autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Вальцовка для мідних труб

старый писатель ***
Киев
С нами с 14.07.2009

Вальцовка для мідних труб
      4 мая 2022 в 12:53 Гілками

Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера.
Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є.
На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
BS.
опытный писатель ***
47 лет (30 лет за рулем), Киев – Белая Церковь
С нами с 03.09.2006

Re: Вальцовка для мідних труб [Re: v0f41k]
      4 мая 2022 в 13:02 Гілками

v0f41k 04.05.2022 12:53 пишет:

Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера.
Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є.
На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.

Які труби збираешься вальцувати для ГБО? Там мідь вже майже не використовуеться, а те, що використовувалося, вальцовки не потребує. Крім того зверни увагу: ГБО та гальма - трубки метричні, кондиціонери - дюймові, тобто набори різні.
Ну і як часто збираєшься використовувати - якщо працювати постійно, то тут вже потрібні професійні набори, а якщо зрідка то можна і Китай. Наприклад, CT-278L в мене вже більше трьох років періодично використовується і досі все ціле.

Змінено BS. (13:11 04/05/2022)

старый писатель ***
Киев
С нами с 14.07.2009

4 мая 2022 в 13:19 Гілками

Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю.
Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки.
Використання для власних потреб.
Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.

BS.
опытный писатель ***
47 лет (30 лет за рулем), Киев – Белая Церковь
С нами с 03.09.2006

4 мая 2022 в 13:33 Гілками

v0f41k 04.05.2022 13:19 пишет:

Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю.
Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки.
Використання для власних потреб.
Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.

По ГБО там не треба вальцовка - там на край трубки одягається бонка та гайкою затягується - тут тільки труборіз потрібен.
Отвори під форсунки - звичайне сверло та мітчик М5-М6 (залежно від штуцерів, які використовуются) - теж вальцовка не потрібна
Для трас кондиціонера (якщо використовується не часто) - майже будь-яка дюймова вальцовка, для міді навантаження там невеликі. Якщо ще є бажання ці трубки спаювати, то потрібні ще розширювачі - краще взяти повний набір (наприклад, той самий СТ278)

Змінено BS. (13:35 04/05/2022)

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1244

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія