Приветствую камрады. В связи с подорожанием дров в 1,5-2 раза ищется альтернатива. Вопросы: - оно того стОит? - эффект такой же?
Вводная - есть домик в селе на 60-70 квадратов, который отапливается водяным отоплением от печи. За сезон уходило от 6 до 8 кубов. В деньгах это было 6 тыс. плюс/минус Сейчас за куб колотых просят от 1500 грн без доставки.
Еще попутный вопрос - кто покупал дрова уже в этом, не важно где, напишите цену, мне для ориентира. Спасибо
Приветствую камрады. В связи с подорожанием дров в 1,5-2 раза ищется альтернатива. Вопросы: - оно того стОит? - эффект такой же?
Вводная - есть домик в селе на 60-70 квадратов, который отапливается водяным отоплением от печи. За сезон уходило от 6 до 8 кубов. В деньгах это было 6 тыс. плюс/минус Сейчас за куб колотых просят от 1500 грн без доставки.
Еще попутный вопрос - кто покупал дрова уже в этом, не важно где, напишите цену, мне для ориентира. Спасибо
Неделю назад 1800/куб колотые уложенные, а так по 2000 и выше. Учитывая, что уходит до 10 кубов, имхо, дешевле наверное было бы поставить кондиционер, который умеет до глубоких минусов обогревать и пару кубов для подстраховки держать на случай отключения.
в селі поставили кондиціонер та лічильник двозонний. але тримають у запасі куба 3 дров рубаних, 3-4 куба не різаних не рубаних, та десь 1,0-1,5 тони брикета торфяного
Не слід забувати, що прогнозують проблеми з електрикою. І здогадайтеся з одного разу, де швидше будуть віялові відключення у місті чи селі? По темі: якщо піч розрахована на дрова, то в ней можна використовувати вугілля та всіляки соломи та інше біопаливо. З вугіллям все складно. По-перше його не так просто купити, його треба десь зберігати і дровник не підійде. І, головне, якщо немає досвіду використання, після нього треба буде мити будинок та кочегара. Усіляки біо - все добре, але, по-перше, цю солому ще треба десь купити і треба знати яку, в якому стані і т.п. По-друге, це зовсім інший режим роботі: вона швидко прогорає і залишає багато попілу. Так що не треба видумивати - купуй дрова.
Не думаю что кто-то будет вякать если в соседнем лесу натягаешь пару кубов сухостоя.
1800 грн. з доставкою - березові
Можно прессовать сухие листья
Не думаю что кто-то будет вякать если в соседнем лесу натягаешь пару кубов сухостоя.
Только есть одна проблема - это только на бумаге звучит прикольно: "натягаешь", а на деле притащить из леса хотя бы куб древесины - это куча сил и времени. Мы ходили вдвоем - ну нафиг. Куб какой-нибудь березы весит килограмм 600-700, в тачке по лесу со всеми его буераками и оврагами ты увезешь ну килограмм 100 максимум за раз, и это предварительно надо порезать на месте вручную. В итоге, привезти куб из леса - это около 7 ходок туда-сюда и куча распиловок. Так себе удовольствие, скажу я вам
Еще попутный вопрос - кто покупал дрова уже в этом, не важно где, напишите цену, мне для ориентира.
Брал 17 июня, сосна 10 кубов 11000 грн.
У Марка Солоніна нещодавно були технікуми про те, як правильно опалювати приміщення:
Там звісно більше про твердопаливні котли, але є цікаві моменти щодо вида палива та його альтернативи. Наприклад, кількість тепла, що виділяється при згорянні в першу чергу залежить від вологості дерева, а не від виду деревин. І у природніх умовах необхідно біля двух років на те, щоб деревина стала сухою (вологість впала до 20 відсотків). Більш того, кілограм будь-якої деревини виділяє плюс-мінус одне і теж значення тепла, просто дуб має більшу густину, отже на одиницю об'єму в ньому більше ваги. А дрова ми покупаємо саме кубами, а не кілограмами. Щодо альтернатив - тріска, паливні брикети та с/г відходи, але тут багато своїх проблем та нюансів. P.S.: У травні замовляв колоті дубові дрова через нашого камрада, 10 кубів з доставкой у Київ вийшло 15к гривень.
Травень 2022, 8 кубів не колотих - 4500 грн. Але це Овручський район, глухомань.
а от в казках усіляких - там хворост збирали і на собі носили. Сумістити прогулянку до лісу, свіже повітря, 1000 кроків по смарт-браслету і ще оберемок гілляк набрати.
Только есть одна проблема - это только на бумаге звучит прикольно: "натягаешь", а на деле притащить из леса хотя бы куб древесины - это куча сил и времени. Мы ходили вдвоем - ну нафиг. Куб какой-нибудь березы весит килограмм 600-700, в тачке по лесу со всеми его буераками и оврагами ты увезешь ну килограмм 100 максимум за раз, и это предварительно надо порезать на месте вручную. В итоге, привезти куб из леса - это около 7 ходок туда-сюда и куча распиловок. Так себе удовольствие, скажу я вам
Никто и не говорит за раз. Ну и если уж заготовка, то напилял\сложил\приехал на машине с прицепом.
Дуб, граб, ясен. 6 кубів. Колоті - 15 тис, метрові - 11 тис. Київська область.
Звучит оптимистично. Но, иногда приходится доказывать что пилил сухостой, а не дерево. Могут и пеньки в округе списать в виде штрафа. У нас так в селе пару человек заплатили по 3-4 штуки баксов штрафов. Словили, пришли домой, попросили документы на все дрова во дворе. Написали примерное количество спиленных деревьев, и вопрос решён.