Вводные: - Живу в частном доме, мусор вывозит фирма по расписанию, одинаковому для всего района (т.е., чаще не будет). - Мусор сегрегируем, пластик и металл - отдельно от остального - вот именно этот мусор вывозят раз в месяц - 200 литровый контейнер забивается пластиком за 10 дней
Нет ли какого бюджетного способа прессовать такой мусор перед помещением в контейнер, потому что большинство объема в нем - это просто воздух?
macman 20.04.2022 15:34 пишет: Обращаюсь за помощью к коллективному разуму.
Вводные: - Живу в частном доме, мусор вывозит фирма по расписанию, одинаковому для всего района (т.е., чаще не будет). - Мусор сегрегируем, пластик и металл - отдельно от остального - вот именно этот мусор вывозят раз в месяц - 200 литровый контейнер забивается пластиком за 10 дней
Нет ли какого бюджетного способа прессовать такой мусор перед помещением в контейнер, потому что большинство объема в нем - это просто воздух?
Думаю, что кроме объявления"Уважаемыемсоседи, перед тем как выбросить бутылку, откройте крышку и выпустите воздух" другого решения нет.
Мини-пресс, с учетом его стоимости, и расходов на электрику, будет только работать в минус вашей экологии.
ЗЫ. Ну или тупо поставить еще 2 контейнера. Уж они явно дешевле минипресса :-)
Думаю, что кроме объявления"Уважаемыемсоседи, перед тем как выбросить бутылку, откройте крышку и выпустите воздух" другого решения нет.
.....
ЗЫ. Ну или тупо поставить еще 2 контейнера. Уж они явно дешевле минипресса :-)
это частный дом, контейнер наш, только на мою семью. Бутылки, конечно, сминаем, более того, "чистый" (все, что не воняет) мусор собираем в гараже - все равно контейнер забивается. может, ручной есть какой? литров на 10-15? чтобы смять пакет с мусором перед выбрасыванием
еще контейнер поставить пока некуда, это надо мусорную беседку еще одну ставить
codex 20.04.2022 18:00 пишет: То измельчитель , такое(ну почти) в мойку обычно ставят. ТС хочет вместо того чтобы ногами по бутылке прыгать - прямо в баке уплотнять.
да, все именно так - уплотнять пакет с мусором перед тем, как выбросить в контейнер. так, чтобы не ногами
codex 20.04.2022 18:00 пишет: То измельчитель , такое(ну почти) в мойку обычно ставят. ТС хочет вместо того чтобы ногами по бутылке прыгать - прямо в баке уплотнять.
да, все именно так - уплотнять пакет с мусором перед тем, как выбросить в контейнер. так, чтобы не ногами
Не знаю, существуют ли огромные вакууматоры... Но наверное тоже будет небюджетно.
- 200 литровый контейнер забивается пластиком за 10 дней
- я вибачаюсь що не по темі, але така швидкість наповнення контейнеру може говорити про неправильні харчові звички. (Або вас там табор у 100 чоловік, хз).
- 200 литровый контейнер забивается пластиком за 10 дней
- я вибачаюсь що не по темі, але така швидкість наповнення контейнеру може говорити про неправильні харчові звички. (Або вас там табор у 100 чоловік, хз).
+1 Тільки фото покаже, як все зминається та компресується кожним користувачем на первинному етапі викидання.
Дещо інший від зминання варіант: розрізати пляшку на 3 частини. Густина при складанні у вас вийде не гірше ніж використання побутових пресів до 1т. Але доведеться витрачати час до 2 хв на пляшку при певних навиках... Частину конусну з кришкою окремо, нижню частину краще повздовж на двоє.
Якщо саме про прес - то він буде ефективний, якщо там буде багато пляшок, по 1-2 пляшки ефект буде не такий хороший, відповідно щоб зім'яти 10 пляшок простим знаряддям не обійтись.
ну і +1 до подрібнювача, але якщо мова зайде про подрібнити частину з горловиною - тут вже також щось потужне треба.
Якщо у Вас приватний будинок, то мають бути системи підігріву води / опалення. Тоді можете подивитись, можливо є ділянка на якій температура буде 120-180 градусів, за такої температури ПЕТ пляшка починає осідати, але ще не плавиться і не виділяє шкідливих речовин.
бачив, як в макдональдсі сміття компресують такими типу швабрами?
тому, що в макі ніхто не париться з компресуванням перед викиданням. Схоже, в тебе теж. 20 л/день - це 3 л. на людину в день. Для мене це щось захмарне. Я сам зараз живу за Києвом і пластик збирається окремо. 3 людини. 2 тижні - не більше 10 л. Але немає пива в петах.
Якщо саме про прес - то він буде ефективний, якщо там буде багато пляшок, по 1-2 пляшки ефект буде не такий хороший, відповідно щоб зім'яти 10 пляшок простим знаряддям не обійтись.
я би сказав, що зім'яти це сміття можна було б разів в 5-7 як мінімум. бачив, як в макдональдсі сміття компресують такими типу швабрами?
так, я про такий метод. Але то паперове сміття. З пляшками так не вийде площа зминання і тиск який створюється. Для прикладу, коли ти зминаєш одну пляшку своєю вагою, то це умовно 80 кг на 1 дм2, і я вважаю що таке зминання є недостатнє як для складування. Тоді, маючи ємність для складування буде 30х30 см (щоб пляшка помістилась лежачи) то тиск для аналогічного зминання як ногою потрібно 9*80 - 720 кг. А якщо місткість більше то і вага більше. Тому мені здається, що якщо не зможеш забезпечити тиск мінімум на 1,5 тони (а це відповідні вимоги і до ємності (де відбувається трамбування) і до методу витягування його потім з тої ємності (бо при стисканні його і розпирати у сторони теж буде!) сама ідея недоцільна. Я б первинно орієнтувався на подрібнення методом як в шредері для паперу (але більші різи і приспособа теоретично могла б бути ручною з ручкою) або розрізання (маленька ручна гільятина прикручена до столу).
Для прикладу, мені здається що тверду частину з закруткою можна за 5 сек. відрізати ножицями для труб пластикових для води (тільки брати без храповика, з ним легше, але тоді довше). На роботі є такі, але спробувати зможу не раніше ніж за 2-3 тижні.
Ось пропонують готове рішення, але воно для промислових масштабів або для багатоквартирного будинку для прикладу. Як для одного домогосподарства потрібне щось простіше і тихіше, якщо таки мови про подрібнення буде йти. Але дивлячись на його характеристики - там мотор 4 кВт (3 фази) і про шумність не вказані характеристики.
Vik-440 21.04.2022 09:14 пишет: Дещо інший від зминання варіант: розрізати пляшку на 3 частини. Густина при складанні у вас вийде не гірше ніж використання побутових пресів до 1т. Але доведеться витрачати час до 2 хв на пляшку при певних навиках... Частину конусну з кришкою окремо, нижню частину краще повздовж на двоє. Якщо саме про прес - то він буде ефективний, якщо там буде багато пляшок, по 1-2 пляшки ефект буде не такий хороший, відповідно щоб зім'яти 10 пляшок простим знаряддям не обійтись. ну і +1 до подрібнювача, але якщо мова зайде про подрібнити частину з горловиною - тут вже також щось потужне треба. Якщо у Вас приватний будинок, то мають бути системи підігріву води / опалення. Тоді можете подивитись, можливо є ділянка на якій температура буде 120-180 градусів, за такої температури ПЕТ пляшка починає осідати, але ще не плавиться і не виділяє шкідливих речовин.
Увлекательное занятие. Что касается пластиковых бутылок и жестяных баночек цена вопроса 170 злотых примерно. Прибивается на стену в хозпомещении. Ну и бутылкоматы в маркетах уже начали появляться.