После очень долгого исследования вопроса, боли и страданий, делал под заказ тут беспружинный. Матрасы отличные, можно любой размер заказать, но недешевые. Но хорошие дешевыми не бывают, т.к. все на 90% зависит от качества материалов. Дешевые пролеживаются очень быстро или пружины ставят хреновые, или обманывают экономят на количестве пружин (растягивают в длину и ширину пакеты пружин, уменьшая тем самым плотность пружин), на толщине слоев или наполнении, в общем, в ютюбах полно роликов о том, что такое дешевый матрас.
Щось мені здається, що це нестандартні розміри (ширина занадто мала), тому шансів знайти готове не дуже багато. Я колись замовляв 700х1400, але це було не дуже дешево + кілька (2-3) тижнів чекав. Проте, матрац відслужив без жодних зауважень років 8, мабуть, і служив би ще, але потреба в ньому відпала.
GreenMile 16.08.2022 12:56 пишет: После очень долгого исследования вопроса, боли и страданий, делал под заказ тут беспружинный. Матрасы отличные, можно любой размер заказать, но недешевые. Но хорошие дешевыми не бывают, т.к. все на 90% зависит от качества материалов. Дешевые пролеживаются очень быстро или пружины ставят хреновые, или обманывают экономят на количестве пружин (растягивают в длину и ширину пакеты пружин, уменьшая тем самым плотность пружин), на толщине слоев или наполнении, в общем, в ютюбах полно роликов о том, что такое дешевый матрас.
Це все справедливо, але стосовно матрців для дорослих. ТС же шукає матрац для дитини. Судячи з розмірів матрцу вік дитини не більше 8 років. Отже і вага буде менше 30 кг. Таке навантаження протягом 3-4 років витримає будь який матрац. А там вже треба буде купляти нові ліжко і матрац. Отже і гнатися за якоюсь суперякістю і довговічністю економічно недоцільно.
GreenMile 16.08.2022 12:56 пишет: После очень долгого исследования вопроса, боли и страданий, делал под заказ тут беспружинный. Матрасы отличные, можно любой размер заказать, но недешевые. Но хорошие дешевыми не бывают, т.к. все на 90% зависит от качества материалов. Дешевые пролеживаются очень быстро или пружины ставят хреновые, или обманывают экономят на количестве пружин (растягивают в длину и ширину пакеты пружин, уменьшая тем самым плотность пружин), на толщине слоев или наполнении, в общем, в ютюбах полно роликов о том, что такое дешевый матрас.
Це все справедливо, але стосовно матрців для дорослих. ТС же шукає матрац для дитини. Судячи з розмірів матрцу вік дитини не більше 8 років. Отже і вага буде менше 30 кг. Таке навантаження протягом 3-4 років витримає будь який матрац. А там вже треба буде купляти нові ліжко і матрац. Отже і гнатися за якоюсь суперякістю і довговічністю економічно недоцільно.
Матрасы для детей подбираются с учетом веса ребенка, детский матрас - это не обрезанный взрослый, там материалы с другой жесткостью и т.д. Для несформированного детского скелета как раз более важен правильный матрас, чем для взрослого, так что я тут в корне не согласен. Можно не настолько дорогой, но покупать шо попало ребенку это куда хуже.
Нафаня 16.08.2022 15:55 пишет: У мене є розкладний диван, там одна частина (спинка) якраз 600, але як воно на виробництві , оскільки диван брали готовий. Також 600 це є один з стандартних розмірів ламелей.
Я колись шукав купити саме ламелі - думав сам зробити ліжко для старшої дитини, коли з'явилась молодша. З готового було 70-80-90 при довжині 190-200 (це якщо готова основа): наприклад, JYSK
Нафаня 16.08.2022 15:55 пишет: Зараз знайшов моделі які, нібито можна замовляти у розмірі що мені потрібен, сказали що порахують і нададуть відповідь. Чекаю, поки мовчать.
Під замовлення можна будь-який розмір, але ціна може бути небюджетною. Плюс час очікування, поки зроблять, особливо зараз. Я так і робив.
Зараз навіть в Епіцентрі є 600мм ламелі, не кажучі про спеціалізованих продавців. Маю на увазі, що це стандартний розмір і має підтримуватися виготовити під нього матрац. По довжині ще були питання, які там є обмеження
Пошукали трохи ретельніше в гуглі, подзвонили в декілька фірм. Склалося враження що це не дуже популярна послуга та й під замовлення не всі моделі робляться, але виявилось вибір є. Замовили звичайний матрац: жокард-пінополіуретан-повсть-пружини. На наступному тижні вже можна буде забрати.
Нафаня 16.08.2022 19:31 пишет: Зараз навіть в Епіцентрі є 600мм ламелі, не кажучі про спеціалізованих продавців. Маю на увазі, що це стандартний розмір і має підтримуватися виготовити під нього матрац. По довжині ще були питання, які там є обмеження
Пошукали трохи ретельніше в гуглі, подзвонили в декілька фірм. Склалося враження що це не дуже популярна послуга та й під замовлення не всі моделі робляться, але виявилось вибір є. Замовили звичайний матрац: жокард-пінополіуретан-повсть-пружини. На наступному тижні вже можна буде забрати.
Ламелі 600 мм + 50 мм каркасу з обох сторін. От і виходить повна ширина спального місця - 700 мм.
Матрасы для детей подбираются с учетом веса ребенка, детский матрас - это не обрезанный взрослый, там материалы с другой жесткостью и т.д. Для несформированного детского скелета как раз более важен правильный матрас, чем для взрослого, так что я тут в корне не согласен. Можно не настолько дорогой, но покупать шо попало ребенку это куда хуже.
Все то оно так. Но мне кажеться, что мы уж сильно "кудахчем" над своими детьми. Я как вспомню на чем мне приходилость в детстве спать... и ничего, ущербным не вырос.
GreenMile 16.08.2022 18:25 пишет: Матрасы для детей подбираются с учетом веса ребенка, детский матрас - это не обрезанный взрослый, там материалы с другой жесткостью и т.д. Для несформированного детского скелета как раз более важен правильный матрас, чем для взрослого, так что я тут в корне не согласен. Можно не настолько дорогой, но покупать шо попало ребенку это куда хуже.
Все то оно так. Но мне кажеться, что мы уж сильно "кудахчем" над своими детьми. Я как вспомню на чем мне приходилость в детстве спать... и ничего, ущербным не вырос.
+1. Що занадто, те не здраво. Але ж хочеться Я такий саме. Якщо гроші є, то зовсім ух!!!
Ми з сестрою спали на звичайних поролонових матрацах товщиною десь 7см, що лежали на панцирних сітках армійських ліжків. Просто шар поролону, без нічого. Вона - років з 4, я - десь років з 7. Це продовжувалось роки 4 з половиною. Потім ті самі матраци лежали на ламелях (made in GDR), до 18 років. І навіть більше. У обох не було проблем зі спиною на той вік, коли ми ті "матраци" викинули, нарешті.
То ж так, погоджусь, своїх дітей ми занадто балуємо. Але ж "маємо ча та натхнення", і можливість
Це переважно казочки маркетологів. Я вже три матраци «дитячі» купував для малого і не побачив і не відчув у них нічого принципово відмінного від тих матраців, на яких спали ми з дружиною. Або від тих, що ми бачили в магазинах матраців. Вірно кажуть - треба менше приділяти уваги таким речам із обмеженим терміном використання (з урахуванням темпів зростання дитини більшість речей, мається на увазі не одяг бо там термін - 1 рік, купується на період 2 ну максимум 4 роки.
Я колись шукав купити саме ламелі - думав сам зробити ліжко для старшої дитини, коли з'явилась молодша. З готового було 70-80-90 при довжині 190-200 (це якщо готова основа): наприклад, JYSK
Пару місяців тому шукав ламелі довжиною 100 см - вийшов той ще квест. Але таки знайшов.
Малой на такой кроватке спал сразу после детской кроватки и до веса 60 кг и роста 130
Для малого ламелі однозначно не потрібні. За великим рахунком для дорослого також. Лише ламаються і вимагають ремонту. Але якщо вже є ліжко такої конструкції з ламелями, то нікуди подітися. А про дитину це як? До зросту 130 см і ваги 60 кг? Дитина зростом 130 важить кілограм 25. Дитина вагою 60 кг має зріст десь в районі 170 см. Мій зараз 156 см і важить 44 кг.
Малой на такой кроватке спал сразу после детской кроватки и до веса 60 кг и роста 130
Для малого ламелі однозначно не потрібні. За великим рахунком для дорослого також. Лише ламаються і вимагають ремонту. Але якщо вже є ліжко такої конструкції з ламелями, то нікуди подітися. А про дитину це як? До зросту 130 см і ваги 60 кг? Дитина зростом 130 важить кілограм 25. Дитина вагою 60 кг має зріст десь в районі 170 см. Мій зараз 156 см і важить 44 кг.
Ну это так, приблизительно. ЗЫ. Пошел пересмотрел линейку, приклееную к косяку двери.
Ну это так, приблизительно. ЗЫ. Пошел пересмотрел линейку, приклееную к косяку двери.
2 месяца назад 171 см и 58 кг. Плотненький.
Перемерять не могу, он в Польше.
Так це нормальні параметри, а от 139 см і 60 кг це щось нереальне.