Рідна сестра, будучи пішоходом, потрапила в ДТП. А саме, її збив автомобіль при виїзді з двору. Винний водій намагався зникнути з місця ДТП, вимкнувши габарітні вогні (ДТП трапилось, наближено, в 23:30). Сам дивуюсь, але сестра змогла раніше помітити і запамятати номер. Водія знайшли. Виявилось що він був в нетверезому стані. Заведено карну справу. Наслідки: Сестра лежить в лікарні. Переломів не виявлено. Проте зафіксовано струс головного мозку, травма спинного хребту, безліч забоїв. Почала вставати лише на третій день. Нажаль, повної інформації не має, так як подія відбулась в іншому регіоні України і я дізнався про випадок лише з телефонної розмови (батьки, блін, не хотіли турбувати).
Винний водій виявився дальнім родичем і пропонує відкупитись. Сестра та батьки не проти, якщо він покриє витрати на лікування і моральні збитки. Тому, вони хотіли б дізнатись: 1) Що в даному випадку "світить" водієві? 2) У випадку "відкупитись", яку суму можна вимагати з винного водія?
Дякую за кожну пораду. P.S. На своєму місці, якби мав змогу, садив би за це. П'яний за кермом......
Как бы вы не старались замять , всёравно будут взаимные обиды . Так что мой совет не юридический . Твои родные должны чётко обдумать и выставить свои требования и неотступать не на шаг от принятых решений . Так буде легче и им, и тому кто выполнит все поставленные условия . т.е. Мы получили то что хотели ,а он сделал то что должен был сделать.
Quote: Вымогание суммы с родственников.... интересное наверное занятие.
Родич, наскільки я зрозумів, дуже дальній. І відносини з ним не дуже підтримувались. Так, формально..... Тому жорстко віднестись до нього можна. Найбільше засмучує те, що він збив людину і намагався зникнути з місця скоєння ДТП, не подивившись на наслідки і не запропонувавши допомогу. А якби поряд людей не було? Лежала б людина до самого ранку? Місто, де проживає сестра не дуже велике, тисяч на 10 чоловік, і в такий час народу на вулиці зовсім обмаль. І те, що він родич, зовсім не звільняє його від відповідальності. Хотілось наказати хоча б матеріально (фізично мої батьки і сестра не мають намірів), щоб надалі в "такому" стані за кермо не сідав.... Але ти дійсно правий, дуже обмаль інформації, щоб щось радити... Все залежить від обставин на місці....
>>> зафіксовано струс головного мозку, травма спинного хребту, безліч забоїв. Почала вставати лише на третій день.
Нажаль, в такому разі дійсні наслідки можуть стати відомі через декілька днів або навіть тижнів. Сьогодні ти назовеш якусь суму, а завтра (не приведи Боже) її може не вистачити навіть на найпотрібніші ліки. В тебе є впевненість, що людина, що сіла за кермо в стані сп'яніння а потім лишила людину на дорозі виконає свої зобов'язання, тим більш, якщо в подальшому виникнуть ускладнення? Справа дуже слизька та неоднозначна. Радити важко. Цікаво, а що пропонує сам "родич"? З цього можна робити хоч які-небудь висновки по подальші його наміри щодо Вашої родини.
В тому і справа, що по останнім даним людина виявилась непорядною і намагається уникнути відповідальності: "Це не я був.", "Я був тверезим в то час" (хоча яке це має відношення до порушення ДТП і зникнення з його місця) і т.д. Можливо, що батьки і сестра змінять свою точку зору і винний понесе покарання в повній мірі. Здається таке порушення карається від 3 до 8 років позбавлення волі?
Человек преступник - по нескольким очень среьезным пунктам. Я считаю садить и по полной программе. Такие не должны быть среди нас. А то что он еще и родственник - так это для него же и должно быть хуже. А с его семьей нечего даже общаться - может там они все такие. И вообще по каким-то родственным отношениям должны предоставляться скидки. Совковый бред.
Якщо це дійсно так - "намагається уникнути відповідальності: "Це не я був.", "Я був тверезим в то час" - то ти можеш тоді з чистим сумлінням сказати: "ОК, якщо то був не ти, чого сестра має забирати заяву? Хай міліція розбирається хто то був". Не хочу залякувати, дай Боже щоб з сестрою все було гаразд. Як ти описав, травма не проста. Не знаю, скільки світить ЗЛОЧИНЦЮ, але її теж не солодко. Не приведи Боже.
По всей видимости не только он ей родственник - она ему наверно тоже. Очень хорошие "родственные отношения" - он сбивает родственницу и удирает, а когда приходит время отвечать вспоминает - она же родственница.