Кто знает, какие справки, взятки и т.п. нужно для того, чтобы в жилом доме, на первом этаже из квартиры-офиса выход прямо на улицу сделать? Вобщем куда копать? А... Еще.. Квартира в жилом фонде. Надо ли ее выводить из жилого фонда?
В ответ на: Кто знает, какие справки, взятки и т.п. нужно для того, чтобы в жилом доме, на первом этаже из квартиры-офиса выход прямо на улицу сделать? Вобщем куда копать? А... Еще.. Квартира в жилом фонде. Надо ли ее выводить из жилого фонда?
Ооо! Я як раз цим і займаюся... Якщо під офіс, то переводити в нежитлове приміщення. Добре подумати, бо назад, в житло, значно складніше. Далі проектною організацією робиться "проектна пропозиція", отримується погодження головного архітектора, (у мене ще управління захисту історичного середовища", бо будинок - пам`ятка архітектури місцевого масштабу), пожежників, санепідемстанції, в жеку оформляється акт огляду, це все подається на міжвідомчу комісію. Після позитивного затвердження проектна організація робить уже робочий проект, після цього погодження з комунальними службами (газ, телекомунікації тощо), ще раз на міжвідомчу, ну і тоді до переобладнання - вперед. Робити самому - добре, якщо в пів року вкладешся. Тому моя щира порада - знайти людину з райради, яка займається оформлянням документів на міжвідомчу, і попросити допомоги в оформленні всіх тих паперів. Вийде на порядок швидше і дешевше.
+ к вышесказанному, нотариальное разрешение жильцов дома, что они не против и это САМОЕ сложное в этом процессе. У нас фирма сделала ремонт всего подъезда с заменой окон и дверей - люди с начала дали, а после всего отозвали свои разрешение. И кто они после этого, люди?
В ответ на: + к вышесказанному, нотариальное разрешение жильцов дома, что они не против и это САМОЕ сложное в этом процессе. У нас фирма сделала ремонт всего подъезда с заменой окон и дверей - люди с начала дали, а после всего отозвали свои разрешение. И кто они после этого, люди?
Мені згоду не потрібно, приміщення матиме вхід з вулиці. Це уточнити треба, коли згода потрібна, а коли ні.
насамперед піди до головного архітектора району разом з ним складіть АПЗ(архітектурно-планувальне завдання) і на основі цього апз і буде складатись порядок твоїх наступних ходів