autoua
Autoua.netФорумКіно, книги та музика

Аудиокниги (3/3)

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Аудиокниги [Re: Джин]
      8 июня 2022 в 00:26 Гілками

Смерть с косой. Автор -Кристофер Мур. Начитка Кирила Радцига.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский **
43 года (17 лет за рулем), Украина
С нами с 24.03.2008

14 июня 2022 в 11:56 Гілками

Павел Дартс - Крысиная башня
Доволі незвична штука. Мені сподобалось. Та ще й прослухав якраз у січні, а в лютому почалась активна фаза війни, то відчуття дикого дежавю, довго не полишало.

Змінено Шабля (11:57 14/06/2022)

member *****
Киев
С нами с 25.11.2012

29 июня 2022 в 20:32 Гілками

Підкажіть, де можна завантажити аудіокниги українською.

энтузиаст ***
Киев
С нами с 13.09.2005

Re: Аудиокниги [Re: albano]
      13 июля 2022 в 15:32 Гілками

толока сайт

Костюммейкер ***
Киев
С нами с 01.06.2006

Re: Аудиокниги [Re: albano]
      2 августа 2022 в 11:53 Гілками

albano 29.06.2022 20:32 пишет:

Підкажіть, де можна завантажити аудіокниги українською.

В ютюбе парень неплохо Кинга начитывает.
https://www.youtube.com/channel/UCDk_2cVICcJjYkB-vtYxzew

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

9 октября 2025 в 19:45 Гілками

Розшукав цю древнючу тему, щоб не плодити нових тем. Ніколи не полюбляв аудіокниг, але раптом з'явилась потреба.
Розкажіть нубу деякі ази. У мене на телефоні стоїть читалка ReadEra вже багато років і вдовольняє цілком моє читання. Я там натиснув кнопку "звук", книга заговорила, але це слухати неможливо. Якийсь писклявий робот-дівчина, який гоне на шаленій швидкості. Регулювання немає.
Почав копати гугли. Знайшов такий собі ресурс AudioBoo, скачав тестову книжку. Вона скопіювалась у вигляді купи MP3 файлів, які я загнав до VLC плеєра. Завтра протестую.
Питання до широкого загалу таке - чи є такий застосунок, який може схавати FB2 чи PDF файл і озвучити його пристойним чином? Річ у тому, що ті каталоги та магазини, які я бачу в інтернеті, пропонують аудіокнижки для масового читача. Але я зараз не читаю фактично художньої літератури (хоч платно, хоч безплатно)
Назвіть мені якісь більш-менш багаті на асортимент ресурси аудіокниг та нормальні читалки для телефона. А також ресурси з асортиментом підкастів. Про ютюб в курсі. Дякую.

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

Re: Аудиокниги [Re: alex_b]
      10 октября 2025 в 11:27 Гілками

Для прослуховування великих статей я використовую ElevenReader (у мене працює на андроїді, не знаю, чи є він для епла). Більш-менш озвучує, але чутно, що то синтетичний голос. Не знаю, чи потягне він коректно цілу аудіокнигу, але за лінком він читати статтю вміє - не читає всі рубрикатори на сторінці, рекламу і т.і.
Але якщо є вже аудіокнига озвучена професійними декламаторами, то я звісно буду слухати її. Для цього використовую застосунок SmartAudioBook. Книги качаю на торентах.

пользователь **
65 лет, Киев
С нами с 05.11.2001

Re: Аудиокниги [Re: Xit]
      10 октября 2025 в 17:13 Гілками

Щось Eleven у меня поки що не хоче читати. И в відгуках я таке бачу. Буду ще пробувати, але застосунок платний, 5000 хоче, так що треба ще поекспериментувати і ще пошукати.
Сьогодні вранці запустив скачану вчора книжку на плеєрі VLC, послухав під час фіззарядки. Там був професійний декламатор. Говорив він театрально, з паузами, разбірливо и т.п. Але ж, блінн, як же ж повільно і розмірено. "Театр у мікрофона"...Може це я попав на такого озвучника, але реально задрався. Він мені за 1 год 10 хв з виразом продекламував аж 13 сторінок Здуріти. Я то звик читати достатньо швидко змалку.
Коли я слухаю підкасти, то там нема такого. Ну розмовляють, наприклад, двоє за столом, все доволі життєво и нормально. Друга справа, що не всі ж підкасти цікаві, треба шукати.
ЗЫ При прослуховуванні сплив у пам'яті спогад дитячих років. Теперішні автоюашники, мабуть, і не чули навіть про такий совковий сервіс. Десь в середньочастотному диапазоні радіоприймача була станція, яка диктувала в СМІ райцентрів та колхозів офіциозні статті, написані у недрах КПРС. Там было круче набагато, так як ідея була така, щоб у райцентрах встигали весь цей маразм записувати собі у блокнот. Тому дикторські завивання були абсолютно дикими. Аудіокнига, звісно, інша справа, але ідея приблизно така сама

подмастерье ****
Каменское
С нами с 22.09.2014

28 октября 2025 в 15:51 Гілками

Програма Smart Audio Book може прискорити повільного чтеця з кроком 0.05.
При всій повільності аудіо, моментів для слухання (кермо, ходьба, пробіжка, миття посуду) у мене більше і прослуханих аудіокниг більше ніж прочитаних.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: Аудиокниги [Re: alex_b]
      28 октября 2025 в 23:47 Гілками

alex_b 09.10.2025 19:45 пишет:

Розшукав цю древнючу тему, щоб не плодити нових тем. Ніколи не полюбляв аудіокниг, але раптом з'явилась потреба.
Розкажіть нубу деякі ази. У мене на телефоні стоїть читалка ReadEra вже багато років і вдовольняє цілком моє читання. Я там натиснув кнопку "звук", книга заговорила, але це слухати неможливо. Якийсь писклявий робот-дівчина, який гоне на шаленій швидкості. Регулювання немає.
Почав копати гугли. Знайшов такий собі ресурс AudioBoo, скачав тестову книжку. Вона скопіювалась у вигляді купи MP3 файлів, які я загнав до VLC плеєра. Завтра протестую.
Питання до широкого загалу таке - чи є такий застосунок, який може схавати FB2 чи PDF файл і озвучити його пристойним чином? Річ у тому, що ті каталоги та магазини, які я бачу в інтернеті, пропонують аудіокнижки для масового читача. Але я зараз не читаю фактично художньої літератури (хоч платно, хоч безплатно)
Назвіть мені якісь більш-менш багаті на асортимент ресурси аудіокниг та нормальні читалки для телефона. А також ресурси з асортиментом підкастів. Про ютюб в курсі. Дякую.

Можно покурить вот эту тему. Там от традиционных голосовых движков до инновационных нейросетевых озвучек. Я еще на самой заре становления технологий синтеза речи(году эдак в 2000) начал слушать подобные озвучки, и при всех их недостатках это был единственный способ генерировать себе эксклюзивный контент для аудиального восприятия. Постепенно усилиями разработчиков и пользователей качество доросло до вполне приемлимого, а сейчас и подавно почти не отличить голоса от натуральных. Вплоть до того что можно своим собственным озвучивать.

Autoua.netФорумКіно, книги та музика
Додаткова інформація
0 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  BorisB, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 32298

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія