hollywood 18.02.2022 13:00 пишет: Ось таке ТЗ 2 датчика (може 3, може 4) на кухню та санвузол Бажано сповіщення на мобільний або/та звукова сигналізація
PS у сусіда зверху періодично щось протікає, вже шкафи розбухли, та й сам хочу убезпечитись - сантехніка не нова(
Если интересно, могу порекомендовать, который будет звонить, также существует вообще бюджетный вариант 150 грн - батарейка крона с сиреной, но орет на всю кувартиру. Берут под стиральные машины, если та начала протекать - то сразу взвоет сирена. От кроны рабртает год. Предупреждает, что садится батарейка. На кухне такой может оповещать дополнительно о задымлении. Можно подключать на gsm дозвонщик c встроенным аккумулятором на случай пропадания 220в.
oleg_mazda 19.02.2022 00:28 пишет: Якщо є запірний кран з довгою ручкою - то можна поставити привода на ці крани. Я так зробив - працює.
Десь у шахті треба 220 взяти На батарейках, здається, ще не існує
Так. В мене було простіше - там проходив провід на вентилятор витяжки, от я від нього і взяв 220. Доречі, я ж там ще транс ліпив, тому що ці привода на 12В розраховані. Тому теоретично можна самому щось на батарейках сколхозити (сколгоспити? як правильно я хз))
oleg_mazda 19.02.2022 00:28 пишет: Якщо є запірний кран з довгою ручкою - то можна поставити привода на ці крани. Я так зробив - працює.
Існує.
Є крани на 12В, теоретично можно подати живлення від акумулятора. Але без 220 у шахті треба буде постійно морочитись з підзарядкою. Але треба ще і контроллер керування. Волсвитч від аякс - на 220В. Хоча може є і версія на 12 - не знаю.
У мене вчора дійшли руки прилаштувати захист від потопу в аякс. Перевірив все працює. Але одне - крани закриваються автоматично, а от відкривати треба руками. А їх рухати треба періодично, бо закиснуть...
Але одне - крани закриваються автоматично, а от відкривати треба руками. А їх рухати треба періодично, бо закиснуть...
є не аякс, теж gsm i вiн сам раз на добу ON OFF крану робить, автоматично. Аякс просто досить дорогий.. + крани. недорога моторизована накладка на шаровий кран:
Існує.
А можна посилання?
Пошукаю. Батькам ставив. Автоюашник продавав. живиться АБО від блоку живлення на 12в, або від 4-х АА батарейок. термін служби батарейок заявлений щось чи 5 чи 6 років.
Sergu44o 21.02.2022 16:56 пишет: ..... живиться АБО від блоку живлення на 12в, або від 4-х АА батарейок. термін служби батарейок заявлений щось чи 5 чи 6 років.....
так прикол - от батареек - не получится раз в сутки кран закрывать, чтобы не закис.. Тянуть 220В - нет. Значит нужно тянуть 12В . и не от импульсного БП а от трансформаторного параметрического ! иначе по воде пойдет гулять напряжение с блока питания импульсного - там не все так просто. Так что я бы батареечный и не советовал - шаровый кран закиснет за год, тогда толку от такой системы.
Sergu44o 21.02.2022 16:56 пишет: ..... живиться АБО від блоку живлення на 12в, або від 4-х АА батарейок. термін служби батарейок заявлений щось чи 5 чи 6 років.....
так прикол - от батареек - не получится раз в сутки кран закрывать, чтобы не закис.. Тянуть 220В - нет. Значит нужно тянуть 12В . и не от импульсного БП а от трансформаторного параметрического ! иначе по воде пойдет гулять напряжение с блока питания импульсного - там не все так просто. Так что я бы батареечный и не советовал - шаровый кран закиснет за год, тогда толку от такой системы.
навіщо раз на день? система розумна, вона сама прокручує крани раз на пару тижнів. не закисають. перевірено. у мене років 8-10 встановлено подібну систему. у батьків 4 роки, нічогісінько не закисає, батарейки на їх системі ще живуть (у мене стара система, ще 220В туди заводиться).