Скоро можна саджати. Пару років пробую різні сорти,різні варіанти посадки ,різне підживлення ,різні місця і не йде. Саджав і з горшків,і куплену з коренем і навіть з лісу минулого року накопав,не йде! Тобто те що посадив приживається,деяка навіть росте,але буквально рік-два і зачахає. Про те щоб розростатися навіть мови нема. Пробував підживляти і нітроамофоскою,і нітроамофоска з салітрою,і попіл,і гній відстояний з водою ( в землю перед посадкою) і ефекту майже ніякого. Кидав літом полив навіть на частину постійний крапельний. При тому польська ожина без колючок більш менш норм росте(саджена з горшків) а малина от ні в яку. Це ж проста як двері культура,у мене в бабці колись вона просто росла,ніхто нею взагалі не заморочувався,розросталася що аж прополювали. В чому може бути причина? Ділянка трохи під нахилом,може в волозі проблема? Але поливаю,плюс тіні дуже мало,просто такого місця нема,великі дерева відсутні. Городу в мене взагалі нема,ділянка вся газон + дерева і виділені місця під малину,ожину та інші кущі.Може і земля сама погана? Там крім трави ніхто ніколи нічого не садив.
Як вона зимує? Ви вкриваєте на зиму чимось? Обрізаєте після плодоношення? Як варіант, може коріння підмерзати зимою, сніг не затримується на ділянці - бо схил. Чи дійсно погана земля, дуже глиняна наприклад. Тоді потрібно перекопати з перегноєм, внести його багато. Ну і тінь повинна хоч трошки часу бути, якщо весь день на сонці - може і згорає. Я так садила років 5 назад - на повнітю відкриту ділянку, як віноград - то вона вся і погоріла і засохла Сбробуйте посадити пару кущів в іншому місці, якщо є можливість і поспостерігайте.
еще вспомнила! малину садят обычно вдоль заборов или вдоль стены дома (в моем случает я посадила с торца дома соседей), она не переносит сквозняки и холодный ветер.
Фіговий сорт. На попередньому місці проживання малина росла як кропива. Ніяких укривань, добрив чи чогось такого. З першим снігом скошував всьо в ноль і на другий рік ще мощніше було. Цілі джунглі. Під 2.5 метри. Вже не знав, кому роздавати.
Тому найдіть в когось такий сорт, викопайте з десяток корчиків і успіхів
Toma 01.04.2021 14:47 пишет: Як вона зимує? Ви вкриваєте на зиму чимось? Обрізаєте після плодоношення? Як варіант, може коріння підмерзати зимою, сніг не затримується на ділянці - бо схил. Чи дійсно погана земля, дуже глиняна наприклад. Тоді потрібно перекопати з перегноєм, внести його багато. Ну і тінь повинна хоч трошки часу бути, якщо весь день на сонці - може і згорає. Я так садила років 5 назад - на повнітю відкриту ділянку, як віноград - то вона вся і погоріла і засохла Сбробуйте посадити пару кущів в іншому місці, якщо є можливість і поспостерігайте.
Вринципі у мене не настільки крутий схил щоб аж сніг не стояв. І в мене не сохне,а от саме зачахає.З перегноєм спробувати можна,правда роботи багато,це треба розкопати ділянку повністю там де малина.
Khimik 01.04.2021 22:55 пишет: Фіговий сорт. На попередньому місці проживання малина росла як кропива. Ніяких укривань, добрив чи чогось такого. З першим снігом скошував всьо в ноль і на другий рік ще мощніше було. Цілі джунглі. Під 2.5 метри. Вже не знав, кому роздавати.
Тому найдіть в когось такий сорт, викопайте з десяток корчиків і успіхів
От і в моїх родичів все так без проблем росло.Щоб там хтось малиною цілеспрямовано займався,підживлював такого взагалі не було.
Спробував сорт наш,український.Точно можна сказати що польські у мене добре рости не хочуть. Називається якось чи велетень чи гігант. Багато не садив,5 штучок всього. Спробую ще інші сорти в інших місцях.Перегною зараз просто нема,фізично ніде взяти. Тому замінив добривами.Все робив як книжка пише,перед посадкою замочив на 2 години,добре зволожив і місце посадки і т д. Побачимо.