навряд буде більше 40см, висота, думаю, теж підходяща, а от що там получається трохи близькувато одна від одної - з цим згоден Бампер різати не охота, а іншого місця немає
Так все ж виходячи з даної статті получається що можуть бути білі ПФ, а то мене сьогодні знову перевконали що тільки жовті, а білі то просто доп. свфтло
Ставиш _перед_ бампером (при цьому вся фара спереду), головне не комплексувати і обережно підїжджати до бордюрів - дружина в себе постійно фари загинає вниз (добре що ще не розбила)
а колір - сходи на сайт Хелли - і де ти там жовті ПТФ бачиш?