По утрам, на холодную издает такой шелестящий звук. После прогрева двигла постепенно исчезает. Шелестит именно он - я капал водой на крыльчатку генератора (не на ремень!) - звук на секунду исчезал полностью, потом появлялся снова. В мокрую погоду тоже слышен. Ремень нормальный, вроде не перетянут. Замена подшипника? Переднего? Какие подводные камни?
зніми ремінь з гена і заведи без нього. Бо взагалі-то, підшипники гена не шелестять, а визжать. Хоча хто їх знає. "Шелестить" як правило помпа. Ну а якщо точно підшипник, то міняти. Обидва. Я недавно цю процедуру проробив, так що можу поконсультувати
Я ж локально капал водой туда - звук исчезал. Уверен на 99%. Генератор я разбирал, не проблема. А вот снятие-установка подшипников - подводные камни есть? Посадочные места не могли разбиться?
Якщо биття нема - знач нема. З заміною - проблемне місце тільки задній підшипник (в генах старого зразка). Він повністю закритий кришкою і заклепаний. Мені вдалось при заміні поставити на старі заклепки, але краще купити нові і не морочити собі голову.
треба перед демонтажем помітити корпус, щоб потім, коли будеш збирати, полюси не переплутати. Просто вздовж осі по обох підшипникових щитах і корпусу зробити царапину, а при зборці сумістити.