autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

Допоможіть порадою (+)

OLd
старый писатель **
51 год, Киев
С нами с 18.12.2001

Допоможіть порадою (+)
      30 октября 2002 в 22:36 Гілками

Рідна сестра, будучи пішоходом, потрапила в ДТП. А саме, її збив автомобіль при виїзді з двору. Винний водій намагався зникнути з місця ДТП, вимкнувши габарітні вогні (ДТП трапилось, наближено, в 23:30). Сам дивуюсь, але сестра змогла раніше помітити і запамятати номер. Водія знайшли. Виявилось що він був в нетверезому стані. Заведено карну справу.
Наслідки: Сестра лежить в лікарні. Переломів не виявлено. Проте зафіксовано струс головного мозку, травма спинного хребту, безліч забоїв. Почала вставати лише на третій день. Нажаль, повної інформації не має, так як подія відбулась в іншому регіоні України і я дізнався про випадок лише з телефонної розмови (батьки, блін, не хотіли турбувати).

Винний водій виявився дальнім родичем і пропонує відкупитись. Сестра та батьки не проти, якщо він покриє витрати на лікування і моральні збитки. Тому, вони хотіли б дізнатись:
1) Що в даному випадку "світить" водієві?
2) У випадку "відкупитись", яку суму можна вимагати з винного водія?

Дякую за кожну пораду.
P.S. На своєму місці, якби мав змогу, садив би за це. П'яний за кермом......

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
125 лет, Житомир
С нами с 16.02.2002

С родственниками - это сложно [Re: OLd]
      30 октября 2002 в 22:43 Гілками

Как бы вы не старались замять , всёравно будут взаимные обиды . Так что мой совет не юридический . Твои родные должны чётко обдумать и выставить свои требования и неотступать не на шаг от принятых решений . Так буде легче и им, и тому кто выполнит все поставленные условия . т.е. Мы получили то что хотели ,а он сделал то что должен был сделать.

Ñóïåð ïèñàòåëü! ***
Somewhere in Time
С нами с 09.07.2001

Водієві таки "світить". Причём очень ярко и по полной программе [Re: OLd]
      30 октября 2002 в 23:17 Гілками

думаю дальше советовать нужно в зависимости от близости родства и родственных отношений (будущих в том числе)

Вымогание суммы с родственников.... интересное наверное занятие.

Quote:

P.S. На своєму місці, якби мав змогу, садив би за це

Сесть он сможет, хоть и не за ЦЭ (само по себе), но вкупе - впролне.

OLd
старый писатель **
51 год, Киев
С нами с 18.12.2001

Re: Водієві таки "світить". Причём очень ярко и по полной программе [Re: Waka]
      30 октября 2002 в 23:37 Гілками

Quote:

Вымогание суммы с родственников.... интересное наверное занятие.

Родич, наскільки я зрозумів, дуже дальній. І відносини з ним не дуже підтримувались. Так, формально.....
Тому жорстко віднестись до нього можна.
Найбільше засмучує те, що він збив людину і намагався зникнути з місця скоєння ДТП, не подивившись на наслідки і не запропонувавши допомогу. А якби поряд людей не було? Лежала б людина до самого ранку? Місто, де проживає сестра не дуже велике, тисяч на 10 чоловік, і в такий час народу на вулиці зовсім обмаль. І те, що він родич, зовсім не звільняє його від відповідальності. Хотілось наказати хоча б матеріально (фізично мої батьки і сестра не мають намірів), щоб надалі в "такому" стані за кермо не сідав....
Але ти дійсно правий, дуже обмаль інформації, щоб щось радити... Все залежить від обставин на місці....

dms
важничающий писатель ***
Киев
С нами с 22.08.2001

Re: Допоможіть порадою (+) [Re: OLd]
      31 октября 2002 в 00:33 Гілками

>>> зафіксовано струс головного мозку, травма спинного хребту, безліч забоїв. Почала вставати лише на третій день.

Нажаль, в такому разі дійсні наслідки можуть стати відомі через декілька днів або навіть тижнів. Сьогодні ти назовеш якусь суму, а завтра (не приведи Боже) її може не вистачити навіть на найпотрібніші ліки. В тебе є впевненість, що людина, що сіла за кермо в стані сп'яніння а потім лишила людину на дорозі виконає свої зобов'язання, тим більш, якщо в подальшому виникнуть ускладнення?
Справа дуже слизька та неоднозначна. Радити важко. Цікаво, а що пропонує сам "родич"? З цього можна робити хоч які-небудь висновки по подальші його наміри щодо Вашої родини.

OLd
старый писатель **
51 год, Киев
С нами с 18.12.2001

Re: Допоможіть порадою (+) [Re: dms]
      31 октября 2002 в 01:09 Гілками

В тому і справа, що по останнім даним людина виявилась непорядною і намагається уникнути відповідальності: "Це не я був.", "Я був тверезим в то час" (хоча яке це має відношення до порушення ДТП і зникнення з його місця) і т.д.
Можливо, що батьки і сестра змінять свою точку зору і винний понесе покарання в повній мірі. Здається таке порушення карається від 3 до 8 років позбавлення волі?

важничающий писатель ****
Львов
С нами с 14.06.2002

Імхо в такому разі крутити дядю по повній програмі (+) [Re: OLd]
      31 октября 2002 в 01:24 Гілками

бо цей удар для дівчини може вилізти боком через деякий час.
як на мій погляд, це дуже серйозно - травма хребта і три дні лежання...

опытный писатель ***
47 лет, Киев
С нами с 27.01.2002

Какая разница - родственник или нет? [Re: OLd]
      31 октября 2002 в 16:28 Гілками

Человек преступник - по нескольким очень среьезным пунктам. Я считаю садить и по полной программе. Такие не должны быть среди нас. А то что он еще и родственник - так это для него же и должно быть хуже. А с его семьей нечего даже общаться - может там они все такие. И вообще по каким-то родственным отношениям должны предоставляться скидки. Совковый бред.

dms
важничающий писатель ***
Киев
С нами с 22.08.2001

Re: Допоможіть порадою (+) [Re: OLd]
      31 октября 2002 в 16:58 Гілками

Якщо це дійсно так - "намагається уникнути відповідальності: "Це не я був.", "Я був тверезим в то час" - то ти можеш тоді з чистим сумлінням сказати: "ОК, якщо то був не ти, чого сестра має забирати заяву? Хай міліція розбирається хто то був".
Не хочу залякувати, дай Боже щоб з сестрою все було гаразд. Як ти описав, травма не проста. Не знаю, скільки світить ЗЛОЧИНЦЮ, але її теж не солодко. Не приведи Боже.

опытный писатель **
Киев
С нами с 19.07.2001

Родственник - отягчяющее обстоятельство. [Re: OLd]
      31 октября 2002 в 20:54 Гілками

По всей видимости не только он ей родственник - она ему наверно тоже.
Очень хорошие "родственные отношения" - он сбивает родственницу и удирает, а когда приходит время отвечать вспоминает - она же родственница.

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 73 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2054

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія