Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера. Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є. На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.
Хочу купити такий інструмент, для вальуцвання паливних труб ГБО та траси спліт кондиціонера. Підкажіть яку можна вибрати, щоб не розвалилася при першому ж використанні. Бо китайські підробки з сілуміну напевно на ринку також є. На prom.ua ціна стартує від 440грн за CT525.
Які труби збираешься вальцувати для ГБО? Там мідь вже майже не використовуеться, а те, що використовувалося, вальцовки не потребує. Крім того зверни увагу: ГБО та гальма - трубки метричні, кондиціонери - дюймові, тобто набори різні. Ну і як часто збираєшься використовувати - якщо працювати постійно, то тут вже потрібні професійні набори, а якщо зрідка то можна і Китай. Наприклад, CT-278L в мене вже більше трьох років періодично використовується і досі все ціле.
Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю. Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки. Використання для власних потреб. Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.
Від мультиклапану до редуктора та від муфти під бампером до мультіклапану. В мене мідні - купляв в 2016, трасу проклав, але не зібрав. Діаметр поміряю. Також треба чимось зробити отвори та нарізати різьбу в головці під форсунки. Використання для власних потреб. Кондіціонери б/у з демонтажу - траси теж б/у, тільки треба обрізати і завальцувати під нове місце. Труборіз є, вальцовки немає.
По ГБО там не треба вальцовка - там на край трубки одягається бонка та гайкою затягується - тут тільки труборіз потрібен. Отвори під форсунки - звичайне сверло та мітчик М5-М6 (залежно від штуцерів, які використовуются) - теж вальцовка не потрібна Для трас кондиціонера (якщо використовується не часто) - майже будь-яка дюймова вальцовка, для міді навантаження там невеликі. Якщо ще є бажання ці трубки спаювати, то потрібні ще розширювачі - краще взяти повний набір (наприклад, той самий СТ278)