Прогресирует шелестяще-звенящий звук в районе помпы Подскажите, легко-ли ее самому менять, какие могут быть нюансы (может надо специальное оборудование и т.д.). А то обратился на СТО загнули 60 грн. за смену помпы. Там же вроде ничего сложного Подскажите хто что знает
Поміняти самому можна. Навіть ями для цього не треба. Але не так там все і просто. Ну, не те, щоб складно, але часу забирає. Технологія така. Спочатку купуєш імпортну помпу (наприклад, німчурську НЕPU, собі я таку і поставив з рік назад) і маленький тюбік термостійкого герметика. Не пригадую, чи прокладка іде з помпою, чи я окремо купував. Далі зливаєш антифриз. Потім трохи піддомкрачуєш авто, лізеш під нього, підставляєш під двигун козла, відкручуєш кронштейн кріплення двигуна, приопускаєш машинку, від чого двигун, опертий на козла, дещо припіднімається. Далі знімаєш захист привідного ремня, ослаблюєш гайку натяжного ролика, знімаєш ремінь. Помпа перед тобою. Віндручуєш болти кріплення, витягаєш стару помпу. Мажеш прокладку нової герметиком з двох боків (не густо) і ставиш нову помпу на місце. Далі все в зворотньоій послідовності. Коли будеш заливати тосол, не забуть робити це правильно, щоб не утворилось повітряних пробок. Тобто, треба зняти шланг, що іде до нагріву карба, і, заливаючи новий тосол, чекати, поки з цього шланга потече. Як тільки потекло - ставиш на місце. Повітряних пробок не буде. Також є момент з установкою привідного ремня. Коли він буде знятий, бажано не прокручувати колінвал чи розподільчий вал, а то потім доведеться суміщати мітки. Так вот, коли ставиться ремінь, різниця між мітками буде пів зуба. Можна ставити вперед, а можна назад. Я експериментував, так на моїй зубилці вперед не виходить - від детонації не вдається позбутись. Тому в мене стоїть пів зуба назад. Якщо щось забув - вибачай. Якщо є питання - чим зможу... В сенсі - задавай
А навіща бвигун припіднімати? Там начеб-то і так є доступ щоб відкрутити гайки. Аякщо не зливати тосол, то скільки витече при знятті помпи (в мене стоїть захист на весь двигун і щоб злити тосол треба його відкрутити, а щоб відкрутити треба яма, а ями нема та і ставити його гіморно одному).
Двигун припіднімати, щоб помпу витягнути. Вона інакше на вилізе - арка буде заважати. Хіба що в тебе нестандартний двигун?
Без зливання тосолу діла не буде - як ти помпу на герметик посадиш, коли тосол ллється? А без герметика - чи буде надійно тримати прокладка? Та й виллється його багато - том же дірка не маленька!
В мене теж захист великий. Я знімав без ями, піддомкративши обидва передніх колеса.
... будучи сопливым пацаном наблюдал как батя в своей 8-ке помпу менял. Так оно и было: открутил, а вылазить - не-а, не хочет, упирается в крыло. Долго, помнится, отец репу чесал, чуть ли не подъемный кран заказывать собирался - двигатель подымать. Ну или лебедку мастерить из подручных материалов... Обошлось созывом гаражного консилиума, который принял решение, совершенно потрясшее меня простотой и гениальностью, именно оно, поддомкратить, скрутить кронштейн крепления двигателя, подложить ящик покрепче, спустить с домкрата...
при ціні росіяцької - 54 грн. А візуально вони відрізняються, як новий мерседес і старий запорожець В Києві не знаю, де знайти, ми самі не місцеві Можеш спробувати звернутись в Валмі
Звонив тільки шо в український сувенір. Сказали, що є помпа HEPU, але вони сказали, що ця помпа працює тільки з антифризом (концентрат який потім розводиться водою). Чи правда це чи хочуть більше грошей викачати. Можливо є ще й інша якась пристойна помпа, яка працює на рідному антифризі (не хочется антифриз виливати - 4 тис. як поміняв).
На якому такому антифризі працює та помпа? Вони марку назвали? Крім того будь який антифриз може бути концентратом Я щось ніяких застережень не коробці помпи не бачив. А вони, німчури, завжди напишуть, якщо є якісь обмеження. В мене та ХЕПА набігала тисяч 4 чи 5 на антифризі Petrygo, якщо не помиляюсь. Польський. Просто, коли брав в магазині, продавець його порадив, от і взяв. Поки що нічого, живий. А "рідний антифриз" - це хто? Тосол-40?
Прошу вибачення. Вмісто рідний тосол написав рідний антифриз. Запутвся вже блін. Коротше, вони кажуть, що ця помпа і тосол (А-40) не сумісні (розїдає помпу) . Треба тільки заливати антифриз (краще , кажуть, брати концентрат і розводити його). Я, правда, не розумію різницю між тосолом і антифризом . Тосол же це розведений антифриз, чи ні??? Тому в мене таке і питання.
Если память не изменяет, ТОСОЛ - это аббревиатура советского института-разработчика антифриза для "Жигулей", когда их начали в Союзе выпускать. Так что это можно в некоторой мере считать торговой маркой Т.е. "ТОСОЛ" - то же автифриз. А что касается разъедания помп - кгм... Слышал, что уплотнения их дешевыми антифиризами действительно разрушаются. Но это не значит, что все отечественные антифризы - какашка.. У меня стоит та же немецкая помпа, антифриз залит "ТОСОЛ Консоль", московский, кажется.. что то около 25 грн за 5 л, кажется.. В прошлом году... И ниче, нормана
Наскільки це правда, про несумісність німчурської помпи з тосолом - судити не можу. Як вже казав, сам їжджу на андифризі Петриго. Вот, задав це запитання на авто.ру - почитай, що понаписували.