Доброго усім ранку. Таке у мене питання - як і хто встановлює режими роботи світлофорів на нічну пору доби і чим керується? А чому виникло це питання: вже з десь рік вожу малого на тренування на 5:55 і десь о 5:45 повертаю з вул.Алмазова(Кутузова) на б.Лесі наліво. Звісно, у такий час я на перехресті перший і навіть зустрічних (яких би я мав пропускати перед поворотом наліво) немає. Так от - коли стою перед цим перехрестям - бачу світлофор на наступному перехресті - б.Лесі/вул.Маккейна (колишня Кудрі). Коли мені загоряється зелений і бачу на тому перехресті для мене ще червоний. Зелений загоряється десь секунди через 2-3 після того, як я починаю рух. І от якщо я не давлю на газ на повну, я не встигаю на наступне перехрестя, щоб проїхати його на зелений - так швидко там знов червоне світло загоряється (оскільки у мене немає бажання тиснути на гашетку, то і не встигаю). Тобто виходить, що о 5:45 ранку цикл зеленого світла світлофора по б.Лесі на перехресті із Маккейна менше 10 секунд. А потім десь 40 секунд червоне, щоб встигли повернути зустрічні з Лесі на Маккейна і з Маккейна на Лесі автівки, яких там у цю пору доби як правило немає. При цьому вдень зелене світло для автівок, що їдуть по б.Лесі на цьому ж перехресті горить десь секунд 60+, а для тих, хто з Маккейна виїжджає - секунд 20. Цікаво хто і навіщо встановлює такі цикли світлофора?
На мою думку, світлофори не мають якогось "інтелекту", а налаштовані на найжорсткіший режим, тобто час пік. "Нічного" режиму там немає. І ніхто не париться. У час цифрових технологій, світлофори могли б бути комп'ютеризовані, з датчиками руху для обчислення трафіку та самостійно перемикатись для зменшення заторів. Нікому то не потрібно
На мою думку, світлофори не мають якогось "інтелекту", а налаштовані на найжорсткіший режим, тобто час пік. "Нічного" режиму там немає. І ніхто не париться. У час цифрових технологій, світлофори могли б бути комп'ютеризовані, з датчиками руху для обчислення трафіку та самостійно перемикатись для зменшення заторів. Нікому то не потрібно
Може десь "там" час цифрових технологій і настав, але у нас... Я роботу цього світлофору бачу щодня у різні пори доби, і ніякого інтелектуального керування там немає. От, наприклад, зранку, коли я не встигаю на той надкороткий зелений для потоку автівок по Лесі і стою на червоному, загоряється зелений для тих, хто їде з Маккейна і, відповідно, червоний для тих пішоходів, які бажають перейти Маккейна. Під цим червоним для пішоходів горить секундомер і відлік починає із 40 секунд (зворотний, до часу, коли можна буде перейти вулицю). Тобто зелений для потоку автівок з Маккейну також горітиме +/- 40 секунд. Це жорстко. А говорити про якесь інтелектуальне налаштування світлофору виходячи із кількості автівок, яких у цей час на ньому часто взагалі немає з жодного з напрямків якось некоректно.
На мою думку, світлофори не мають якогось "інтелекту", а налаштовані на найжорсткіший режим, тобто час пік. "Нічного" режиму там немає. І ніхто не париться.
ночной режим есть. переключение происходит в будние дни в районе 6-7 часов, в выходные 7-8 часов. может не везде, но по моему маршруту я несколько таких светофоров заметил.
На мою думку, світлофори не мають якогось "інтелекту", а налаштовані на найжорсткіший режим, тобто час пік. "Нічного" режиму там немає. І ніхто не париться.
ночной режим есть. переключение происходит в будние дни в районе 6-7 часов, в выходные 7-8 часов. может не везде, но по моему маршруту я несколько таких светофоров заметил.
Схоже так і є. От тільки питання, який "....." налаштував світлофор на перехресті широчезної і магістральної Лесі із відверто другорядною Маккейна так, що вночі тим, хто їде по Лесі дається менше 10 секунд на проїзд перехрестя, а тим, хто із Маккейна - десь 40. При цьому удень для Лесі - 70 секунд, Маккейна - 25 (усе приблизно).
Схоже так і є. От тільки питання, який "....." налаштував світлофор на перехресті широчезної і магістральної Лесі із відверто другорядною Маккейна так, що вночі тим, хто їде по Лесі дається менше 10 секунд на проїзд перехрестя, а тим, хто із Маккейна - десь 40. При цьому удень для Лесі - 70 секунд, Маккейна - 25 (усе приблизно).
Заміряв. Для тих, хто їде по Лесі в напрямку від центру о 5:50 ранку на цьому світлофорі зелений горить 8 секунд, червоний - 40, вдень - 80 та 33 секунди відповідно. Як так і навіщо?
на цьому світлофорі зелений горить 8 секунд, червоний - 40, вдень - 80 та 33 секунди відповідно. Як так і навіщо?
ну мало бути 80 і 40, але коли писали "80" - нуль не нажався, і вийшло "8" )))
на цьому світлофорі зелений горить 8 секунд, червоний - 40, вдень - 80 та 33 секунди відповідно. Як так і навіщо?
ну мало бути 80 і 40, але коли писали "80" - нуль не нажався, і вийшло "8" )))
У тому то й справа що саме вісім секунд горить зелений о 5:50 ранку.
У тому то й справа що саме вісім секунд горить зелений о 5:50 ранку.
я не про вас, що нуль не нажався. Я про "програміста", який програмував режими цього світлофору))
А что, на ночь их в дежурный режим уже не переводят? Раньше ж переводили.
А что, на ночь их в дежурный режим уже не переводят? Раньше ж переводили.
Я не знаю коли починається і закінчується ніч у тому "нічному режимі". Я іду там майже кожного дня о 5:42-5:52. Усі світлофори вже працюють, але от як вони працюють...
За вами вже виїхали, по результатах огляду проінформуємо.
А якщо вже така робота проведена, можна розшифрувати цей графік для тих, хто у китайській мові не розуміється.
А якщо вже така робота проведена, можна розшифрувати цей графік для тих, хто у китайській мові не розуміється.
Інформація яка була у стартовому пості підтвердилася - до 6-ої ранку з Маккеїна їдуть більше.