Mutant 27.09.2022 10:41 пишет: А нічого нового не придумали для захисту пінопласту крім штукатурки? Немає якогось полімеру щоб помастити/попшикати?
Поштукатурити, а тоді вже мастити і пшикати на свій смак
З прикручуванням розібрався. Тепер треба осовїти штукатурку. Буде непросто, адже поверхня піноплату прикрученого до ОСБ, горбата як море у вітряну погоду. Поки не мзнаю, чи намагатись це якось рівняти, чи штукатурити як є. Плюс зважаючи що я взагалі ще ніколи нічого не штукатурив.
Mutant 27.09.2022 10:41 пишет: А нічого нового не придумали для захисту пінопласту крім штукатурки? Немає якогось полімеру щоб помастити/попшикати?
З прикручуванням розібрався. Тепер треба осовїти штукатурку. Буде непросто, адже поверхня піноплату прикрученого до ОСБ, горбата як море у вітряну погоду. Поки не мзнаю, чи намагатись це якось рівняти, чи штукатурити як є. Плюс зважаючи що я взагалі ще ніколи нічого не штукатурив.
У мене якраз зараз фасад будинку робиться (я тільки спостерігаю, бо до таких справ я занадто криволапий), низ 40+- см стіродур ( екструдований пінопласт), а далі мінвата. Так ось в штукатуренні утеплювача і вирівнюванні поверхні є багато нюансів. По - перше якщо хочеться рівну поверхню то вирівнювати краще до етапу штукатурки, бо клеєм і сіткою вирівняти це і дорого і не надто якісно. Коротко поясню свою думку: коли штукатуриться утеплювач, то товщина цього шару повинна бути не велика, в іншому випадку буде тріскатись, або якщо робити товстий шар штукатурки то потрібно давати мінімум 2 шари сітки. А все це задоволення не з дешевих, бо клей по 150-200 грн зараз коштує, та й навіть сітка фасадна 1200 грн рулон ( 50 квадратних метрів). Тому в ідеалі це перед приклейкою утеплювача ставити маяки. Але якщо нерівності невеликі і критерії рівності не надто високі то можна й штукатуркою чуть підрівняти.
З вирівнюванням не буду гратися. Там місцями такі хвилі що ну його. Головне закрити пінопласт, бо сьогодні зранку проснувся від стуку у стіну. Вибіг на вулицю, а там дятел сволота довбає пінопласт. Хз що він там шукав.
Наступне питання, як утеплити залізні двері? Думаю наклеїти на нього спінений поліетилен, типу такого. Піде? Чи якісь кращі є варіанти?
maxsakh 08.10.2022 19:09 пишет: Трохи не в тему, я давно перестав шукати відповіді на подібні запитання на форумах. В ютубі маса варіантів, порад і демонстрацій самого процесу.
Я теж паралельно гуглю і ютублю. Але зараз на ютубу вже стільки назбиралось різного, что часто показують повну хрінь під видом крутого спеціаліста. По друге альтернативна думка, особливо коли це не просто думка, а спілкування вона більш цінніша. У ютубі думаю можна знайти варіанти утеплення дверей чим завгодно, від ПЕТ пляшок до очерету. А на форумі можна запитати обгрутовану думку людей чим краще. Тим більше така комьюніті як на автоюа дозволяє у більшості випадків знайти того хто на практиці це використовував. Тому для мене інфа з автоюа більш цінна ніж ютуб. Але у кожного можуть бути свої уподобання.
Mutant 07.10.2022 22:19 пишет: Вибіг на вулицю, а там дятел сволота довбає пінопласт. Хз що він там шукав.
4 роки підряд, 2 рази на рік дятел видовбує дірку в фасаді будинку, де знаходиться моя квартира. я пишу листа до адміністрації, вони її заліплюють і так чекаємл наступні півроку. коли купив будинок, ця сволота знову видовбала 2 дірки в фасаді будинку. я купив пневматичний пістолет і тільки тоді він відчепився (вжити не встиг, дятел переключився на інший будинок)
maxsakh 08.10.2022 19:09 пишет: Трохи не в тему, я давно перестав шукати відповіді на подібні запитання на форумах. В ютубі маса варіантів, порад і демонстрацій самого процесу.
Ютуб змінив правила видачі результатів пошуку, тепер замість максимально релевантних видається рандомний список бодай трохи релевантних. Щоб рівномірно розмазувати перегляди по авторам.