Так то оно так. Я не агитирую за актимеле, данон, данисимоо, и прочую ... Дал координаты где продаются закваски для домашнего приготовления. Закваски делаются институтом мяса и молока в Киеве, они содержат необходимые и полезные бактерии для поддержки и восстановления микрофлоры в желудке
Перше: різниця між споживанням "живих культур бактерій", які мільйонами здихають від шлункового соку, та споживанням бактерій, що виздихали від нагріву у мікрохвильовій печі (МХП) - нульова. Що б не стверджували нам маркетоїди. Те, що може вижити в умовах шлунково-кишкового тракту людини, і при цьому не є звичною флорою та фауною для ШКТ - це все збудники інфекцій
Тому не ведіться на науковоподібні рекламні теревені. Користі від наявності живих бактерій у молокопродуктах - нуль. Виняток - сири із пліснявою.
Вибач, не буду так впервнений у першому реченні - бо як не в шлунку, то напевно - далі в кишках корисні бактерії, що допомагають травленню - живуть. Як і некорисні. Є такий дослід - на бакпосів. Якже немає різниці між бактеріями та користі в "живих" продуктах - то й дослідів би не робили.
Про друге - в мене жодних запереченнь, то й цітувати немає сенсу.
Третє. Усі вигадки про остаточну радіацію, продукти електролізу, шкідливі продукти розпаду їжі у МХП - результат дрімучого невігластва. Єдиний фізичний фактор, який впливає на продукти у МХП - це нагрів. Але оскільки цей нагрів відбувається не зовні, а всередині продукту, то час приготування скорочується, і, відповідно, зменшується ступінь термічного розкладу корисних речовин.
Я щось казав про остаточну радіацію чи якісь шкідливі продукти? Нащо тоді про це згадувати? Я лише навів ідею, за якою працює МХ піч - нагрів за рахунок поглинання молекулами води енергії мікрохвиль, що випромінюються в МХП. Частота мікрохвиль близька до резонансної частоті молекул води. Тому сухі речі чи продукти там нагріти неможливо. А ось про місце нагріву - то він не зовсім зсередини. Мікрохвилі прогрівають тільки близько 3см від поверхні. Все, що глибше, гріється таким же чином, як і в звичайній каструлі - через передачу тепла від нагрітого шару вглиб. Тому, для ще скорішого приготування, рекомендують нарізати продукти саме з такою товщиною.
Смачного до бурячку - нічого шкідливого я при готуванні у такий спосіб не бачу!
Все хорошо ты рассуждаешь, только забывешь об одном немаловажном факторе - у новорожденный детей микрофолора в желудке начинает заселяться только после начала приема пищи, и что туда заселится никому не известно.
А мені завжди здавалося, що в людей, як для виду, мікрофлора більш-менш стандартна
далі в кишках корисні бактерії, що допомагають травленню - живуть. Як і некорисні. Є такий дослід - на бакпосів. Якже немає різниці між бактеріями та користі в "живих" продуктах - то й дослідів би не робили.
Я не заперечую існування корисної, нейтральної та шкідливої мікрофлори. Я лише стверджую, що корисна мікрофлора статус корисної здобувала мільйонами років протягом тривалого симбіотичного процесу. І за ці мільйони років усе, що є корисного, в наших кишках вже завелося. А взяти якусь культуру і оголосити її "корисною" - це хіба що для жарту. Або для реклами.
Я щось казав про остаточну радіацію чи якісь шкідливі продукти? Нащо тоді про це згадувати?
Ні, мені просто згадались давні дебати із палкими супротивниками МХП, як класу.
Частота мікрохвиль близька до резонансної частоті молекул води. Тому сухі речі чи продукти там нагріти неможливо.
Ні, резонансні частоти тут ні до чого. Інакше в МХП нагрівалась би дистильована вода. А вона, зараза, не гріється. Зате солона (електропровідна) - гріється. І металізовані "золоті" обідки на тарілках гріються - аж іскри сиплються. Отже первинна назва МХП - індукційна піч - більш правильна. Тільки якщо в зародку конструкції змінне е/м поле наводилося у котушці, то зараз випромінюється у вигляді е/м хвиль магнетроном. Сухі ж продукти не гріються через низьку провідність.
А ось про місце нагріву - то він не зовсім зсередини. Мікрохвилі прогрівають тільки близько 3см від поверхні. Все, що глибше, гріється таким же чином, як і в звичайній каструлі - через передачу тепла від нагрітого шару вглиб. Тому, для ще скорішого приготування, рекомендують нарізати продукти саме з такою товщиною.
Тільки товщиною не 3см, а 2х3 - три з одного боку і три з другого А 6см - це вже дуже немало.
Взагалі, хотілося б підбити підсумок із мого ІМХО: МХП - штука абсолютно нешкідлива (не більш шкідлива, ніж газова чи електроплита). А в чомусь набагато безпечніша. Тому не треба боятися гріти в ній дитячі продукти. Інакше наступним кроком буде викочування зглазу яйцем.
А що стосується молокопродуктів із "живими культурами бактерій", то ніякої особливої користі від самих бактерій та їхної живості не бачу. От продукти їхньої життєдіяльності, які тут так охаяли - це да! Хоча б кисломолочне бродіння! Такого кефірчику та ряжанки, як колись, тепер уже нема...
Хохмы ради загнал в микроволновку муху, включил на 2 мин, открыл посмотреть на труп, а эта зараза живая вылетела.
А що стосується молокопродуктів із "живими культурами бактерій", то ніякої особливої користі від самих бактерій та їхної живості не бачу. От продукти їхньої життєдіяльності, які тут так охаяли - це да! Хоча б кисломолочне бродіння! Такого кефірчику та ряжанки, як колись, тепер уже нема...
+1. Актимели и прочая лабуда не намного полезнее сухого молока. Просто рекламный развод.
пардон, увесь ткст не осилил, но Ваш топик добавлю таким коментом. Движемся с сыном по маркЕту предлагают маргарин с кучей преимуществ. Ради спортивного интереса предлагаю сыну (но бздошно чесслово) найди хоть одно отличие в показателях других производителей ---куплю шо захочеш в пределах разумного. НЕ НАШЕЛ, хотя думаю искал лучше налоговой !
НО Доктор, согласитесь, те грузинские кисломолочные бактерии купили французы, не заради просто так!
А ты попробуй поискать отличия в составе стиральных порошков или водки Так что тут не все так однозначно
Если дите маленькое нинадо вообще никаких "био" продуктов употреблять, пользы от этого не будет. А вреда от микроволновки никакого. Я как человек более 15 лет пользующийся МВ по любому поводу, убедился что альтернативы нет. Дитю в МВ делалось многое от приготовления овощей до стерилизации (легкой) бутылочек, а разогрев молока/соков и т.п. так это завсегда.
ОФФ. Сейчас найти более менее качественные продукты принципе проблема - найти масло а не маргарин (с добавление растительного белка), колбасу без растительного белка и т.п очень трудно, аналогично с молочными продуктами.
Хохмы ради загнал в микроволновку муху, включил на 2 мин, открыл посмотреть на труп, а эта зараза живая вылетела.
мало держал... у нас на работе как-то залетела... минуты 4 тогда печь работала - вонь потом такая была
а еще мне всегда было интересно, через сколько минут, хомячок в микроволновке должен взрываться?
О вредности/безвредности микроволновки - не ко мне. Ибо я не затрагивал подобную тему вообще, и расцениваю повторение высказываний на эту тему только как флейм ради флейма.
О микрофлоре кишечника... вопрос неоднозначен, особенно если ознакомиться с материалами на весьма модную нынче тему "дисбактериоза". Прошу отметить - я предложил ознакомиться, а не принять/поверить. Буде захочется подискутировать на эту тему - в отдельном топике, здесь это ОФФ. Уверен, что золотистый стаф никто не назовет полезным микробом, даже несмотря на его присутствие в ЖКТ или на коже. Равно как не призываю верить какой-либо из реклам актимеля, активии и прочих. Опять же, уверен что в кефире домашнего изготовления из правильной закваски различных кисломолочных бактерий, положительно влияющий на организм, весьма немало. А именно о них, точнее - о сохранности их после различных температурных воздействий изначально шла речь.
Про микроволновку. Дистиллят не пробовал греть и не хочу пробовать именно из-за особенностей разогрева продуктов в микроволновке.
Из всех известных мне курсов физики, в микроволновке используется все-таки энергия, поглощенная молекулами воды из ЭМ-излучения, генерируемого магнетроном на частотах, близких или кратных к резонансным для молекул воды. В принципе, поглощение нерезонансного излучения также будет иметь место, но отдача, т.е. нагрев продуктов, будет гораздо хуже.
Обращение к ресурсам сети дает такой же ответ. Например, в Википедии врядли станут публиковать глупости.
Помещать в микроволновку металлосодержащие материалы, как и дистиллят) весьма небезопасно из-за индукции, нагрева и возгорания. Также небезопасно включать печь без чего-либо, что подлежит нагреву - может выйти из строя сам магнетрон. Поэтому рекомендуется всегда держать в печке стакан с водой.
Не такая уж микроволновка безопасная, как может показаться. Огонь, пока на плите горит, тоже безопасен.
Здесь вот какая штука. При помощи бактерий молоко збраживается и получаются всякие кисломолочные продукты, в которых могут содержаться всякие молочно-кислые бактерии, НО при попадании в организм подавляющее большинство этих бактерий гибнет и просто не попадает в кишечник. А вот основная польза кисломолочных продуктов в том, что при попадании в кишечник, создается благоприятная среда (рН) для размножения полезных бактерий
Маленькое добавление, найденное в сети. Ибо по теме ветки. В микроволновке не рекомендуется греть грудное молоко из-за потери им свойств/компонент, необходимых грудным детям. Каких - не уточнили. Обычное же молоко греть никто не запрещает. Парадокс.
обычное молоко уже прокипятили, так что там уже все убили до нас.