Чавунні є в мене нові, зовсім не такі як твої, і якщо їх поставити то зимою не потрібні ні трухани ні решітки, крашанки потітимуть в кімнаті і так...
Це стьоб? Що кошерного у чавунних радіаторах?
Про теплоотдачу что то знаешь?
в 5 корпусе КПИ был у меня предмет "термодинамика и теплопередача", так что кое-что слышал. Ну и?
...
Це стьоб? Що кошерного у чавунних радіаторах?
в 5 корпусе КПИ был у меня предмет "термодинамика и теплопередача", так что кое-что слышал. Ну и?
Я також там же вчив цей же предмет. Незрозуміло навіщо насправді, бо спеціальність в мене геть інша. І тому знаю що чавунні радіатори то є антикваріат та рудимент. Оті що навели посилання, так там прямо в опису вказується що це більше дизайнерське рішення, аніж інженерне. Для інтер’єрів під старовину. І серед переваг чавунних радіаторів там реально вказаний лише один- краще для опалювальних систем де теплоносій подається періодично, а не 24/7. Ну і ніхто ще таке питання не задав: я який же тиск витримують чавунні радіатори?
...
Ну і ніхто ще таке питання не задав: я який же тиск витримують чавунні радіатори?
Тиск витримують більше алюмієвих. Тому біметал і ставлять в системи ЦО. У чавуна є+ і є -.. Це звичайний теплотехнічний прилад.
...
Ну і ніхто ще таке питання не задав: я який же тиск витримують чавунні радіатори?
Тиск витримують більше алюмієвих. Тому біметал і ставлять в системи ЦО. У чавуна є+ і є -.. Це звичайний теплотехнічний прилад.
Наскільки я розумію, то плюс - це хороша віддача та комфорт за рахунок променевої складової при високих температурах теплоносія. Плюс висока теплоємність. А мінус - це погана віддача при низьких температурах теплоносія через не дуже розвитку конвективну складову. А оскільки цієї зими температура теплоносія буде дуже низька, то вибір очевидний, як на мене.
Наскільки я розумію, то плюс - це хороша віддача та комфорт за рахунок променевої складової при високих температурах теплоносія. Плюс висока теплоємність. А мінус - це погана віддача при низьких температурах теплоносія через не дуже розвитку конвективну складову. А оскільки цієї зими температура теплоносія буде дуже низька, то вибір очевидний, як на мене.
Потужність секції чавуна менша. Для однакової потужності, наприклад, треба 8 секций чавуна або 5 біметалу. І да, якщо розігріти до 100 град з 8 секцій опромінення буде краще. Але як на мене, цю перевагу виколупали з носу і вона ні про що. Хоча був раз в готелі, там стояв чавун і тільки одна труба підходила до батареї. Досить велика в діаметрі. Я довго міркував як воно працює. Єдине, що спало на думку - це було парове опалення. Там температура біля 100 град. Пар іде наверх, а конденсат вниз по одній трубі. І вона дійсно як вогонь гріє. Опроміненням.