Hello all, є ребус, який тривалий час намагаюсь розгадати
в квартиру заходить тв кабель далі йде розвилка на три: 1 дитяча, 2 спальня, 3 зал+кухня, так от на зал і кухню йде спільний кабель заходить в залу, і в залі стоїть прохідна розетка тв, т.я. стіна з кухньою спільна, в кухні тв кінцева
тепер загадка : коли на кухні працює тв, в залі можна дивитись тв канали цифрові, як що на кухні вимкнути тв, по цифровим зникає сигнал, та можливо дивитись лише аналог, не дуже гарної якості, на цифрі пише просто відсутній сигнал
звертався до тріолановських спеців, сказали треба час розібратися, і що такого не може бути
замінював прохідну розетку на звичайний розгалуджувач, проблема не вирішувалася,
т.я. в залі в основному позираємо щось з нету, то забив, але ввечері, коли приходишь додому малеча хоче позирнути мутіки, а воно або сніжить, або треба йти допомагати на тюбі вибирати
думав встановити підсилювач сигналу, але допоки дорого близько 270 грн., + додатковий споживач електрики в місці в якому я не розраховував, не принципово, але поки хочу якось вирішити без нього
в інших кімната проблем не має і залежності нема, але на них йде окремий дріт
Как вариант, отсоединить на выключенном "кухонном ТВ" антенный штекер. Но по правилам — нужен разветвитель, нельзя без него два ТВ "вешать" на один кабель.
tri_v 15.07.2019 10:57 пишет: Как вариант, отсоединить на выключенном "кухонном ТВ" антенный штекер. Но по правилам — нужен разветвитель, нельзя без него два ТВ "вешать" на один кабель.
ГыГы 15.07.2019 10:38 пишет: А если выдернуть кухонный с розетки то как оно?
ввечері спробую, наразі не пам'ятаю,
була спочатку така резетка , думав щось з нею, поставив на томість звичайний розгалуджувач, не допомогло, повернув розетку
контакти перевіряв, міняв місцями входи/виходи, робив максимальну довжину дроту і т.д. - не допомогло, і зникають не всі канали цифри, а % 70, і навіть ті що в аналозі показують добре, в цифрі зникають, після вимкнені кухні
Alex2064 15.07.2019 11:27 пишет: давай схему. с указанием, что используется, делители или ответвители. и для начала надо бы проверить разъемы, чтобы ничего не коротило.
так воно все просто
в квартиру заходить провід, з нього через розгалуджувач йде три, два на кімнати, 1 - на зал + кухня, а в залі вже стоїть прохідна розетка, дріт всюди однаковий, з однієї бухти, прокладали самі під час ремонту
Мне кажется проблема в проходной розетке. Тесть делал ремонт и тоже додумался поставить проходную розетку, хотя была возможность протянуть отдельно кабель. В итоге если к первому телевизору подключать ТВ приставку, на втором телевизоре пропадает часть каналов, и на многих появляются полосы как при слабом сигнале.
R.Karp 15.07.2019 11:44 пишет: Мне кажется проблема в проходной розетке. Тесть делал ремонт и тоже додумался поставить проходную розетку, хотя была возможность протянуть отдельно кабель. В итоге если к первому телевизору подключать ТВ приставку, на втором телевизоре пропадает часть каналов, и на многих появляются полосы как при слабом сигнале.
а підсилювач сигналу не пробували вмикати такого плану
мабуть в самій її наявності, бо розетку на розгалуджувач замінював, то без ефекту, і в мене на кінцевого споживача (тв), увімкнення першого тв не впливає,
тепер просто як хочу подивитись тв, там футбол, доводить не вимикати на кухні тв, бо там ще дом.кінотеатр підключено
Кабельна лінія повинна бути навантажена на певний опір. Для тв стандарт 75 Ом. Можливо, на кухні якийсь хитрий телевізор, що при вимиканні розвантажує антену.. Що за модель?
R.Karp 15.07.2019 11:44 пишет: Мне кажется проблема в проходной розетке. Тесть делал ремонт и тоже додумался поставить проходную розетку, хотя была возможность протянуть отдельно кабель. В итоге если к первому телевизору подключать ТВ приставку, на втором телевизоре пропадает часть каналов, и на многих появляются полосы как при слабом сигнале.
мабуть в самій її наявності, бо розетку на розгалуджувач замінював, то без ефекту, і в мене на кінцевого споживача (тв), увімкнення першого тв не впливає,
тепер просто як хочу подивитись тв, там футбол, доводить не вимикати на кухні тв, бо там ще дом.кінотеатр підключено
Усилитель не пробовал, решил проблему установкой другого телевизора со смарт тв
lopez 15.07.2019 12:09 пишет: Кабельна лінія повинна бути навантажена на певний опір. Для тв стандарт 75 Ом. Можливо, на кухні якийсь хитрий телевізор, що при вимиканні розвантажує антену.. Що за модель?
есть делители, которые еще хуже розеток работают. есть еще один момент, из личного опыта. начал один из телеков снежить (еще в аналоге) вызвал бойцов ( у меня инфтехнологии). таки пришлось им что-то шаманить по стояку, чтобы на моем отводе появился необходимый уровень сигнала. в твоем случае я бы первым поставил ответвитель с мин затуханием в отвод, а не делитель
ні, є ще ж один аналогічний телік, на який йде окрема гілка, але з цього ж самого розгалуджувача, і там все працює без зауважень, пробував перемикати виходи -все рівно без змін,
якось пропав сигнал, викликав тріо-спеців, прийшли виявили трабл в стояку, поправили, і на кухні перевіряли рівень сигналу, якоюсь приблудою - сказали добрий
я тоді і повідав їм про траблу, сказали що такого не може бути, але треба перевіряти, але було вже близько 9 вечора, то вже не дотого
ну хз. попробуй поменять телики местами. розетку ты менял на делитель, выходы первого делителя менял, кабель исправный. вроде все варианты пробовал, кроме теликов.
спробував, якщо вимкнути з тв резетки кухні, то зальний тв відразу показує цифру, тобто в нього з'являється сигнал, міняти тв місцями зле, ті на стінах висять, поки так буде
п.с. в аналозі змін не відбувається, ні в якості, ні в кількості