Питання, чи є сенс мурувати при тих температурах які зараз? Вночі температура може опускатися практично до нуля. Для цементного розчину може і не так критично, але мурую мангал термосумішшю. Там нема цементу і застигає просто висиханням. Якщо почне підмерзати, може потім розсипатись думаю. Чи не страшно?
Питання, чи є сенс мурувати при тих температурах які зараз? Вночі температура може опускатися практично до нуля. Для цементного розчину може і не так критично, але мурую мангал термосумішшю. Там нема цементу і застигає просто висиханням. Якщо почне підмерзати, може потім розсипатись думаю. Чи не страшно?
накрывай на ночь куском полиэтилена, под ним всяко температура выше будет
На смеси должны быть написаны температурные условия. В общем случае можно, еще не так холодно, а в случае минусовых температур, как подсказали уже, накрывать на ночь пленкой.
поки температура не нижча за нуль, то замерзнути воно не зможе і ніяких ризиків немає, "просто холодно" воно не боїться.
Домурував. Залишився ще стіл та декор, але мона розпалювати. Це мій перший досвід самостійного мурування.
с приобретением новой дефицитной специальности.
с приобретением новой дефицитной специальности.
Не уверен что хотел бы этим зарабатывать. Разве что руководить.
Но по факту выбрал самый трудный вариант: печка с совмещенным дымоходом, двойной "клин", плюс зва вида кирпича термоизолированных друг от друга. Плюс вписать в уже готовую беседку. По хорошему надо было что-то пороще сначала посторить.
Вже розпалювали? не димить? чому питаю бо на перший погляд великий портал і відносно не великий димозбірник. Сам недавно закінчив будівництво, але простіший без груби
Вже розпалювали? не димить? чому питаю бо на перший погляд великий портал і відносно не великий димозбірник. Сам недавно закінчив будівництво, але простіший без груби
Ще ні, має підсохнути розчин. На цих вихідних буде перший вогонь. Подивимось, труба там 25см має вистачати з головою.
а точно нужно ждать полного высыхания? вроде надо понемногу протапливать
а точно нужно ждать полного высыхания? вроде надо понемногу протапливать
Ні, я не чекаю повного висихання. Просто тільки в неділю закінчив мурувати. Треба щоб хоч трохи підсохоло, там же глиняний розчин. Тим більше що зараз прохолодно, і сохне дуже повільно. Після завтра почну протоплювати.
когда мне сложили грубу, то немного протопили на 2 или 3 день, тоже на глине
когда мне сложили грубу, то немного протопили на 2 или 3 день, тоже на глине
Ну я ж там не живу постійно, можу тільки по вихідним протоплювати.
Домурував. Залишився ще стіл та декор, але мона розпалювати. Це мій перший досвід самостійного мурування.
Крутая зона готовки.
Летом там будет как в сауне. Или жарче.
Летом там будет как в сауне. Или жарче.
Ні, там з південного боку виноградом затінено. Плюс дах буде теплоізолюватись пінопластом. Не поклеїв ще. Але і без нього літом було норм. Я там зробив віддушину, повітря циркулює.