пробовал. вроде только одна есть, которая позволяет по цветку прыскать, от остальных пчелы мрут. мне не помогло, через час налетают и жрут. теория говорит, что страдают владельцы крайних участков, их объедают, а вглубь уже не долетают
в этом году что то тихо по оленке волохатой... Вообще не видно. (три раза-тьху! )
в этом году что то тихо по оленке волохатой... Вообще не видно. (три раза-тьху! )
Сусідка пише довгоносиків багато, виїдають бутони ще не розкриті.
Мене оленка діставала пару раз на квітках абрикоси. Но для цього повинно бути тепло. В цьому році абрикос відцвів в холодну погоду і без оленки.
в мене вони жеруть ВСЕ- черешню, грушу, яблуню, вишню, тюльпани, інші квітки.. - але в цьому році тупо НЕМАЄ
як сонечко було на вихідних то я тільки на квітах сто штук зібрав. Коли похмура погода то їх значно менше. Обробляв смородину від тлі бо вже напала то залишком розчину вирішив грушу обприскати - якось тільки на 5ти річному дереві (трохи вище мене) зібрав у сонячну погоду десь 145шт цих оленок! Це за один підхід зранку! Деревинка була повністю ними обліплена, при тому що поруч була інша груша і там я такого не побачив. писи. розчин бджіл не чипає, але їх і так майже немає. на джмелів уся надія
в мене вони жеруть ВСЕ- черешню, грушу, яблуню, вишню, тюльпани, інші квітки.. - але в цьому році тупо НЕМАЄ
везет. у меня в отсутствии благородных цветов жрет одуванчики Черниговская обл.
Вчера обрывал цвет на яблонях посаженных этой весной. Смотрю сидит в цветке жук. Сразу вспомнил Автоюа , полез посмотрел, таки Оно.
Вчера обрывал цвет на яблонях посаженных этой весной. Смотрю сидит в цветке жук. Сразу вспомнил Автоюа , полез посмотрел, таки Оно.
Чим обробляв квітки?
Не обрабатывал, а обрывал.
Вчора обривав квіти на яблунях, посаджених цієї весни. Дивлюся сидить у квітці жук. Відразу згадав Автоюа , поліз подивився, таки Воно. Коли дерево цвіте обробку можна робити препаратами Маврик або каліпсо.
Обработали Прованто Вернал. Дохнет и Аленка и пчелы
Коли дерево цвіте обробку можна робити препаратами Маврик або каліпсо.
Якщо це питання, то чи зранку чи ввечері, коли бджоли спати полетіли. Обробляла як тільки світло ставало ( 5-6 ранку) чи з 21.
Калипсо давно нет в продаже. Вместо него Прованто Вернал
Вже, оленка-2024, почалося
Почалася? Я сподіваюсь вона вже закінчується... Це тиждень назад за пару годин.
мабуть, у вас південніше...бо в мене тільки вчора квітки вилупилися на плодових...й то не на всіх, а тільки на абрикосах, сливаг, грушах...яблуні ще десь через тиждень розквітнуть...
мабуть, у вас південніше...бо в мене тільки вчора квітки вилупилися на плодових...й то не на всіх, а тільки на абрикосах, сливаг, грушах...яблуні ще десь через тиждень розквітнуть...
Київська область. Не дкже південь.
Сині тазики самі явно не справляються. Незважаючи що вони повні оленки на деревах теж хватає. Довелось додатково обробити Прованто-Верналом. Стало заначно краще. Зараз трапляються тільки поодинокі особини.
я в этом сезоне сдался. цвет облетел из-за холода, ветров и дождей. лохматой твари не так много и осталось. просто принял то, что урожай будет на минималках
я в этом сезоне сдался. цвет облетел из-за холода, ветров и дождей. лохматой твари не так много и осталось. просто принял то, что урожай будет на минималках
У мене тільки цвітіння абрикос попало на холоди. Але на абрикоси я вже давно забив. А у яблунь зараз пік цвітіння.