Кондиціонери не хочу, думаю масляний швидше, якби перебої були. Будинок новий, проводка міцна, підстанція в дворі. :-D
Задавався питанням чи не прикупити хоча б один масляний радіатор (а може і два) для обігріву квартири якщо будуть перебої з газом наступної зими. В кого які думки на рахунок цього? Буржуйка в квартиру це вже хіба коли бойові дії і повна задниця, але тоді і сенсу залишатися нема в тій квартирі. Віримо в краще!
Ну перебої можуть бути як с газом так і з є/є Буржуйка з дровами в цьому сенсі +100500, алеж дрова...
Перебої можуть бути зі всім, але враховуючи звідки йде газова труба, то електрика зараз мені видається надійнішим варіантом.
Задавався питанням чи не прикупити хоча б один масляний радіатор (а може і два) для обігріву квартири якщо будуть перебої з газом наступної зими. В кого які думки на рахунок цього? Буржуйка в квартиру це вже хіба коли бойові дії і повна задниця, але тоді і сенсу залишатися нема в тій квартирі. Віримо в краще!
Ну перебої можуть бути як с газом так і з є/є Буржуйка з дровами в цьому сенсі +100500, алеж дрова...
Перебої можуть бути зі всім, але враховуючи звідки йде газова труба, то електрика зараз мені видається надійнішим варіантом.
Як на мене - електрика більш вразлива. Одна ЛЕП 750 кВ і все, область сидить без світла. Газ надійніше. До речі, в селах за Бучею на північ при москалях електрики не було. Газ - був. Люди з гравітаційною системою опалення не мерзли. Але дрова - це взагалі 100% надійно.
А мені в Ірпені так не здается
Масляний - дуже класний варіант, у мене два масляних Філіпса дуже ефективно й дуже довго (з середини 90-х ) працюють на дачі та у квартирі. Але не певен, що нинішні китайці такі ж надійні та ефективні Щодо дров"яної топки у квартиру - це таки анріал, зважуючи на ціну димаря, яка злітає у космос. Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
А можна трошки деталей, якщо не секрет? Бо продумую варіант батькам в село
Тоже думаю над этой темой. Купил пару лет назад газовую плитку под газовые баллончики. И подкупаю баллончики. К зиме штук 100 нужно закупить, думаю (одного на 1,5-2 часа в среднем режиме хватает).
Если будет эл-во, то никаких проблем вообще не вижу (есть масляный обогреватель). Реальные проблемы будут, если обвалится энергосистема, тогда ни воды, ни отопления, нифига... Тогда уже только колодец и печь на дровах.
К зиме штук 100 нужно закупить
ого, а сколько они сейчас стоят? Не дешевле баллон литров на 20?
Замовив пічку-камін на дачу...бюджет дуже немалий вийшов. Але вирішив зарезервувати усі ризики й якщо у квартирі будуть проблеми з електрикою/центр.опаленням, то доведеться переїхати на дачу, де є усі (окрім ЦО) варіанти опалення: газ/електро/дрова
А можна трошки деталей, якщо не секрет? Бо продумую варіант батькам в село
відправив трошки деталей у приватні
Дешевле 70 грн найти практически нереально. Думал над этим... Но тогда уже литров на 50 нужно брать. Хз, думаю. В плитке есть разъём и штуцер под шланг.
Дешевле 70 грн найти практически нереально. Думал над этим... Но тогда уже литров на 50 нужно брать. Хз, думаю. В плитке есть разъём и штуцер под шланг.
65 грн баллончик в Эпицентре.
100 баллонов - 22 литра, 6500 грн.
Баллон газовый 27 литров 2700.
Газа туда 27 литров 1080.
Всего 4500.
На сдачу газовый обогреватель.
Якщо електрика буде то масляні радіатори нормально гріють. Або конвектори. Або інверторів кондиціонери, хоча кондиціонер як обігрівач мені зовсім не подобається
если весь дом купит/включит одновременно всю эту технику, вангую, что электрика пропадет 99% в этом доме.
Якщо електрика буде то масляні радіатори нормально гріють. Або конвектори. Або інверторів кондиціонери, хоча кондиціонер як обігрівач мені зовсім не подобається
если весь дом купит/включит одновременно всю эту технику, вангую, что электрика пропадет 99% в этом доме.
Тут такое дело...
В моем доме горячей воды нет уже лет 5-7.
У всех бойлеры.
Плюс отопление не фонтан, 18 градусов в комнате.
Понятное дело, что греются электрикой. Но сейчас половина квартир пустых. Если бы все включились, то да. Дом 1978 года.
На дачі - вже точно вирішив ставити щось типу такого: Koza K6 Також міркую, чи варто й чи можливо таке встановити у квартирі?
Хто у темі, підкажіть, на що звертати особливу увагу? Дякую
Обращать внимание на цену. Вот раз в десять дешевле: https://www.olx.ua/d/obyavlenie/burzhuyk...p;sliderIndex=7 Буржуйка в квартире - это грязь, дым, проблема с дровами. Лучше уж в гараж с буржуйкой переехать. В мирное время буржуйка в квартире не нужна точно, а военное - не до красоты.
Дуже драматизуєте. У мене топка у спальні. У власному будинку, але какая разніца? Приніс, підкинув. Комин/топка хороші, дим в кімнату не іде. Пилососом при потребі. 99% Живності і мусору від кори. Кору надворі максимально збиваю, дрова в мене по 3-4 роки сохнуть, кора сама відлітає.
Дуже драматизуєте. У мене топка у спальні. У власному будинку, але какая разніца? Приніс, підкинув. Комин/топка хороші, дим в кімнату не іде. Пилососом при потребі. 99% Живності і мусору від кори. Кору надворі максимально збиваю, дрова в мене по 3-4 роки сохнуть, кора сама відлітає.
Не драматизирую. Дымоход в квартире хороший не сделаешь, буржуйка - это не стационарная печка на даче. На картинках то - все аккуратно. А вот в гараже у меня буржуйка... ну, в общем, пылесосом там не убираю - веником да лопатой.
...
65 грн баллончик в Эпицентре.
100 баллонов - 22 литра, 6500 грн.
Баллон газовый 27 литров 2700.
Газа туда 27 литров 1080.
Всего 4500.
На сдачу газовый обогреватель.
Та то всё понятно, считать трохи могу. Но баллончики таки удобнее, безопаснее и необязательно все с собой таскать, если что.
Не драматизирую. Дымоход в квартире хороший не сделаешь, буржуйка - это не стационарная печка на даче. На картинках то - все аккуратно. А вот в гараже у меня буржуйка... ну, в общем, пылесосом там не убираю - веником да лопатой.
Як я вже писав, в мене топка, в спальні. Оце візіалізірував... лопатою у спальні.... Що я роблю не так? І реакцію дружини уявив, при виді мене з лопатою у спальні Топка нордпей NI-22, та ж сама буржуйка що і коза з першого поста, тільки обкладена порталом.