"а поговорити?" іноді бачу, що сусіди будують стіни "з того, що є" (залишки піноблоку, старої червоної цегли, залишки газоблоку, шлакоблок, силікатна цегла), коли я бачу таку різнокольорову стіну, то завжди виникає питання: а як ця стіна поведе себе далі в часі - різна теплопроводність, різні коефіцієнти температурного розширення, відповідно, стіна може дати тріщину? сусіди-діди-аксакали (будівельники радянського розливу), стверджують, що ДБН допускають таку можливість.... щось нічого подобного в ДБН я не знайшов
driver251 24.09.2019 11:10 пишет: "а поговорити?" іноді бачу, що сусіди будують стіни "з того, що є" (залишки піноблоку, старої червоної цегли, залишки газоблоку, шлакоблок, силікатна цегла), коли я бачу таку різнокольорову стіну, то завжди виникає питання: а як ця стіна поведе себе далі в часі - різна теплопроводність, різні коефіцієнти температурного розширення, відповідно, стіна може дати тріщину? сусіди-діди-аксакали (будівельники радянського розливу), стверджують, що ДБН допускають таку можливість.... щось нічого подобного в ДБН я не знайшов
А до чого тут ДБН, якщо треба зліпити. Призначення прибудови?
driver251 24.09.2019 11:10 пишет: "а поговорити?" іноді бачу, що сусіди будують стіни "з того, що є" (залишки піноблоку, старої червоної цегли, залишки газоблоку, шлакоблок, силікатна цегла), коли я бачу таку різнокольорову стіну, то завжди виникає питання: а як ця стіна поведе себе далі в часі - різна теплопроводність, різні коефіцієнти температурного розширення, відповідно, стіна може дати тріщину? сусіди-діди-аксакали (будівельники радянського розливу), стверджують, що ДБН допускають таку можливість.... щось нічого подобного в ДБН я не знайшов
головний момент - надійність фундамента та зв`язка з фундаментом основної будівлі. А різний матеріал ніяког негативу не дасть. Особливо, коли штукатурка зроблена по-феншую.