а ще мене смішать люди, які самі носять такі пуза з зайвими 10-20кг (є такі ведучі на ютуб) і розказують про зайву вагу авто. тобто серце, яке перевантажене цими зайвими кг (10-20% від маси тіла) його не хвилює, а авто з зайвою вагою (4-5% від загальної), це втрата керованості і взагалі біда...
а ще мене смішать люди, які самі носять такі пуза з зайвими 10-20кг (є такі ведучі на ютуб) і розказують про зайву вагу авто.
А ще хтось носить окуляри, хтось - кульгає, а хтось взагалі з лисиною. Не знаю, чи смішить вас все перелічене так само, як зайва вага, та як це пов’язано з відчуттями від драйву? Пузо водія якимось чином скасовую недоліки важкого авто?
1) якщо маневреність та керованість в пріоритеті, то тут вже сув не в пріоритеті, не ця тема зовсім.
Особливість сьогоднішнього форуму в тому, що тут вже не відкривають нових тем під окреме питання, що виникло в існуючій темі, а продовжують там. Тема більшої батареї в плагіні виникла тут, от і продовжили. Але що змінюється від того, коли китайці поставлять велику батарею в плагін-седан замість СУВа?
їздити на електриці по місту, а особливо в заторах ну значно комфортніше, ніж на потужному ДВЗ, але щоб їздити по місту на електро, а по трасі на "легкому " ДВЗ потрібно мати як мінімум 2 авто, жодна з яких не сув.
Висновки класні Давно в нас вже не обговорювали, навіщо ж все-таки (великий) СУВ
а що неправильного в тому, що на авто за 100+к дол рахуєш витрати пального на 1 км? типу якщо є мішок грошей на авто, то ще півмішка на паливо не проблема? - ну комусь це ок, а комусь зовсім не ок.
Кожен рахує свої кошти, як хоче. Тут головне - в меседжах, що несуться в маси. От з ними інколи народ не згоден, зокрема щодо їх загальної логіки. Коли людині так цінні умовні 3к за рік, які він економить на паливі, чому ж він ігнорує значно вищу суму, на яку за цей рік знецінилося авто за 100к? В результаті надзвичайно дивно (м'яко кажучи) звучить вихваляння ось тією "економією", коли дивитися на всю картину загалом.
Коли людині так цінні умовні 3к за рік, які він економить на паливі, чому ж він ігнорує значно вищу суму, на яку за цей рік знецінилося авто за 100к? В результаті надзвичайно дивно (м'яко кажучи) звучить вихваляння ось тією "економією", коли дивитися на всю картину загалом.
о, до речі про це. з виходом skoda peaq, пішов я у салон, типу візьміть назад мій enyaq напакований, і я у вас замовлю peaq. за 7 місяців вони нарахували втрату 20% від ціни яку я їм заплатив. Питань по машині немає, просто знецінка за 12ткм + 7 місяців. Розумію, що трейд-ін він ніколи не був вигідним, але 20% це якось занадто, все ж таки.
А, до речі порахував, плюс-мінус, звісно, ціни міняються, але з середньою витратою 18кват-г/100км проти 6.5л дизелю, виходить за ці 12ткм я "зекономив" на паливі (в порівнянні з електрикою) тільки 1 тищу євриків. не три. хоч і не рік, але все одно, не витягую на "умовні 3к в рік"
Коли людині так цінні умовні 3к за рік, які він економить на паливі, чому ж він ігнорує значно вищу суму, на яку за цей рік знецінилося авто за 100к? В результаті надзвичайно дивно (м'яко кажучи) звучить вихваляння ось тією "економією", коли дивитися на всю картину загалом.
о, до речі про це. з виходом skoda peaq, пішов я у салон, типу візьміть назад мій enyaq напакований, і я у вас замовлю peaq. за 7 місяців вони нарахували втрату 20% від ціни яку я їм заплатив. Питань по машині немає, просто знецінка за 12ткм + 7 місяців. Розумію, що трейд-ін він ніколи не був вигідним, але 20% це якось занадто, все ж таки.
А, до речі порахував, плюс-мінус, звісно, ціни міняються, але з середньою витратою 18кват-г/100км проти 6.5л дизелю, виходить за ці 12ткм я "зекономив" на паливі (в порівнянні з електрикою) тільки 1 тищу євриків. не три. хоч і не рік, але все одно, не витягую на "умовні 3к в рік"
Щоб було якось інакше, то треба купити популярне на вторинці, бюджетне, по акції, покататись 5+ років і може тоді та вигода від паливної економічності перекриє цінопадіння. А, ну і км намотувати)
А це зарядка де і по скільки за кіловат?
з виходом skoda peaq, пішов я у салон, типу візьміть назад мій enyaq напакований, і я у вас замовлю peaq. за 7 місяців вони нарахували втрату 20% від ціни яку я їм заплатив. Питань по машині немає, просто знецінка за 12ткм + 7 місяців. Розумію, що трейд-ін він ніколи не був вигідним, але 20% це якось занадто, все ж таки.
Як на мене, все доволі очікувано. Страхові рахують втрату вартості за перший рік -15%. Салон теж бажає щось заробити (умовно ~5%). В підсумку - знецінення на 20%, яке вам і озвучили.
Зрештою, якщо пропозиція від салону дійсно занижена, то ви зможете легко продати вашу автівку самостійно. Зможете?
з виходом skoda peaq, пішов я у салон, типу візьміть назад мій enyaq напакований, і я у вас замовлю peaq. за 7 місяців вони нарахували втрату 20% від ціни яку я їм заплатив. Питань по машині немає, просто знецінка за 12ткм + 7 місяців. Розумію, що трейд-ін він ніколи не був вигідним, але 20% це якось занадто, все ж таки.
Як на мене, все доволі очікувано. Страхові рахують втрату вартості за перший рік -15%. Салон теж бажає щось заробити (умовно ~5%). В підсумку - знецінення на 20%, яке вам і озвучили.
Зрештою, якщо пропозиція від салону дійсно занижена, то ви зможете легко продати вашу автівку самостійно. Зможете?
навряд. Я сітроен вже 3-ій рік продаю, навіть перекупи не хочуть За весь цей час я тільки двічі бачив еньяк на дорозі, і то, один був "турист" з іншої країни. Не популярна тачка. З іншої сторони, навіть мега популярний елрок також не зустрічається тут. А ось тесл багато.
Я якось розповідав про враження від Zeekr 7X, де вони намагались зробити важкезне авто комфортним і що з цього вийшло. Якщо коротко, то укачує всіх без виключення і не "гонщики" це відмічають першими, бо вестибулярка не така тренована. Було б авто легше, підвісці легше було б справитись з масою, не було б паразитних розхитувань і дискомфорту пасажирів. Саме тому до надлишкової ваги таке негативне ставлення навіть на абсолютно "сімейних" авто.
Я можу сказати не про враження, а реальне користування протягом року. Супер комфортне авто для міста і передмістя За рік ні разу не укачало нікого.
навряд. Я сітроен вже 3-ій рік продаю, навіть перекупи не хочуть
Виявляється, не така вже й погана пропозиція від салону.