Ситуація наступна: 10 років тому на передньому верхньому зубі робилася резекція верхівки кореня і чистка, була кіста. після того 5 років тому на передні 4 зуби встановлені коронки парні(1 і 2 зуби разом). Перед установкою неоднократно робилися рентгени, стоматолог дуже позитивно відзивався і говорив що проблем жодних не може бути.
Днями помітив що болить при натисканні на ясна біля носа, саме там де колись робилася резекція/чистка. Візит до мого стоматолога чесно не надто порадував - він зробив рентген і сказав що ситуація не критична, але він пропонує 2 варіанти - як основний і альтернативу: - основний - знімати коронки, рвати той зуб над яким утворився цей набряк і тоді все чистити, а вже потім продумувати нові варіанти коронок/мостів - але це -1 передній зуб і встановлення імпланта для подальшого нарощення - альтернатива - повторна резекція, чистка. Але він явно проти цього варіанту, аргументуючи це тим що можуть знову погано почистити - хоч сам же раніше говорив що все зроблено навідмінно
На завтра заплановані візити ще до кількох спеціалістів, але хотілося б почути думки - може в кого була такого типу ситуація і був 3й варіант вирішення питання. Читав що іноді слід пропити курс сильних ліків для усунення інфекції - зараз вже п'ю прописані стоматологом антибіотики, але не думаю що вони вирішать проблему бе подальшого втручання
пройшла аналогічне, тільки з кутніми зубами. Дуже довго тянула з видаленням зубів, морально було важко втрачати ))) Видалила. Стан ясен ОДРАЗУ покращився у всьому роті. Видалила пізно (правда, ті 3 роки, протягом яких я розмірковувала, навряд чи врятували б). Кісти були такого розміру, що своєї кістки, куди вкрутити імпланти, вже нема. Тому раджу, поки є власна кістка, видаляйте та вкручуйте імплант
Всі мої видалені зуби були мертвими і переліковуваними Я так розумію, що поки на верхівці лежать ліки, запалення нема (це мої думки, не медичні знання), ліки розсмоктуються і починається процес. Фінал один і той же - видалення
була б справа в кутніх зубах, не думав би взагалі так як їх візуально рідко коли помітно, та і можна пройти процес непомітно.
Зараз після чергової консультації отримав пораду рвати таки, але не ставити імплант, а встановлювати нові коронки мостом, та поки це варіант теж не ахті.
Поки лікую ясна в парадонта, тож є час іще поміркувати що і як. Надіюся все ж що знайдеться інакший вихід з моєї ситуації
Sergio225 02.08.2019 10:58 пишет: була б справа в кутніх зубах, не думав би взагалі так як їх візуально рідко коли помітно, та і можна пройти процес непомітно.
Зараз після чергової консультації отримав пораду рвати таки, але не ставити імплант, а встановлювати нові коронки мостом, та поки це варіант теж не ахті.
Поки лікую ясна в парадонта, тож є час іще поміркувати що і як. Надіюся все ж що знайдеться інакший вихід з моєї ситуації
головна думка мого посту була в тому, що чим раніше видалите, тим менше проблем матимете з яснами. В мене нема імплантів, тому тут я теоретик )) Були коронки (без мостів), тут я практик. Тому з власного досвіду зробила висновок. Коронка рано чи пізно (міст також) закінчується видаленням зубів. Тим більше, якщо вже є проблеми з яснами. А от як воно працює з імплантами - не знаю. Може варто спробувати?