Колеги Пежоводы. Подскажите, пожалуйста, а как по этому гребаному щупу понять реальный уровень масла? Или доверять сугубо "oil ok"?
Спасибо
P.S. Принимайте в песочницу
на нижній частині щупа є жовтий пластик. це й є рівень. для коректної перевірки необхідно витягти щуп. вирерти масло. повернути щуп на місце. знову витягти і витерти. потім вже проводити замір. якщо масло в межах жовтого пластику - все ОК!
зазвичай надпис oil ok не бреше)
зазвичай надпис oil ok не бреше)
Я вам не скажу за всю Одесу (с) 308, а в моєму 307 цей датчик вже років з п'ять живе своїм життям. Спочатку почав сигналізувати про низький рівень мастила, при його фактичному нормальному рівні, а останні тисяч 15 постійно видає попередження про високий, при тому ж рівні по факту... Я забив, все рівно періодично перевіряю руцями/очима.
Сфотографую свій щуп. Проблема в тому, що він не стандартний, з пластинкою на кінці. Це пружина з грузиками. На цій пружині абсолютно не видно рівень
Фото з ынету, але у мене практично такий самий. Єдина відмінність - пружина світлішого кольору. По цій пружині взагалі не зрозуміло рівень масла.
може долити масла та подивитись, що щуп покаже??
а може не бреше?)) як він пише про високий рівень масла? top up oil engine level?))))
У меня 308 и датчик живёт своей жизнью. На сто и в инете все говорят забить - это норма для него.
Зараз при вмиканні запалювання моргає "oil --" на приборці (рівень в нормі), а раніше ще й на дисплеї з'являлась фраза "oil level to low" якось так.
Отаке моргає:
Якщо двигун EP6, в будь-якому разі краще щодня перевіряти рівень і мати літр оливи в багажнику.
ЕР-6. Дивна штука просто з ним, їздив на Закарпаття на вихідних, доїхав, подивився - ніби треба долити 0.5 літра. Долив, на ранок спрацював датчик OIL too low. Подивився на щуп, ніби все ок, але той щуп такий, що хз. Долив ще пів літра - датчик все одно матюкався. Проїхався в магазин і назад - OIL OК стало. Повернувся в Київ - OIL OK і масло по щупу є. хоча ніби назад більше на педаль наступав, бо поспішав
В мене перший 308 був бенз ЕР6)) Датчик реагує не одразу на доливання. Має пройти певний час)) проте хибних спрацювань не було
Отже вчора засвітилось check oil, долив, напис не зник. Зранку заводити - пише oil ok