у пралок з інверторним двигуном надійність менша. хоч і виробник дае гарантію 10 років на двигун, але не дає гарантію 10 років на плату керування двигуном. справа у тому, що двигун, щіточний або інверторний сама надійна частина пралки і рідше усього виходить з ладу. заміна щіток коштуе недорого і робиться дуже рідко. звичайно років 10 відходить один комплект щіток. але у інверторного двигуна плаат керуванян суттєво складніше, дорожче і часто виходить з ладу. з переваг у інверторного менший шум. але зараз вже і важко знайти нову пралку з традиційним двигуном, це або зовсім бюджетна модель або модель минулих років. я узяв недавно БОШ бюджетну модель польского виробництва з розбірним баком. двигун інверторний. бо з традиційними вони вже не виготовляють. роботою пралки задоволений. гарно продумана техніка. навіть бюджетна модель. важка, слабо вібрує при віджимі.
Как раз навернулась стиралка LG после 11 лет работы. Начала шуметь, пропустил сальник и подшипники вышли из строя. При отжиме стоял такой гул, наверно весь дом слышал Купил новую, а эту закинул в гараж, думал подкину тен и подшипники новые и выкину на олх за 3тгрн, цена тена и подшипников, сальника получилась 490 грн. Разобрал барабан, пока вычистил все внутри, потратил кучу времени и химии, оказалось еще и манжет потрескался от старости (+500-600грн).Пришел к выводу что лучше я б ее выкинул на мусор или на олх самовывозом. ЗЫ: Еще остается под вопросом вал на котором осталась выработка от сальника.
швидко зносилась. я на канді з таким віком міняв підшипники, усе інше в ідеальному стані. але канді ще була італійського виробництва.
Ну скажем все зависит от режима експлуатации. Она у меня узкая (40см глубина), соответственно она работала намного больше, чем с большей загрузкой стиралки. Пережила двое маленьких детей, работая в режиме нонстоп)). Никто туда ни разу никаких калгонитов не засыпал,ну может один раз я туда лимонную кислоту сыпал, не помню.У родителей лыжа больше 15 лет, но там 60см глубина, и мама за ней смотрит, переодически включает очистку барабана, но и намека на замену ей нет.