catkoua 17.04.2019 11:59 пишет: А можна питання в стилі "турист-туристу"? Чим вам не догодив звичайний туристський топірець, який, крім не менш ефективного перерубування дринів, ще й має кучу інших корисних функцій? Скільки не лазив чорт-зна-де - ні разу не було необхідності в тих струнних пилках. Де дуже припікало - справлялась пилка з мультитулу.
З класичною старою доброю "барнаульською" ручною пилкою (як за посиланням в першому пості теми) хожу в походи ще з 2011 року десь, скільки нею перепиляно - навіть не згадаю. Пиляти одному важче, але якщо призвичаїтись, то до 10 см товщиною пиляється на ура. Головне памятати, що в кінці пилка "стріляє" в напрямку обличчя того, хто пиляє Вдвох - колись доводилось в Криму над Генеральським пиляти дрова для 3-х ночей на 42 людей - і на пожерти, і на погрітись. Цілком норм, головне коли пиляєш, протягувати не лише рукою до себе, а і спиною, тоді набагато довше сил вистачить.
По заточці - раз в пару років зажимаю акуратно в тиски і проходжу кожен зуб напилком. Якщо акуратно, то за годину все готово.
Має один недолік, правда, як будь яка пилка - її не можна під час пиляння "гнути" в бік, ламається. Моя так стала коротшою на 15 см
В цілому, куплена тоді за 80 грн, відпрацювала їх десятки разів.
Storag 16.04.2019 17:04 пишет: Есть подобная у пары знакомых. Один доволен, а другой говорит что фигня редкая. Кому верить не знаю, видимо от разных производителей у них пилы. А может просто у первого силы больше в руках Я пробовал пилить - сухую березу очень сложно, а сосну гораздо легче. Но может действительно от производителя зависит как эта пила работает?
Дла пешиков-вело - вещбь актуальная. А автотуристы как только ставят лагерь на 3 машины две бензопилы точно будет!
kkk_GAZ240 17.04.2019 19:37 пишет: Дла пешиков-вело - вещбь актуальная. А автотуристы как только ставят лагерь на 3 машины две бензопилы точно будет!
а на надувных лодках на острова? меня топор в надувахе смущает... цепная пила в чехольчике в сумке, а защиты лезвий на топор - я наверна уже десятка полтора потерял...
Offspring 17.04.2019 17:04 пишет: З класичною старою доброю "барнаульською" ручною пилкою (як за посиланням в першому пості теми) хожу в походи ще з 2011 року десь, скільки нею перепиляно - навіть не згадаю. Пиляти одному важче, але якщо призвичаїтись, то до 10 см товщиною пиляється на ура. Головне памятати, що в кінці пилка "стріляє" в напрямку обличчя того, хто пиляє Вдвох - колись доводилось в Криму над Генеральським пиляти дрова для 3-х ночей на 42 людей - і на пожерти, і на погрітись. Цілком норм, головне коли пиляєш, протягувати не лише рукою до себе, а і спиною, тоді набагато довше сил вистачить.
По заточці - раз в пару років зажимаю акуратно в тиски і проходжу кожен зуб напилком. Якщо акуратно, то за годину все готово.
Має один недолік, правда, як будь яка пилка - її не можна під час пиляння "гнути" в бік, ламається. Моя так стала коротшою на 15 см
В цілому, куплена тоді за 80 грн, відпрацювала їх десятки разів.
Да, до речі, забув дописати. Про "стрічкову" пилку/"струну". Пробували. EDC-пилка, як дійшли до висновку всі, хто пробував нею перепиляти щось товще за запясток, годиться лише щоб перепиляти собі руку, якщо десь привалить як в фільмі "127 годин"
Як виглядає сам процес пиляння "барнаульською" - ось на цьому відео, ІМХО, виглядає 1:1 з власним моїм досвідом.
Предполагаемое использование - пилка веток для костра на природе и т.п.... Т.е. валка леса в промышленных масштабах не предполагается
Заранее сенькс всем откликнувшимся!
Теж була ідея щось таке знайти для походів на природу ( в основному полювання), та проблема вирішилась після появи хорошого ножа, ним чуть важче, та принаймі він завжди з собою і це більш універсальний інструмент, можна і гілки порізати, і з зайця шкіру зняти, і хліб-ковбасу порізати, і від вовків захищатись
Як виглядає сам процес пиляння "барнаульською" - ось на цьому відео, ІМХО, виглядає 1:1 з власним моїм досвідом.
Круть Я пробовал пилить гораздо более тонкие ветки. Исходя из ролика - эта пила абсолютно не для толстого дерева, судя по звуку они пилят уже подгнившее дерево, а процесс идет с таким трудом...
Круть Я пробовал пилить гораздо более тонкие ветки. Исходя из ролика - эта пила абсолютно не для толстого дерева, судя по звуку они пилят уже подгнившее дерево, а процесс идет с таким трудом...
Теж помітив. На другому відео де сніг присутній то 100% протрухше дерево пилять. Зазвичай одним ударом об пеньок воно розлетиться на куски за менше часу і буде менше потрачено зусилль.
особисто з кумом пиляв такою пилкою осику біля с. Красний Хутір (біля Генеральських озер) - суху. заради приколу, 24 см діаметр, не полінились поміряти. фоток на жаль нема. суху сосну пиляє аж гай шумить, в Криму особливо напрактикувались, коли інших дров нема, тільки повалені сосни. гниле нею пиляти якраз важче, бо вона тоді йде ривками сильними, що враховуючи її гнучкість - віддає в руки пиляючих. сире дерево (пробували сирий дуб здуру, осику, березу, сосну) - да, важко. Але не сильно важче ніж звичайною ножовкою
catkoua 17.04.2019 11:59 пишет: А можна питання в стилі "турист-туристу"? Чим вам не догодив звичайний туристський топірець, який, крім не менш ефективного перерубування дринів, ще й має кучу інших корисних функцій? Скільки не лазив чорт-зна-де - ні разу не було необхідності в тих струнних пилках. Де дуже припікало - справлялась пилка з мультитулу.
а когда на продолжительный бивак нужно спилить сухое дерево и наколоть поленьев? Вот тогда цепная пила и пригодится. Ну и топорик, куда ж без него. А по мелочи или там на раз сварить еды на огне - даже пилочки в ноже типа виктринокса хватит.