Стаття 6. Обставини, що виключають провадження в кримінальній справі
Кримінальну справу не може бути порушено, а порушена справа підлягає закриттю: 1) за відсутністю події злочину; 2) за відсутністю в діянні складу злочину;
( Пункт 3 частини першої статті 6 виключено на підставі Закону N 2670-III ( 2670-14 ) від 12.07.2001 )
4) внаслідок акта амністії, якщо він усуває застосування покарання за вчинене діяння, а також в зв'язку з помилуванням окремих осіб; 5) щодо особи, яка не досягла на час вчинення суспільно небезпечного діяння одинадцятирічного віку; 6) за примиренням обвинуваченого, підсудного з потерпілим у справах, які порушуються не інакше як за скаргою потерпілого, крім випадків, передбачених частинами 2, 4 і 5 статті 27 цього Кодексу; 7) за відсутністю скарги потерпілого, якщо справу може бути порушено не інакше як за його скаргою, крім випадків, коли прокуророві надано право порушувати справи і при відсутності скарги потерпілого (частина 3 статті 27 цього Кодексу); 8) щодо померлого, за винятком випадків, коли провадження в справі є необхідним для реабілітації померлого або відновлення справи щодо інших осіб за нововиявленими обставинами; 9) щодо особи, про яку є вирок по тому ж обвинуваченню, що набрав законної сили, або ухвала чи постанова суду про закриття справи з тієї ж підстави; 10) щодо особи, про яку є нескасована постанова органу дізнання, слідчого, прокурора про закриття справи по тому ж обвинуваченню; 11) якщо про відмову в порушенні справи по тому ж факту є нескасована постанова органу дізнання, слідчого, прокурора.
А в чем проблема?
отказ в возбуждении уголовного дела в связи с отсутствием состава преступления
Стаття 6. Обставини, що виключають провадження в кримінальній справі
Кримінальну справу не може бути порушено, а порушена справа підлягає закриттю: 2) за відсутністю в діянні складу злочину;
О! Большая пасибка а то я уже забыла, где эта вэщь находится... Дык, в чем.. в чем:) Это мне ответ на заяву с мылиции пришел.. "Отказано на основании статьи..." Оно то конечно правильно Меня же и не ограбили, и не убили.. Так шо - преступления ныма
О! Большая пасибка а то я уже забыла, где эта вэщь находится... Дык, в чем.. в чем:) Это мне ответ на заяву с мылиции пришел.. "Отказано на основании статьи..." Оно то конечно правильно Меня же и не ограбили, и не убили.. Так шо - преступления ныма
Преступление - это не только ограбить и убить. Правоохранительные органы довольно часто грешат отказами, ссылаясь на п.2 ст. 6 КПК, в чем, при желании и достаточности правовых оснований, их можно переубедить и все-таки возбудить УД.
Правоохранительные органы довольно часто грешат отказами, ссылаясь на п.2 ст. 6 КПК, в чем, при желании и достаточности правовых оснований, их можно переубедить и все-таки возбудить УД.
Или денег дать... Как обычно.. Придется переубеждать.. Потому что обстановка у нас складывается далеко не сказочная. 12 заяв подобных моей и всем такой же ответ.
нужно чморить ментов. лучший способ в данной ситуации - собрать всех обладателей таких отказов и одновременно подать жалобы в суд в порядке уголовного процесса. налицо покушения на преступления. особенно, если приметы преступников по ряду заяв совпадают. заявители могут даже в "сговор" вступить в этой части. в суде, в общем случае, и особенно, если судья в прошлом - прокурорский работник, ментам так натыкают, что мало не покажется. можно довести нач.следственного отдела до состояния переаттестации. естественно, заявители должны быть готовы к тому, что дело не простое и не быстрое. альтернатива - нанять коллективно юриста с хронической аллергией на органы правопорядка.
Почему в суд? Это прокурорская прерогатива - проверка законности отказных. Собрать всех заявителей и накапать прокуратуре. Иногда помогает. Помочь?
-->
Почему в суд? Это прокурорская прерогатива - проверка законности отказных. Собрать всех заявителей и накапать прокуратуре. Иногда помогает.
тоже выход. причем предусмотренная законом процедура. часто бывает так, что прокуратура пишет "отмазку" даже не получив материалов дела от ментов, но "дослідивши матеріали справи".
Помочь?
если не возражаешь, оставлю себе право обратиться в будущем. ок?
часто бывает так, что прокуратура пишет "отмазку" даже не получив материалов дела от ментов, но "дослідивши матеріали справи".
Ну уж суд-то точно не будет этим заниматься - проверять обоснованность 6п2
если не возражаешь, оставлю себе право обратиться в будущем. ок?