autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Газова плітка

СуперСтар ***
56 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 28.08.2005

Газова плітка
      14 июня 2022 в 09:47 Гілками

В мене електропліта. У зв'язку зі сучасною сітуацією, виришів купити газовий балон + 1-2 комфорочну плітку "про всяк випадок". Буду вдячний за поради: яку плітку, якій балон, як його заряджати, чі треба якісь переходникі та інше. Плітка буде використовуватися тільки у разі відключення єлектроенергії. Приватний будинок - проблем зі зберіганням немає, але ставити великій баллон на 50м не дуже хочеться.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
43 года (14 лет за рулем), Киев
С нами с 01.12.2015

Re: Газова плітка [Re: sigma]
      14 июня 2022 в 09:59 Гілками

sigma 14.06.2022 09:47 пишет:

В мене електропліта. У зв'язку зі сучасною сітуацією, виришів купити газовий балон + 1-2 комфорочну плітку "про всяк випадок". Буду вдячний за поради: яку плітку, якій балон, як його заряджати, чі треба якісь переходникі та інше. Плітка буде використовуватися тільки у разі відключення єлектроенергії. Приватний будинок - проблем зі зберіганням немає, але ставити великій баллон на 50м не дуже хочеться.

плітка, то наче плітки) сплетні ) а то плитка)
Але ті хто переходять на мову - вони чудові

Достоевский *
58 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

14 июня 2022 в 10:07 Гілками

В ответ на:

якій балон, як його заряджати, чі треба якісь переходникі та інше

Заряджають на газових заправках , в них все є

старый писатель ***
Киев
С нами с 01.03.2006

14 июня 2022 в 10:20 Гілками

У мене на дачі такого плану https://images.prom.ua/3832609565_w640_h640_gazovaya-plita-besse.jpg . Не раджу,бо дуже неякісні оці "решітки" на які каструлю ставиш,облазить фарба. А взагалі байдуже яка плита,головне ,щоб форсунки стояли для балонного газу,інакше сильно коптить. Балон заправляємо в області на любій газовій заправці.

ExГазировщик **
62 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

Re: Газова плітка [Re: Gavik]
      14 июня 2022 в 10:27 Гілками

В ответ на:

якій балон, як його заряджати, чі треба якісь переходникі та інше

В мене про всяк випадок є 5Л побутовий балон, саме на випадок перебоїв з електрикою, але вони ще бувають на 25Л, та на 50Л, заливають не більше 80%, як на мене 25Л достатньо, бо 5Л лише на кретичні випадки і знов шукати де заправити. На дачі 50Л заряджений 40Л ще у 2017р ще не вичерпано.

Gavik 14.06.2022 10:07 пишет:

Заряджають на газових заправках , в них все є

Не завжди, майже весь березень гонявся, щоб і газ на заправці був і перехідник на побутовий балон. У великих мережах у Києві побутові балони теж не заправляють, по селах з цим простіше.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

14 июня 2022 в 10:54 Гілками

sigma 14.06.2022 09:47 пишет:

також зробив бекап на всяк випадок:
- плитка
- редуктор, можна саму просту жабку. Але краще взяти нормальний італійский.
- шланг + адаптер на 1/2 дюйма + 2 металевих хомута
- балон мінімум на 27 л. Краще бери композитний, він зручніший та легший, його можна безпечно у приміщенні використовувати.

я брав тут

плитка така собі по якості, але чесно кажучи я інших і не бачив, всі однакові.

охотник **
46 лет за рулем, Киев
С нами с 17.04.2003

Re: Газова плітка [Re: Amateur]
      14 июня 2022 в 11:03 Гілками

Amateur 14.06.2022 10:27 пишет:

Не завжди, майже весь березень гонявся, щоб і газ на заправці був і перехідник на побутовий балон. У великих мережах у Києві побутові балони теж не заправляють, по селах з цим простіше.

А взагалі заборонено на автозаправках задувати газ у побутові балони. Тому не на кожній це можна зробити.

СуперСтар ***
С нами с 28.08.2005

Re: Газова плітка [Re: УмKа]
      14 июня 2022 в 11:24 Гілками

УмKа 14.06.2022 09:59 пишет:

плітка, то наче плітки) сплетні ) а то плитка)
Але ті хто переходять на мову - вони чудові

Дякую Це дійсно важко для російськомовного вуха розрізнити "і" та "и". Я розумію, що моя мова дужа далека від ідеалу, але я усвідомлено переходжу на українську не ображаючись на те, що мене виправляють. Через помилки треба пройти.

СуперСтар ***
С нами с 28.08.2005

14 июня 2022 в 11:26 Гілками

А є сенс дивиться на плитки типу ? В мене складається враження, що вона дуже нестійка і каструля може впасти.

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

14 июня 2022 в 11:37 Гілками

sigma 14.06.2022 11:26 пишет:

А є сенс дивиться на плитки типу ? В мене складається враження, що вона дуже нестійка і каструля може впасти.

це непогана туристична плитка, в мене така була. Вона досить стійка та продуктивності пальника достатньо для базових завдань, але її небезпечно та заборонено використовувати у приміщенні, тому що немає додаткового вентиля для перекриття газу та балон металевий. Також потрібен додатковий перехідник для заправки.
UPD: там є ще один момент з безпекою - пластикова ручка на вентилі, якщо з якоїсь причини на неї піде вогонь, то ти не зможешь перекрити подачу газу, а дублюючого немає.

Змінено keen (12:02 14/06/2022)

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

14 июня 2022 в 12:47 Гілками

На всякий случай скажу, что единственное отличие плиты под газовый баллон от обычной под магистральный газ - это газовые жиклеры в конфорках. Поэтому можно обычную стационарную газовую плиту использовать под газовый баллон, сменив жиклеры. Я понимаю, что еще одна плита в доме выглядит избыточной, но все эти мелкие плиты на 2 конфорки - не очень хороши.
Схема подключения такая - сам баллон с газом, на него цепляется редуктор, потом шланг (хомут надо), который уже подсоединяется к плите. Из непривычного там нужна паронтиовая прокладка. Но я как-то сезон и на резиновой прожил. После подсоединения проверь все мыльным раствором.
По правилам, газовый баллон должен стоять на улице. Но все на это забивают. У меня на даче он стоит в специальном кухонном пенале. С готовкой на 2-3 человека и гостями раз в неделю-две нам 50 литрового баллона, который на АЗС заправляют (за +20 грн) максимум на 40 литров, хватает на полтора сезона (с мая по октябрь обычно живем на даче). Заправленные баллоны держу в сарае.

Xit
СуперСтар ***
Киев
С нами с 14.11.2005

14 июня 2022 в 12:54 Гілками

Ну это выглядит туристическим вариантом. Если совсем "на всякий случай", то бери туристическую плитку под цанговый баллон. Она плюс-минус такая же по устойчивости. Купи в запас десяток цанговых баллонов, пусть валяются - они и в хозяйстве пригодятся (мангал разжигать) и заморачиваться с заправкой баллона на АЗС не надо будет.

V.I.P ***
44 года (26 лет за рулем), Святопетрівське
С нами с 16.11.2007

14 июня 2022 в 13:14 Гілками

там інша проблема - регулювання полум"я, бо нема редуктора, а так будь-яка з жеклерами під зкраплений газ, балон краще на 20л, бо за заправку балону зазвичай просять окремі гроші, що за 5л, що за 50л, а 20л - і в легковій автівці перевозити легко і самотужки переносити
я один час використовув туристичну плитку під маленькі болончики на 220г з перехідником під штуцер для великого балону (у мене є і 5л, і 20л), комфорка одна, але є п"єзо, не потрібні сірники

V.I.P ***
60 лет (41 год за рулем), Киев
С нами с 30.01.2006

14 июня 2022 в 14:33 Гілками

дочке похожую подарил, у них электричество часто пропадает. довольна, ничего не падает с плитки. но это чисто как резервный вариант

V.I.P **
51 год (22 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

14 июня 2022 в 15:46 Гілками

Не падает но сам балон при этом желательно крепить (у нас такой для поездок с палатками, обычно прикаываем на уровень балона чтоб ветрозащиту меньше ставить. 10 литровый казан плова на таком доваривали когда в затяжной дождь попали.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

14 июня 2022 в 16:34 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Нормально все с ней, у нас когда долго не было электричества в доме с электроплитами, на этой готовили. А так на даче живет и для поездок на рыбалки.

Нормально все с ней, у нас когда долго не было электричества в доме с электроплитами, на этой готовили. А так на даче живет и для поездок на рыбалки

BS.
опытный писатель ***
47 лет (30 лет за рулем), Киев – Белая Церковь
С нами с 03.09.2006

14 июня 2022 в 16:37 Гілками

Таку можна, але на них зараз великий попит і ціна значно виросла. Якщо немає необхідності її тягати, то зручніше окремо плитку та окремий балон. Є плитки які можуть працювати і від цангового балону, і від великого.

V.I.P **
51 год (22 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

Зима
      12 сентября 2022 в 14:40 Гілками

а підкажіть за такий балон

заправляв чотири роки тому але користувались самі та брали друзі. Перехід на голандку є, щоб до повного заправити це його тільки десь в лісі злити та заливати наново чи є варіант заправити по вазі-тиску? (в нас троїи інакший на 5,7 літра)

Змінено Djohny (14:41 12/09/2022)

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Зима [Re: Djohny]
      12 сентября 2022 в 22:54 Гілками

Это на заправке спрашивай. Отец стравливал перед заправкой, потому что на АЗС только по литрам заливают.

старый писатель **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 19.11.2007

Re: Зима [Re: Djohny]
      12 сентября 2022 в 23:13 Гілками

Djohny 12.09.2022 14:40 пишет:

а підкажіть за такий балон

заправляв чотири роки тому але користувались самі та брали друзі. Перехід на голандку є, щоб до повного заправити це його тільки десь в лісі злити та заливати наново чи є варіант заправити по вазі-тиску? (в нас троїи інакший на 5,7 літра)

Давление там не зависит от количества газа, ели он в жидкой фазе и балон не переполнен.

Нужно 1 раз стравить весь газ и взвесить пустой балон. Тогда всегда сможете взвесить не пустой и будете знать сколько там газа и сколько литров можно добить. Литр газа весит 0,5 Кг. Я свой так и заправляю.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
1 користувачів і 122 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2389

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія