і почав рухатися на велосипеді через перехід ... Невизнання обвинуваченим своєї вини суд може сприйняти лише як захисну реакцію на висунуте йому обвинувачення та оцінює як бажання обвинуваченого уникнути кримінальної відповідальності і цивільно-правових наслідків ... покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі ... звільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного основного покарання з випробуванням на 1(один) рік 6 (шість місяців)
Взбитые сливки на этот тортик:
Обвинувачений за весь цей час передав її чоловікові 8 000 грн. допомоги, більше ніякої допомоги він не надавав. ... Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлявся.
Это 2013 год. Каноническая "штукабаксов".
Ну а вишенка - показания свидетей. Почитайте, это просто праздник какой-то, феерия со всех сторон.
UPD:
Во время заседания 27 июля 2017 Высший совет правосудия принял решение об увольнении судей-коррупционеров в связи с подачей заявлений об отставке:
Сивоконь Тамары Ивановны - с должности судьи Татарбунарского районного суда Одесской области;
...
Там їх %, навпаки, помітно вищий, за моїми спостереженнями.
на южном утром фура в хонду въехала под таким же углом как тут в велосипедиста и перехода (перекрестка) там не было
Сорри конечно, а кто тут в велосипедиста въехал? Не велосипедист ли в машину влетел???
какая разница сколько колес, я до сих пор понять не могу как можно было так перестроиться. красное огороженный ремонт 1 полосы, синий хонда, примятость не сильная то есть не толкал хонду. выезда справа нету.
Шоб там не говорили, но виноват будет водитель авто.
Есть куча решений судов, где велосипедист виноват. Все зависит от того, как защищаться.
Водитель автомобиля Рено наехал на пешехода, который ехал на велосипеде:
ОСОБА_1 керуючи автомобілем «Рено» д.н. НОМЕР_2 по проспекту Героїв Сталінграду в м. Києві, не був уважним до дорожньої обстановки, відповідно не відреагував на її зміну, в результаті чого здійснив наїзд на пішохода гр. ОСОБА_2, який рухався на нерегульованому пішохідному переході на велосипеді
Водитель автомобиля Рено наехал на пешехода, который ехал на велосипеде
После чего
У суді ОСОБА_1 вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав
ОСОБА_1 керуючи автомобілем «Рено» д.н. НОМЕР_2 по проспекту Героїв Сталінграду в м. Києві, не був уважним до дорожньої обстановки, відповідно не відреагував на її зміну, в результаті чого здійснив наїзд на пішохода гр. ОСОБА_2, який рухався на нерегульованому пішохідному переході на велосипеді
Велосипед — транспортний засіб, крім крісел колісних, що приводиться в рух мускульною силою людини, яка знаходиться на ньому. Водій — особа, яка керує транспортним засобом і має посвідчення водія (посвідчення тракториста-машиніста, тимчасовий дозвіл на право керування траспортним засобом, тимчасовий талон на право керування траспортним засобом) відповідної категорії. Водієм також є особа, яка навчає керуванню транспортним засобом, перебуваючи безпосередньо в транспортному засобі.
Почитал и возникло много вопросов. Как водитель может быть пешеходом? Или велосипедист не водитель? Если у меня не будет прав, а я буду управлять транспортным средством, то я не буду водителем?
" і має посвідчення водія (...) відповідної категорії." А т.к. категории велосипед у нас нет, то велосипедист не может является водителем ни при каких обстоятельствах.
Я бы постремался без шлема такие виражи закладывать. P.S. Со шлемом, впрочем, тоже...
" і має посвідчення водія (...) відповідної категорії." А т.к. категории велосипед у нас нет, то велосипедист не может является водителем ни при каких обстоятельствах.
Сути это не меняет. Претензий нет к тому, что велосипедист - не пешеход?
Дебил. Но красиво
+++
Если у меня не будет прав, а я буду управлять транспортным средством, то я не буду водителем?
Цікаве питання. Є ще один варіант - водій, у якого вилучили права.