Коли ж я чую про чемпіонку світу серед юнаків у танцях/скелелазанні тощо то у мене виникає багато питань. Скільки таких "чемпіонатів світу" відбувається у світі кожного року і який рівень представництва на них? Може ваша знайома перемогла на Гімназіаді у вересні у Сербії? Тоді це як би не зовсім чемпіонка світу.
Схоже на справжній чемпіонат. Вітаю дівчину і бажаю їй успіхів.
Де Ви побачили у нас на телебаченні "нескінчений футбол"?
Як це де? У меня чоловік зранку дивиться хоккей, увечері - футбол. Кожен день Канали які? Сетанта-спорт, мільйон каналів "футбол-1", "футбол-2" і так далі. Чи це інтернет-канали? Не знаю, у мене їх телек показує
Усі ці канали небезкоштовні. Раніше футбол показували по УТ-1, 1+1, Інтеру, ТРК Україна, ICTV (тепер там суцільні шоу та конкурси недолугих). Тепер усе пішло на платні канали, та ще й розповзлося по різних. Щоб їх зібрати докупи треба заплатити більше, аніж платиш за базовий пакет з 60 чи скількох там каналів. З іншого боку якщо платні канали показують суцільний футбол/формулу/хоккей, то це є свідченням глядацьких уподобань. Мабуть таки менеджери цих каналів розуміють, що ніхто їм не платитиме за показ секлелазання, стрільби, десятиборства, яхтинг тощо.
Скалолазание как вид спорта (включая период естественных скал) существует уже 120 лет и умирать, а тем более переходить в детскую развлекаловку и не собирается.
Ти ж сам навів приклад, як скелелазання як вид екстрім розваг (елементу змагальності там практично не було, кожен окремо чи у складі групи ліз на ту або іншу гору ні з ким не змагаючися) перетворився на дитячу розважалку - будівництво штучних гір.
Я говорю именно о соревнованиях по скалолазанию разного уровня, которые проходили в естественных условиях. Сам принимал участие.
На мой взгляд спортсмен, который в ДЕСЯТИ (!) видах спорта выступает пусть даже на уровне 1-го разряда это офигенный универсальный спортсмен, а не монорекордсмен, у которого даже ноги узкоспециализированы. Типа это толчковая, а втора так, для равновесия Утрирую. Что касается яхтинга, это как пример совершенно спортивного вида спорта. В принципе, если на каждую яхту поставить полдесятка камер и поднять пару бадесятков дронов над трассой, дать звуковое сопровождение специалисту и грамотную телережиссуру, то можно сделать конфетку. По стрельбе. Я не телекриэйтор, но вижу, допустим, составную картинку, как в биатлоне. Стрелок и мишень крупным планом, чтобы было видно, куда пришла пуля. А сбоку изменяющийся плывущий список результатов других участников. Может там немного правила надо подрихтовать, но главное, улучшить телегеничность. Для души катаюсь на горных лыжах и с каждым годом вижу, как улучшается инфографика и телегеничность картинки на Кубке Мира. А Формула-1? Раньше там вообще на экране нифига кроме времени прохождения круга не было. А сейчас столько инфы вываливается, что успевай только соображать. ЗЫ. В скалолазании, которое тебя рассмешило, есть к примеру боулдеринг. Я залипаю намертво, так это интересно. Другое дело, что кому-то это в принципе не надо, он не понимает. Ну так и не надо, не может быть болельщика всех видов спорта. По определению.
+100 bouldering офігезно цікавий і заслужено його хочуть включити. вживу взагалі бомба
+100 bouldering офігезно цікавий і заслужено його хочуть включити. вживу взагалі бомба
Якщо справді цікавий якийсь реальній кількості вболівальників (хоча я не впевнений що таких насправді багато), то чого б і не включити. Я ж не про це, а про те, що включаючи нові види спорту до програм олімпіад намагаються виключити з цієї ж програми не просто традиційні (ті ж бокс та підняття ваги були у програмі ще античних ігр і їх виключення виглядає як "святотацтво") а культові і набагато більш популярні за ці склелелазання види. При цьому ніхто не згадує про наявність в програмі олімпіад видів, які не дивиться майже ніхто - стрільби яскравий приклад.
Якщо справді цікавий якийсь реальній кількості вболівальників (хоча я не впевнений що таких насправді багато), то чого б і не включити. Я ж не про це, а про те, що включаючи нові види спорту до програм олімпіад намагаються виключити з цієї ж програми не просто традиційні (ті ж бокс та підняття ваги були у програмі ще античних ігр і їх виключення виглядає як "святотацтво") а культові і набагато більш популярні за ці склелелазання види. При цьому ніхто не згадує про наявність в програмі олімпіад видів, які не дивиться майже ніхто - стрільби яскравий приклад.
Справа в тому, що "стрільби", щодо яких у Вас так яскраво палає, теж доволі "традиційні" і знаходяться в програмі сучасних літніх ОІ з самого початку, тобто з 1896р.
Зрозумійте, "дивляться-не дивляться" - це важливо, але недостатньо, щоб прийняти рішення. Наприклад, зараз eSports дивляться по 400-450 мільйонів глядачів по всьому світу, і якщо базуватися лише на цьому критерії, то з ОІ треба виключити якесь умовне нікому не цікаве подне воло (які там, до речі, показники глядацької аудиторії? - думаю, досить невеликі) і включити замість нього "Доту 2". І будете ви сидіти і дивитись, як 15-річні підлітки шпилять у "Доту 2", тому що дуже популярне за глядацькими вподобаннями . І вітрильний спорт, від якого у Вас теж добряче підгорає, ніхто ніколи не троне, бо це спорт принців крові і сильних світу, і бабло там крутиться таке, що і не снилось багатьом іншим. Скоріше з ОІ викинуть плавання, ніж вітрильників