autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента (7/7)

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: maksym]
      27 марта 2025 в 16:35 Гілками

maksym 27.03.2025 10:35 пишет:

чим старший курс - тим менше "шлаку". Шо було на перших?

Особисто я вважаю, що вища освіта повинна давати різнопланові знання.
Це не курси.

Каже, з самого початку було так, ну може в один якийсь семестр було пару нецільових предметів. В мої часи було геть інакше. Ще відмінність - англійська зараз у молоді набагато краща, дозволяє зразу працювати в англомовному середовищі, що вони і роблять

Змінено Tarasoff (16:36 27/03/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: Traktop]
      27 марта 2025 в 20:49 Гілками

Чогось мені здається що з точки зору подальшого працевлаштування і можливого працевлаштування за кордоном треба вчитися в закладах які завжди були інститутами, особливо іт шним спеціальностям. Кому ви за кордоном диплом приватного закладу заснованого в 1996 році покажете?

опытный писатель **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 21.01.2008

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: nickka]
      28 марта 2025 в 16:11 Гілками

nickka 27.03.2025 20:49 пишет:

Чогось мені здається що з точки зору подальшого працевлаштування і можливого працевлаштування за кордоном треба вчитися в закладах які завжди були інститутами, особливо іт шним спеціальностям. Кому ви за кордоном диплом приватного закладу заснованого в 1996 році покажете?

УКУ - https://dou.ua/lenta/articles/ukrainian-universities-2023/ перше місце за рейтингом DOU серед вузів з айті спеціальностями. Вступити на контракт задача із зірочкою.
Ось цікаве інтерв'ю із випускником УКУ на тому ж DOU https://dou.ua/lenta/interviews/dmytro-lopushanskyy-study/

КШЕ - отримала цього року акредитацію у німецькій агенції ZEVA, яка визнається як нашим НАЗЯВО, так і в Європі https://www.facebook.com/permalink.php/?story_fbid=3036958583139970&id=100004775745586
Також можна глянути на членів академічної ради чи погуглити людей, які читають гостьові лекції. Бувально в березні в КШЕ виступав Джеймс Робінсон, лауреат нобелевської премії з економіки 2024 року. Чомусь до КНЕУ, який зовсім поруч, він не заїзжав

Особисто я дуже сумніваюсь, що диплом українського вузу в принципі має якесь значення за кордоном, крім суто технічного підтвердження наявності вищої освіти за спецальністю Х, але із визнанням дипломів УКУ, КШЕ чи AUK проблем не буде.

Змінено Alewa (16:13 28/03/2025)

патриарх **
42 года (23 года за рулем), Frankfurt
С нами с 26.04.2014

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: Alewa]
      6 апреля 2025 в 20:52 Гілками

Хм... нужно смотреть. На сайте anabin (это немецкая база данных универов для признания дипломов) я не нашел КШЕ и AUK. Не утверждаю, что их дипломы в Германии не признают, но думаю, не все так просто.

опытный писатель **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 21.01.2008

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: Ingenieur]
      10 апреля 2025 в 14:23 Гілками

Ingenieur 06.04.2025 20:52 пишет:

Хм... нужно смотреть. На сайте anabin (это немецкая база данных универов для признания дипломов) я не нашел КШЕ и AUK. Не утверждаю, что их дипломы в Германии не признают, но думаю, не все так просто.

ХЗ, може на той момент і не було, а може і не так шукав. Зараз точно є, особисто перевірив

Institution Deutsche Übersetzung Ort Institutionstyp Status Land
Universytet "Kyjivska skola ekonomiky"
Університет "Київська школа економіки"
University "Kyiv School of Economics"
Universität "Schule für Wirtschaft Kyjiw"
Kyjiw Privathochschule mit akkreditierten Studiengängen H +/- Ukraine

СуперСтар **
Киев
С нами с 14.01.2012

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: Alewa]
      12 апреля 2025 в 13:13 Гілками

Скажу как єксперт НАЗЯВО, что западные агентства легче аккредитуют, для частных вузов лазейка, государственные не могут этим воспользоваться.
Робинсону заплатили 70тыщ долларов - не скажу, что это хорошая трата во время войны.
Платить министру 6тыщ долларов за то, что она числится преподавателем - неприятный факт, может даже коррупция.

С нами с 03.09.2001

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: Traktop]
      22 апреля 2025 в 14:38 Гілками

Traktop 21.03.2025 17:01 пишет:

Куди піти вчитися, щоб дійсно вчитись програмуванню? Розглядаємо київську школу економіки, але дорого і немає в кого спитати, як там насправді

Йти вчитись технічній спеціальності в нетехнічний виш - якось сильно так собі ідея. Равно як і навпаки. Нашо, чому?

С нами с 03.09.2001

Re: Айтишники и не только, нужен совет для абитуриента [Re: maksym]
      22 апреля 2025 в 15:39 Гілками

maksym 21.03.2025 18:02 пишет:

А взагалі зараз багато пишуть про кінець бульбашки ай-ті.
Кодерів поглине ШІ.

Тих, що вчили модні мови програмування і модні фреймворки - безсумнівно.
Тих, хто вчив математику і computer science, як і так мав би робить мінімально пристойний кодер, - ні.

Штучний інтелект, наразі, є просто інструмент, який істотно пришвидшує гугління і дещо механізує тупу переробку нагугленого рішення, але ані на копійку не більше того, і зовсім несхоже, що llm принципово здатні на щось більше. Знайти і виправити в вашому коді хоч якось небанальний баг, наприклад, - наразі, не здатен жоден штучний інтелект, ні в якому наближенні.

maksym 21.03.2025 18:02 пишет:

+ Трамп з Маском вирішать, що для америки програмувати можуть тільки білі американці. І все, кінець українському ай-ті.

Це буде гарантований кінець американському айті, от прямо миттєвий, і абсолютний. Весь фаанг в повному складі на наступний же день опиняться десь за межами штатів, і ваша гламурна сіліконова долина перетвориться на детройт.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 51 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 10253

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія