lopez 24.09.2025 21:44 пишет: "Протитуманні фари", взагалі, відсутні як поняття в ПДР, вони не є обов"язковим елементом ТЗ. Так що все там правильно..
Все вірно. А на переважній більшості авто, де протитуманки з заводу, а не самостійно встановлені, їх ще й можно включити лише після увімкнення ближнього світла.
Tarasoff 23.09.2025 12:22 пишет: Теорія - то дрібниці, справжня корупція почнеться при водінні )
Ну звіздьож. Донька здала з першого разу теорію і практику на механіку, права отримала у травні. Теорію вчила самостійно, ніяких підписок не оформлювала. Займалась стандартну кількість годин. По вихам возив на парковку ТРЦ, тренувалась додатково тим прийомам яким навчали в автошколі. Здавала на сервісцентровській королі у ТСЦ на окружній. Талон взяла також самостійно. Також на днях отримала права донька друга по аналогічному сценарію. Оті всі казки про корупцію, про валять і тд не більше ніж казки. Бажання + старання = безпроблемна здача іспиту.
Поздоровляю доньку. А мій син зараз здає водіння - і я кажу корупція, бо знаю ). Доречі, порекомендую йому на окружну, може там краще.
Tarasoff 23.09.2025 12:22 пишет: Теорія - то дрібниці, справжня корупція почнеться при водінні )
Ну звіздьож. Донька здала з першого разу теорію і практику на механіку, права отримала у травні. Теорію вчила самостійно, ніяких підписок не оформлювала. Займалась стандартну кількість годин. По вихам возив на парковку ТРЦ, тренувалась додатково тим прийомам яким навчали в автошколі. Здавала на сервісцентровській королі у ТСЦ на окружній. Талон взяла також самостійно. Також на днях отримала права донька друга по аналогічному сценарію. Оті всі казки про корупцію, про валять і тд не більше ніж казки. Бажання + старання = безпроблемна здача іспиту.
Поздоровляю доньку. А мій син зараз здає водіння - і я кажу корупція, бо знаю ). Доречі, порекомендую йому на окружну, може там краще.
Дякую! Ну то конкретизуй хоча б в чому корупція. Бо ні я, ні знайомі які там здавали цього не помітили. Можливо коли бачать, що здаєш вже декілька разів і все ніяк, то з'являються якісь моменти... Навіть більше того, більшість старається якраз в цьому ТСЦ здавати, бо кажуть в Дарниці важче.
Дякую! Ну то конкретизуй хоча б в чому корупція. Бо ні я, ні знайомі які там здавали цього не помітили. Можливо коли бачать, що здаєш вже декілька разів і все ніяк, то з'являються якісь моменти... Навіть більше того, більшість старається якраз в цьому ТСЦ здавати, бо кажуть в Дарниці важче.
Дивився на здачу родичами екзаменів в минулому році. Я б точно не здав ні тоді (коли сам здавав багато років тому), а зараз взагалі без варіантів. Тоді якось більш дивилися на адекватність (це моє враження після здачі у далекі 90і). Незначні шероховатості пропускалися. Зараз ось за помилку записали їзду по розмітці, яка вже давно стерлася і її не видно. А інструктор каже - вона тут була і пише помилку Процедури оскарження майже немає. Всі ці камери до фені. Максимально позитивний результат для нездавшего - побажають успіху на наступний раз. Процедури відміни порушення та видачі прав після цієї відміни немає, відповідальності приймаючого немає. Таке дуже дивне оскарження.
До речі, є питання про здачу екзамена та врахування помилок. Претендент не застібнувся. Приймаючий три рази запитав - можна починати? Претендент не роздуплився і казав так. Екзамен закінчений по критерію "три помилки". Це в принципі нормально? Як на мене, приймаючий каже про ремінь, пише одну помилку та екзамен продовжується.
Дивився на здачу родичами екзаменів в минулому році. Я б точно не здав ні тоді (коли сам здавав багато років тому), а зараз взагалі без варіантів. Тоді якось більш дивилися на адекватність (це моє враження після здачі у далекі 90і). Незначні шероховатості пропускалися. Зараз ось за помилку записали їзду по розмітці, яка вже давно стерлася і її не видно. А інструктор каже - вона тут була і пише помилку Процедури оскарження майже немає. Всі ці камери до фені. Максимально позитивний результат для нездавшего - побажають успіху на наступний раз. Процедури відміни порушення та видачі прав після цієї відміни немає, відповідальності приймаючого немає. Таке дуже дивне оскарження.
До речі, є питання про здачу екзамена та врахування помилок. Претендент не застібнувся. Приймаючий три рази запитав - можна починати? Претендент не роздуплився і казав так. Екзамен закінчений по критерію "три помилки". Це в принципі нормально? Як на мене, приймаючий каже про ремінь, пише одну помилку та екзамен продовжується.
Ну це ж не про корупцію, грошей же не просили. Донька мала 2 помилки, перша - близько зупинилась до ПП, друга, до речі спірна і якби не здала, подавали б апеляцію, вузький проїзд, з обох боків запарковані авто, знаків пріорітету не має, доька пропустила маршрутку і це зарахувалось як помилка. Скажу більше, дуже багато навіть з майданчика не виїзджає, про парковку я навіть мовчу. Для розуміння, донька так напрактикувала паралельне паркування, що тепер паркується краще за мене. Є ще момент, коли не здав з першого разу, далі дають все довші маршрути, спочатку найкоротший, але він не найпростіший. А коли здаєш на авто автошколи, то одразу дають найдовший, з виїздом на окружну і тд. Мабуть свої авто жалко. На ютюбі є всі маршрути, можна дивитись і аналізувати. Можна перед екзаменом покататись по тих маршрутах, щоб розуміти, що і як.
Не просили, але відпрацьовують завдання валити всіх.
YSK 25.09.2025 15:17 пишет:
друга, до речі спірна і якби не здала, подавали б апеляцію, вузький проїзд, з обох боків запарковані авто, знаків пріорітету не має, доька пропустила маршрутку і це зарахувалось як помилка.
Цікаво, в чому ж помилка. Пропустила маршрутку, коли мала перевагу? І який пункт ПДР порушено? Про апеляцію я вище писав. Якщо б і відмінили це порушення - все одно вперед на перездачу
Для розуміння, донька так напрактикувала паралельне паркування, що тепер паркується краще за мене.
Ще чув таке, що при паркуванні контакт з бордюром - це одразу стоп екзамен та незалік. Прям аварійна ситуація. Чому? В реалі це звичайна практика, коли водій чекає контакту з бордюром для мінімізації зазорів.
В ответ на: Не просили, але відпрацьовують завдання валити всіх.
Перепитав, сказала, відчуття, що придираються не було. Цікаве спостереження, з власного кола знайомих, переважній більшості дівчат 18-20, задача на права виявилась простішою ніж аналогічним по віку хлопцям.
В ответ на: Цікаво, в чому ж помилка. Пропустила маршрутку, коли мала перевагу? І який пункт ПДР порушено? Про апеляцію я вище писав. Якщо б і відмінили це порушення - все одно вперед на перездачу
Ну от і я не зрозумів чому була помилка.
В ответ на: Ще чув таке, що при паркуванні контакт з бордюром - це одразу стоп екзамен та незалік. Прям аварійна ситуація. Чому? В реалі це звичайна практика, коли водій чекає контакту з бордюром для мінімізації зазорів.
Є таке. І на цьому моменті акцентували увагу в автошколі. Мабуть тому, що людина не відчуває авто і замість бордюра, наприклад, може буди умовний велосипедист. Краще трохи далі від бордюра ніж його зачепити.
друга, до речі спірна і якби не здала, подавали б апеляцію, вузький проїзд, з обох боків запарковані авто, знаків пріорітету не має, доька пропустила маршрутку і це зарахувалось як помилка.
Цікаво, в чому ж помилка. Пропустила маршрутку, коли мала перевагу? І який пункт ПДР порушено? Про апеляцію я вище писав. Якщо б і відмінили це порушення - все одно вперед на перездачу
В ответ на: ...
Для розуміння, донька так напрактикувала паралельне паркування, що тепер паркується краще за мене.
Ще чув таке, що при паркуванні контакт з бордюром - це одразу стоп екзамен та незалік. Прям аварійна ситуація. Чому? В реалі це звичайна практика, коли водій чекає контакту з бордюром для мінімізації зазорів.
Не повинна пропускати. Особисто бачив як штафовали за це, щоправда, років так 20 тому.
В фронтовій зоні постійно цю можливість використовував- вони низько і утоплені, світло стелиться вздовж дороги.
Тим більше в туман на дальньому!- пробували? Сподобалось?
Я розумію, що вам дуже хотілось "блимнуть" ерудицією, але.
По цьому pdrtest.com - вирішили не купляти в них нічого, бо відсутня будь-яка гарантія, що за для додаткового заробітку вони не викинуть ще якусь лажу, не підставлять помилкові відповіді, ще щось , щоб стимулювати продовження "підписки".
Раджу бажаючим 10 разів зважити. Відзови, звісно, всі ідеальні у них на сторінці, наш- не опублікували, тому нехай буде тут.